Thursday, July 1, 2010

Tawaf bandar IPOH maaa..

Haritu kan aku balik kampung, pastu dapat panggilan dari abah kat KL menyatakan bahawa makngah abah sakit masuk hospital. Masa balik kampung tu kami baruuuu je lepas ipoh dah nak sampai bukit gantang baru dapat panggilan, kalau tak memang dah buleh singgah ipoh gi melawat..

Bila nak balik KL tu, kami mengambil keputusan utk singgah jgk ipoh, ala-ala dah lalu tu ape salahnya singgah kejap kan. Aku call abah tanya nak masuk ipoh UTARA ke ipoh SELATAN..

"Haaa.. jgn masuk yg utara tu masuk yg selatan tauuu.."

Ok dengan kompident gua tak masuk la simpang ipoh tu ingat ade simpang lagi kat depan tu sekaliii nan adoo simpang masuk ipoh dah. Hahhaha.. Mengagauuu dah carik simpang.. Dahhhh tu terus sampai simpang pulaiii.. Aku gambel masukkk gak, sesat pon sesat la. heeee!!Mama pun call sedara mara kat ipoh tu tanya la hospital mana, kata nya Hospital Ipoh. Ok, sudah tentu ada signboard nk ke hospital Ipoh punya jadi takde la risau sesat ke hape kan.

Masuk bandar ipoh tu nampak la signboard HOSPITAL IPOH, wahhh dah dekat tuh..

Jalan depan sikit, nmpk signboard HOSPITAL RAJA PERMAISURI BAINUN.

Aikk mana signboard HOSPITAL IPOH nii..?? dah cuak..

Jalan depan lagiii nampak HOSPITAL RAJA PERMAISURI BAINUN.. ?? Laa.. Mane hospital ipoh ni. Teruskan perjalanan mengharapkan jumpa la kat depan tu hospital ipoh. Bile dah tak jumpa tu mama call balik tanya dorang.

Sekaliiiiii.. Laaaaaa.. HOSPITAL RAJA PERMAISURI BAINUN tu HOSPITAL IPOH laaa.. Dah tukoo nama ghupenyeee. Ciss!! Dahh berpusing pusing satu ipohhh, padahal dah 2 kali lalu hospital yang sama. hehehehhe!!

Sampai juga akhirnya hospital itu, dan dapat parking dengan mudahnya.. Alhamdulilah!Inilah Makcik Abah dan Nenek sedara aku.. Aku suka sayang pipi dia, wangiiii bau bedak. hehehhe!!
Masa sampai pon belum waktu melawat lagi, kira bagus gak sesat tadi takde la menunggu lama kat hospital ni nak masukk. Dah la ramaii, berebut2 kooo nk masuk lif. Hahahaha! Dah dapat masuk lif tu rasa nk sesak napas aku, dah la tingkat atas sekali.. Macam2 bauu adoo.. lalallala!~
Kami berada di sana hanya 1 jam sahaja kerana harus pulang ke KL kalau tau tgh mlm plak sampai kan. Aku bile nampak katil ni otomatik jadi ngantok baikk gerak cepat.. heee!!~Bagus sebenarnya sesat ni sbb serba sikit kita tau jalan2 kat ipoh tu kan kannn.. Lenkali kalau nk pergi dah senang sebab dah tauuu.. (^_^)

4 comments:

momguess said...

akak dulu pnh duduk ipoh kejaps
hehehehhe

myda said...

baser la tempat org...
da ader depan mater pown xpasan kan...

pelangi said...

Saya pnah duk kt ipoh..mmg klu pusing2,kte jmpe tmpt sama..ipoh tk besar sgt

ChiLaBaey's said...

Tak suka pergi hospital Ipoh sebab sesak sangat... Lagi2 kalau wad bersalin... Kesian tengok pesakit2 kat sana... Dari takde darah tinggi, terus ada dalam badan... :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998