Monday, June 28, 2010

Kenduri kawen belah perempuan

Selamat Pengantin Baru buat Eija & Wafie!!

Eija adalah sepupu aku yang bertunang tempoh hari. Yang aku buleh tertibe jadi mak andam dia plak kannn, itu atas permintaan dia sendiri.. Huhuhu!!
Jalan menuju ke rumah pengantinn. Rumah Tok dan rumah Mak Long, emak pengantin sebelah je ponn.. =)Sebelum pengantin lelaki sampai, pengantin perempuan dok posing mautt dalam bilikkk.. Semua baring sesajorrr..Eija sgt cantek pada hari itu. Seri pengantinnn org kata.. (^_^)Walaupon muke senyum tetapi malam tu Eija tengah bengang tahap max sebenarnya. Malam tu ramai la sepupu Eija belah bapa dia dtg. DOk lepakk ramai2 atas katil, yang saiz badan pon buleh tahannn besaQ nya.. Sekali prappppppp katil patahhhh.. Hahaha. Tak ke pengantin hanginn, kalau aku pun bengang beb.. Huhuhu Sabooo je la.. =)Abg Long wakil pengantin perempuan.. Hoiii seluar tu senteng sebelah. Hahha!! Adoiii.. sakaii betuii lahh. Cehh!! Kutuk sepupu sendiri takpe.. heeee!!~Penyambut tetamuu.. Mama (Mak Ndak), Mak Jang & Mak Ngah. Sedondon sbb tema Pink+ Purple.. =)Aku je lari dari tema ckitt. Hahhaha! Biasa la suke kelainan. Kelainan la sgt kan, masa tunang haritu kata kaler biruu. Tertibe balik aikkk kaler pink+ purple plak. Lantakk ko la! hehehe..Mak Teh, jaga bubur.. Hahha! Kesian mak tehh. Dah takde tugas lain jaga bubur pun jadi lerrrr.. Hiks!Memandangkan Pak Long pon dah takde jadii Pak Lang yang wakil belah perempuan.. =) Nasib baik pakai katering jadi takyah susah2 kerja keras, angkut pinggan bagai. Kami buleh bersenang lenang melayan tetamu.. Hehehe!Pengantin perempuan cantek dengan dress putihh ala-ala cinderella gitu.. =)Pengantin lelaki siap beruniform. Smart kan.. =)Lap erkk jgn tak lap.. Berpeluh berbaldi-baldi, tidak dinafikan cuaca mmg panas terikk. Lagi2 pengantin pkai baju gitu kan, hambekk koo!. heee!Tgk gambar pengantin erk. Mereka berdua sgt cantek. Bagai pinang dibelah dua.. =)
Eija u look soooo beautiful!! (^_^)
Masa ni budak2 memang ramai kat depan tuu.. Sekali ku sound soh dudukk, semua duduk. Hahhhaa! yela org belakang mahu amek gambo pun susah jadi aku memainkan peranan ckittt.
Dah la pkai high heel, dengan crown yang tinggi mengunung menyebabkan suami ko nampak begitu kecikk di atas pelamin tuh. MUehehhehe!!Ke tinggi Wafie memang gitu?? hahhaa.. takpe takpe murah rezeki.. =) Suap menyuap.. =)Lepak sbb pasni kita terus ke rumah pengantin lelaki.. Buat dalam hari yang sama. Huiii ni first time aku gi kenduri dalam satu hari. Jimat kos! hehee..
Ok next entry rumah pengantin lelaki.. =)


2 comments:

.Anna. said...

meriah..! pengantin sangat cantik!

;)

El-Zaffril said...

Meriahuol... hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998