Tuesday, June 22, 2010

Sebijik = RM10

Minggu lalu aii bersama mama dan adik pulang ke kampung di Bandar Baharu Kedah, bagi menghadiri Majlis persandingkan sepupu ku. Sepupu ku yg mana satu kah?? Owh aku penah buat entry tentang majlis pertunangan dia.. Klik sini jika sudah lupa..>> Majlis Tahlil & Majlis Pertunangan .

Disebabkan abah tidak dapat balik, jadii aku diarahkan balik jugak sbb kena bwk mama. Yela bila mama ckp nk naik keretapi tu, tak ke kesiann bunyikk nye kan..

Aku kalau drive jauh, tak bape suka berhenti lama dimana-mana perhentian, tak tau napa. Kalau nak shi-shii je aku berhenti, kalau tak terussss je sampai ke destinasi. Tapi jgnn la ko drive sorang2 dan yg lain sesedap rasa tidooo kan, memang koo rasa nk join dorang tido sekali lah. Jadi yg dok sebelah tu sila sila la berborak bagi menghilangkan rasa bosan dan ngantok yerrr... Heee!!
Dari KL sampailah ke Bukit Gantang baru dapat berhenti dengan leganya. Tu pun mama suruh berhenti, kalau tak aku terus je sampai kampung. hahahha!!Aku suke berhenti kat Bukit Gantang sbb byk buah-buahan dan tak berapa sesak dengan manusia. Jadii takde la rimas sgt, dah la penat drive lagi ramai orang tension lagi adoo kan..

Bila dah kat sana byk buah-buahan, nampak plak raja buah yang menjadi kesukaan ramai. Hehheheh!! Apooo laieeee.. "Kak, nk makan durian tak??" Mama dah offer takkan nk tolakkk plak kan.. Beli la sebijikk tu kami bertiga makan. Sebijik tu sepl0hhh hengget okay, nak makan punya pasal beli je aar. Siap kopekk kan utk kiteorang lagi. Mungkin tu yg sedap tuu, mabelesssss koooo hingga menjilat jarii. hiks! Orang lalu lalang pandang je. Apa pandang2 tak penah tgk orang makan durian ke??? isk3! hihiihihih..

Jemput ye jemput makan.. =)

1 comment:

::m!SS edURA hanUM:: said...

sedapnyer kak wawa mkan durian
sekarang durian mahal lagi ar.
weekend nie nak balik kg and nak makan durian..sudah mengidam =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998