Friday, July 30, 2010

Hari sabtu tanpa plastik

Hari sabtu hari tuh ajak la adik aku ni temankan aku gi jusco maluri sbb nk beli wallet. JUsco biasa la sale memanjang kan. Tu yg bestt tuu.. Hehhehe!!Pilih punya pilihh.. Warna pink juga menjadi pujaan hatiku.. Tapi bukan wallet ni, pink tuh lagi ngancamm wa ckp lu.. Dari jauh dah buleh nampak wallet aku tuh. Heeeeeee!!Amek itu amek inii, dah alang-alang dah gi tu shopping jgk brg keperluan wanita. Ayat cover baekk punya.. Hahha! Ngah nk bayoo tu dia huluq baekk spec semua tuh gitu je., dah la memborong byk ni. heee!!

Aikk!! plastik beg takdak ke??"owh hari sabtu tak bg plastik beg.. "

Alahhhh!! camne ni takkan koo nk sumbat semua dalam hbeg aku kan.. takpe la bayoo ye la bape hengget beg plastik tu sib baik 20sen je!

Dah banyak kali lupe la hari sabtu, hari tanpa plastik. Ade kes juga ngn adik aku ni, beli spentot gak. Aku gi tengok brg kt kedai lain, yg si adik aku ni pi bayoo..

Sekali dia tepon. "Kakkkkkk!! ko kat ner?? Meh aar dtg cni.. Aku malu ni bwk spentot koooo, dia tak bg plastik.." Hahhaha. Yang adik aku ni pon bebal, bayoo je la plastik tuh, ni tak bwk ke hulu ke hilir gitu je.. ihihiihih!!

Sib baik handbeg besauuuu, sumbat je dalam tu sume.. Untung pkai handbeg besau2 ni.. =)



P/s : Jgn lupe bwk beg klu nk shopping hari sabtu yerr.. Kalau nk senang shopping je hari lain, hari sabtu dok umah ramai-ramai.. Haa.. nk kuar dating hari sabtu nnti senang ckit tak jemmm.. hehehhee!! =)

3 comments:

mida said...

....waaa...pencinta alam sekitar..
gud2...
bser r pompuan..

Hezesuze said...

haha kantoi uols beli spentot...hahahaha

nesloais said...

lain kali bawak le beg kain tu.. sy pon bawak beg kain kalau soping hari sabtu.. simpan spare satu dlm bonet keta..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998