Thursday, April 29, 2010

Asam Pedas Melaka - Mingomingo

Untuk entry kali ni makan-makan tempat baru plak. Restoren kat Jusco Au 'Asam Pedas Melaka', kiteorang kan suke mencuba tempat yang baru. Kalau sedap lain kali buleh makan situ lagi, kalau tak sedap tu lah kali terakhir makan kat situ. Huhuhu!!

Aku suka pi Jusco AU ni sbb banyak pilihan restoran koo nak makan, macam-macam adoo tuh yg ke Jusco sesajorrrr, takde tempat lain dah. Yela TUJUAN utama mau makan so carik tempat byk pilihan. Kang ajak tempat lain mau nak shopping nyerr, tu yg aku malassss.. Heee!!Sudah nama 'Asam Pedas Melaka' sudah tentu la nak rasa asam pedas kan kan kan, tapi tgk harga nyerrr.. Mak Aihhh!! Mata tak kelip memandang.. Hahhaa!

Ni yang best kasi nasi puteh, dihidangkan sekali sambal belachannn, ulam ulaman dan ikan masin seciputttt je. Tapi ok la dari takde, ikan masin la membuka selera ok.. =PTak jadi order asam pedas tukar menu lain iaitu Masak lemak daging Salai. Masa tgk kuahnya, alahaiii cairnya. Tapi bile engkauu rasooooo, perghhhh sedapppp ok walaupon cayorrrr.. hiks!
Cik Kazira memilih ikan bakar dan air asam. Dia cakap air asam tak mant0ppp la. Aku tgk ikan tu pun cam goreng biasa je. Cik kazira ni makan sgt simple, janji ade sambal belancan tuh dah cukup utk dia..Lapar sgt kah aku sehingga licin begini.. Hahahha! Jarang la aku makan abes gini, ini makna nya masak lemak daging salai itu s0dappp la tuh.. Sambal belancan ok syi0kkk!
Hanya tinggal tulang je yerrr..
Muke tersenyum kekenyangan. Den amat berpueh ati, buleh la makan sini lagi yoo.. =)
Sekarang ni hari jumaat je malas mau jalan2, kang abes duit shopping je. Aku ckp ngn zira, kita kuar makan je tau, pehtu terus balik. heee!! Itu je caranya mengurangkan shopping. Lallala!!~

10 comments:

♠ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ♠ said...

sib baik akak baru lepas bekpes tgk n3 nih

kalau tak...mesti perut berdangdut sakan

hehehehe

sasha* said...

org n9 mmg femes dgn daging masak salai yang.sedap.terliur

Sesayang_Andox said...

waa..makan lagi. sedap betul.
dan,
cik wawa sentiasa lawa.
(eh, ini bukan puji, ini perli. betul, bukan puji.) ^^"

ElyaElmo said...

nyummm2.....teringin laa pulakkk....:D

adenium said...

wawa.. tak pernah terserempak pun kat jusco au2 tuh...hehehe
asam pedas kat setiawangsa kat kru tuh pun not bad... dah try..?? :D

Wawa_Nadwa said...

♠ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ♠ :

hehhee..
berdangdut yer..
sib baik dh kenyang kan, kalau tak mesti sms cik abg nk daging salai ni..
hehehhe!!

Wawa_Nadwa said...

sasha* :

yeah la!
lagi kalau pedassss..
perghhh! lagi sedap.
=P

Wawa_Nadwa said...

Sesayang_Andox :

siot je perli huh!
tp takpe.
maceh kerna perli tuh.
hahahha!

Wawa_Nadwa said...

ElyaElmo :

gi la makan..
nnti kempunan plak.
heee!

Wawa_Nadwa said...

adenium:

owh yeke.
wawa ade kalau hari jumaat je kak..
hehehhe!

tak penah try lagi.
nmpk gak kedai tuh.
takpe nnti wawa cube.
=P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998