Wednesday, May 12, 2010

Team MERAH itu team kami

Sabtu lepas aku pergi PD kerna menyertai hari keluarga ajuran opis Farziera, kawan baik ku. Kami penah keluarkan hasrat utk bercuti sama, bile opis Farziera ni nk wat hari keluarga, suke suke je makcik ni masukkan sekali nama aku dan Mariam. Heee!!

Siap bagitau dah masukkan nama utk sukaneka. Walaweyhhh!! Malu betuii tau. Kite ni dah la orang luar, pastu join plak sukaneka dorang kan. Sampai budak opis farziera ni ckp
"Ni family day kpm ke, family day Iera ni??" Hehehhe.. Hambek koo! Farziera punya family paling ramai okey.. lalallalal!
Menurut Farziera, kami ni team kaler merah. Jadi jenuh mencarik baju kaler merah, memandangkan aku ni tidak berape gemar kaler itu, takde la plak baju tshirt merah. Gegeh carik dengan Mariam tshirt merah, nak same sesajorrr.. =PSuweett je Mama farziera buat peace tuh.. Hhehe!Owh lupe nak bgtau.. Yang aku dengan Cik Mariam sampai sgt awal berbanding tuan rumah yer. Yela Farziera siap warning "Korang kena ada kat sane sebelum pukul tiga yerr.." Iyolah, pukul 3ptg batang id0ng dia pun tak nampak lagi, sempat tu pi kenduri kat melaka. Hahhaa. Jadi kami check in dulu, apartment 2 bilik.. Dah la panas memcucuk kat luar tuh, sampai umah bilik kooo plak ekon takleh on. Waduhh!

D0bl0h kali tepon maintenance suh dtg betuikan, lambat nau mahu sampai. Heeeee!! ^_^

Nak tau uollsssss tempat itu sgt menyeramkan yerrr, kami menyinap di tetttttt!! haha.. Bukan ape kebanyakkan umah kosong tanpa perabot, dan kotor. Kalau nak ke umah kami tuh, kiri kanan atas belakang kosong, umah yg complete dgn perabot pun ade tapi jarak jauh jauh plak tuh. Weeeeee kalau aku sorang mmg takde lah, mengerikan.. hahahhah!Baju nak same ajorr. Yang tak tahan "Sexy is alway in trick" hahhaha. Saiz nak 'S' je taktau badan masing-masing besorrr, dah macam baju pinjam adik dah. Hehhee. Kira ku leh la terima, Cik Farziera agak tidak selesa jadi pas je posing ni terus tukar baju lain.. =PGame dimulakan dengan anak staf tapi tak hanya satu game je, yela tak ramai bdk2 pon.Game wajib, tiup tepung.. Budak2 sgt geli yer nk tiup tepung ni, masa nak amek gula-gula pon adik Farziera, si Fakri guna tangan. Si kak yong kat sebelah sentiasa memberi sokongan.. Agaknyer geram sgt tiup macam tak tiup, akhirnye farziera tiupp sekali.. Hiks!Sebenarnya ada beberapa game ptg tuh, tapi takde sape la plak nak amekkan gambo dah semua sekali join kan. Ade la sorang budak laki ni, slumber badak je soh amekkan. Ntah anak sape ntah. hahahhaa!Game ni kena ikat kaki pehtu jalan. Mane yg tak practise dulu memang akan tergolekk la. Hehhehe! tapi yg ni kami memang lajuu laaa.. Vangga tertibe!! haha.. Aku ngn Mariam kira sehari sejiwa sbb itu jalan laju same tanpa sebarang masalah.. huhuhu!!

Sayangnya budak itu tak amek lak gambo kami ngh main game ini.. ahaks!Papa Farzira dan adik lelaki nya tak jalan tapi lompat. Laju gak lompat, kita team kami paling laju ketika itu.. Hehhe!Farziera dan mama nya mengunakan teknik yg same, melompat. Tapi kalau lompat tak sama tu yg susah tuh. Sian mama farziera kaki sampai lebam main game ni. Gambo game yg lain tak amek plak.. Tak sampai hati nk soh budak tu amek semua, muke cam aloh aloh aloh kesian je.. hee! Game yg kami menang masukkan air dalam botol. Akhirnya ada la menang gakk. Saje je suke-suke, tapi best la enjoy je!
Meraka ditepi pandaiii.. Owh tak mandi pon, sbb nak ke pantai ni kena naik kereta jadiii susah la kang kereta mariam ni basah lencun plak.. Keh keh keh!!Bersedia utk membuat lompatan??
Yeyyyyy!! Tak lompat tak SAH kan. haha! Aku takleh lompat, eksen je lebey. Si Mariam yg lompat beria-ria.. Kekekkeke!!

8 comments:

ChiLaBaey's said...

Merahnye makngah macam zaman dulu... Sakit mato den... hehehehe.... :)

Jantan Keparat said...

wah..
besh2!!


ngapain muka kamo seperti tiz zaqyah??
hehehe...

Shahrul Tanaka Safeai said...

main futsal ape?

lily lotus said...

haha..eh cantik baju. eh cantik juga wording :D

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

sb tu la wawa tak bape gemar pkai kaler ini. hahahha!

Wawa_Nadwa said...

Jantan Keparat :

owh sebenarnye tiz zaqyah tu muke cam sy lahh.. hehehe!!

Wawa_Nadwa said...

Shahrul Tanaka Safeai:

tertibe futsal nape??

Wawa_Nadwa said...

lily lotus :

maceh!!
^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998