Friday, June 4, 2010

Marine Park

Ok sambung cite pulau lang tengah lagi.. Hehhehehhe!! Alohh.. biarlah aku nk sambung kan. Saje je selingan entry dua movie tuh, nnti nampak sangat cerita lang tengah sesajorrr.. huhuhuu!!

Yer, setelah berlatih ditempat cetek semalam, perasaan takut agak berkurangan. Mungkin kerana dah comfident nk snorkeling ditempat agak dalam. Tapii pabila sampai di marine park lain plak jadinya. Lallalallal!

Sepatutnya aktiviti utk hari sabtu adalah jungle treking dan snorkeling, tapi kita hanya merancang. Hujan pagi itu selebatt alam, angin kuat, ribut menyebabkan aktiviti pagi itu terpaksa dibatalkan. Abes?? Ape nak buat pagi tuh kan, tidooo kooo sampai tengahari. Bayoo mahal2 mmg utk tido kat sana sebenarnye. hihihiii!

Alhamdulilah, tengahari cuaca kembali baik. Aktiviti snorkeling ptg itu akan diadakan di marine park. Bayoo sorang rm5 yerr..Seee!! Muke comfident je dak tuh. Auww! seksi owh pojie belakang tuh. Kekkeke!Peace yoo!! Siap beli makan ikan okey, beria nak kasi ikan makannn.. Kononnnnn!!
Angah, Iza & Jebat.. =)Kak Heze bersama ibu dan ayah nyer.. =)
Semangat nyer si jebat berdiri dihujung boat. Tak sabar yer si mamat ni. Jebat panggilan utk suami Iza. Heheh!
Bile dah sampaiii tu, memang tak sabo la nk tgk hidupan laut kan kan kann.. Sayangnya disebabkan hujan lebat pagi tu air laut disana menjadi keruhhh, sgt keruh.

Kekecewaan terpancar diwajah masing-masing bile di ajak pulang saja, jadi aku memang tak sempattt pon turun laut yerrr..

Jadiii memang bayo rm5 tu utk posing sesajorrr.. Hahha!Bergambar je la sebagai kenangan di Marine Park ni yerr.. Sabauu je lah! =PMasa ajak pulang tu ingat dorang nak bwk kiteorang gi tempat lain, rupenya bwk balik terus ke pulauuu. Snorkeling la koo kat tempat cetekk kat Pulau Lang Tengah tuu.. Lallalalaa. Bagi aku ok je tapi kesian kat dorang yg berkobar-kobarr nk snorkeling kat marine park, mesti la hidupan laut lebih cantekk kan. Rugi disitu tak dapat lihat keindahan lautan nya.
Mungkin takde rezeki jadi posing pon jadikk laa.. Hehehe!

2 comments:

ChiLaBaey's said...

Ehem...ehemmm.. siapa tu.... :)

El-Zaffril said...

Ramainye yang aku tak kenal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998