Tuesday, May 11, 2010

Susu tepung berulat

AMPANG : Seorang kanak-kanak berusia empat tahun dari Taman Persiaran Desa Ampang Sembilan, disini mengalami cirit birit selepas dipercayai meminum susu tepung sudah berulat dipercayai keluaran syarikat terkenal.

Susutepung itu juga ada serangga seakan kutu beras, rasanya masam, dibeli oleh bapa kanak-kanak itu dari sebuah kedai berhampiran.

Bapa kanak-kanak itu, Mohd Amran Rahman, 32, berkata anaknya, Muhammad Alif muntah beberapa kali selepas beberapa jam meminum susu tersebut.

Tak dapek disambung.. hehehehe.. Berita Harian keluaran hari sabtu lepas..
Den bukan sajor-sajor nak tempek ini cerita kerana ini melibatkan adik saudara ku. Pembetulan utk nama kanak-kanak berkenaan bukan Muhammad Alif, tetapi Muhammad Adif. Budak comel yg depan sekali tuh.. =)

Tiga hero acu aku. Muhammad Adam, Muhammad Adif & Muhammad Amar. (^_^)Sebelum berita ini keluar kami nak belek abes-abesan susu tuh. Memang adoo byk bykkkkkk ulat kecik berwarna putih, yela dh d0k dalam susu putih la dia kot. Hahha! Geli gelemen aku tgk haihhh..
Puehh la amek gambo, mmg tak nmpak ulat itu, memang kecik. Ulat tu pon dh disaluti susu tepung. Bayangkan la anak-anak korang minum susu itu. Malam tu gi umah mak (nenek aku), terus mak cerita yg adif muntah-muntah pagi tadi, minum susu je muntah. Mak bwk gi klinik, sbb badan mulai panas ingat demam. Acu pun keje half day, balik umah buat susu, bile koo goncang nmpk la dalam susu ni ade hitam hitam. Ingatkan semut, buat yg baru masih ade. Pelik!

Bile telek bekas susu itu, punya la terkejut berukk ade ulat, serangga dan susu tepung berbau masam. Patut la muntah sesajorr lepas minum susu.Sekarang kan beli susu dalam pakett, tgk expired date 2012. Hmm.. Ni amek gambo ni bukan senang erk. Puas dengan mama korek bg serangga tu keluar, dia larikk masuk dalam susu balik. Kekkekeke!!
Takleh bayangkan adif minum susu ni. Hahhaha! Shiannn dak tuhh, tak pasal-pasal je. Ishh! Nak salahkan pihak sape nih??
Bile tgk gambo ni abah kate tu ulat yg jatuh dari muke Paksu Am. hahhaha. Lawak aar!! Kekkeke.. Mama masa baca paper tak perasan muke paksu am ni, ingat pekerja mampleyy mane ntah.. Hahhaha.
Sebenarnye nak post entry ni lama dah, tapi acu kata tunggu dulu. Haaa.. sekarang br dapat green light.. Heee!! (^_^)

7 comments:

Mama Hanim said...

Ya Allah.. gila apa jual susu cmtu.. sah2 la anak2 kecik yg makan..
Nauzubillah..

Ceera said...

tu susu apa tu?

Wawa_Nadwa said...

Mama Hanim :

tu la psl kak..
hmm..
kena la hati2 kan..

Wawa_Nadwa said...

Ceera :

susu tepung budak. jenama ape tak dapat bgtau kat cni.. maaf yer!
=)

ChiLaBaey's said...

Nasib baik saya tak minum susu.... Kalau tak mau cirit birit... (macam dak tocik pulak...) hehehehehe.... :)

atty's said...

ish .tak pasal jew..
semoga adif cepat sembuh ye sian ..dia.

aion said...

brand susu ape?
alaaa. kene bgtahu aunty2 ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998