Thursday, May 13, 2010

Banana Boat kembali..

Sejak kejadian itu, aku agak fobia naik banana boat ni yer. Ishh kalau orang kasi free naik pon, jangan mimpi la aku nak naik. Bukan ape aku ni tak reti berenang, jadi kalau dengar laut ni aku jadi seram tertiba.. Lagi2 bile kejadian lepas yang membuatkan aku hampir lemas, pkai jacket oren pon tarak guna.. Hehhehe!!
Mari posing bersama banana.. hiks!Petang itu, aku telah dipaksa didesak diasakkk oleh makcik mariam dan makcik farziera utk naik banana boat. Nak terajang je sekor sekor tauuuuuuuuuuuuuuuuu.. Mencik mencik! Aku ni takleh orang pujuk rayuu ni, l0mah den ni haaa.. Tak sampai hati, lagi-lagi kawan kan... Hahahha!
"Syaidddddd!! jom aar naikkkk.. Dorang tak bagi jatuhh lahhh.." Aku fedulik ape kasi jatuh ke tak jatuh ke aku tak nak tak nak tak nakkkkk... Hahhahahha!! Walaupon ckp tak jatuh mane la tau dorang kasi jatuh plak kan, nyesal tak sudah nanti. Bile pakcik tuhh ckp, tak jatuh dan bwk pusing2 je aku redhoo je la. Kesian tgk mariam n farziera memujukk bagai nak rakk.. Heeee!!Walaupon muka manyak heppy tapi dalam hati siapa yang tahu. Lagi-lagi tgk langit makin gelap nak hujan, angin kuatt tertiba hati berdebar-debar. Cuaca tak elokk nih..Punya la seronok mereka ini nak naikk banana boat.. iskk iskk iskk!! Tapi kang munt0t basah kete sape yg kena.. Kooo gak Mariam. keh keh keh!!
Alhamdulilah akhirnya selamat naik banana boat itu tapiiii mase tengah pusing pusing tuh tertibe hujann, angin agak kuat, ombak mula menganasss (ini tipu.. hehe).. Whoaaaaaa!! gile punya seram, aku je la kot. Mereka aku tgk lagi seronok, yang aku dok diam diam je bertakafurrrr.. Hehhehe!!

Abg tu benti tgh laut tu, siap bgtau. Kalau dia ke kiri, badan kita ke kiri gak. Kalau dia ke kanan, badan kite ke kanan gakk. Tangan aku ni genggam erat pada tali boat tuh, bile dah sampai ke pantai baru ku lepaskan. Sakitt tgn kooo.. hahha!



2 comments:

ChiLaBaey's said...

Kalau abang tu bawa melompat, passanger nak buat apa yer Wa.... ???

atty's said...

kty lak lama giler dah taknak boat banana nie .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998