Thursday, April 1, 2010

Juruacara Majlis & Pengumum Nama Graduan

Camne aku leh terlibat dengan bidang pengacaraan ni?? Mula-mula dulu saje je gataiiiii apply kursus pengacaraan majlis. Yela dalam SKT takde kursus kang dapat markah sikit plak jadii ape2 je kursus ade semua aku apply.. Hehhehe!

Masa dalam kursus tu baru baca biodata je, fasilitator tu ckp suara baguss, terang, jelas. Yang aku cam peliks la jgk sbb aku main baca je, dah la suara besoo kan.. Hahhaha! Pastu terpilih lagi tuk kali kedua kursus tersebut. Kali ni utk pemilihan emcee konvo.. Tak sangka la aku antara yang terpilihhhhhhhh.. Tu la cerita nyer.. Sekian terima kasih.. Hahhaa!

Best memang best terpilih tapiiii berdebar2 ok nk sebut nama orang satu-satu. Kalau nama senang takpe, yang nama agak susah tu tak ke terbelit lidah nk menyebutnya.. Hehehhe!

Meh meh ku kenalkan mereka-mereka yang bertugas sebagai Juruacara Majlis dan Pengumum Nama Graduan yerr.. =)

Yang segak bergaya itu adalah Encik Jais, Mama yang cun melecun itu Puan Sapura dan yang agak pemalu itu adalah Cik Wawa.. Kekkeke! Encik Roslan & Puan Dila..
Napa duk gitu?? Kooo tak tau bertapa sejukk gilerr okey dalam kontiii nii.. Dah la gigill nk start, ngn sejuk lagii.. Gi toilettt je memanjang. Sib baik toilet dekat.. hehhee!Encik Din & Encik Razib..
Mereka berdua sgt comey.. Heeeee!!~Aii lagi.. biasa la tuan punya blog kena byk sikit gambo nyerr.. =POrang kuat konti.. Puan Marian & Encik Razib.. Mereka bertanggungjawab memastikan perjalanan didalam konti berjalan dengan lancar.. =)Yang duk tuh.. Cik Azreena.. Bakal menamatkan zaman bujangnya bulan 6 nanti. Apa-apa pun wish awal2 tahniah dan selamat pengantin baru.. heee!! =)Hari kedua plak.. Konvo dari pagi sampai petang.. Aiyoo penat gilerrr ok. Hari kedua utk sesi petang aku standby kat bwh. Ni plan C, maksudnya kalau sistem problem ke aku akan take over sebut nama graduan satu-satu. Alhamdulilahh, sistem ok dan semua berjalan dengan lancar. =)

Puan Mariam.. Orang kuat konti, dah 2 kali berkerjasama dengannya diadalam konti.. Encik Dzul, Encik Razib atau lebih dikenali dengan Abon.. Hehhe.. Depan sekali kak pura. Suke la tgk baju2 dia cantek, badan pun tinggi kurus so pakai ape pun kena je.. =)Yang pkai spec tu kak wanti.. Kalau korang perasan la aku sorang je tak dapat baju batik kan kan kan.. Huhuhuhu!! Semua petugas konvo disediakan baju batik tersebut, aii ni kan dari KL jadi mungkin tercicir kot.. Yela aku sedar sape aku.. haha. ayat poyo je.. Tapi tak kisah pon, ada ape dengan baju.. wahh gitu! =PKali ni hanya 2 hari saja konvo.. takde terasa lama sgt kat sana dan happy sgt dapat bertugas konvo kali ini.. Tapi rasa mahu tarik diri laa.. Takmo terlibat lagi buleh d0k?? hmm.. Selesai sudah majlis konvokesyen yang ke 44. Tahniah kepada semua yang terlibat secara langsung dan tidak langsung.

(^_^)

2 comments:

kakyang .. said...

ok jugak xpakai baju batik tu, org akan pandang wawa dulu, sebab lain daripada org lain ..

sure2 terselah kejelitaan dirimu itu .. hahaha

lily lotus said...

tahniah wawa :) kasi recordlah suara wanie masa event tu. hehhee..pass ni leh amik job voice over kartun animasi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998