Wednesday, April 21, 2010

AP = Ayam Penyet

Harituh kan uolls.. Tertibe teringin nak makan ayat penyett tauu, teringat-ingat ayam penyet kat JB yang si Mai bawak aku tuh.

Masa gi Wangsa Walk, ternampak plak kedai makan ayam penyet ni, apo laieeeeee laju je haa den masukk nk toraiiiii.. Setelah mentelaah menu tersebut kami pon order la ayam penyet, tapi yg buat aku tertanya-tanya kenapa harga ayam dan nasi putih asing?? Nape tak buat satu set je kan..

Ayam penyet RM8 + nasi putih RM1.50 = RM 9.50
Cam biasa minuman peberet aku sudah tentu Milo Ais. Gi mane la mesti nak order air ni, sampai member sound "air milo kat umah pun buleh buat la.." Eyh ske ati la aku nk minum ape.. Wakakakka.. =PNasib baikk s0dapppp, agak berbaloiii. Makan pun sampai licinn.. Ayam tuh taktau nape sedap sgt, tak same yer dgn ayam goreng yg biasa. Satu set ayam tuh ade tempe goreng, tahu goreng, kangkung, sambal dan ulam-ulaman.

Masa makan ngn si Mai kt JB ade sediakan sup, yang ni takde plak. Kooo mkn la nasi kering gitu dengan sambal cinonett je. Hehehe!! Takkan sup pun harga asing kot.. amboiii pandai kooooo business kan.

Makan dengan nasi panas.. Perghhhh!~ Mabelesss.. heeeeeeeeeee!!


4 comments:

Sesayang_Andox said...

oo.ni la rupa ayam penyet.
tergambar macam ayam tu kena penyet2.
^^"

ChiLaBaey's said...

Walaupun kat area rumah saya (Ikano & Curve) ni banyak restoran yang jual AP ni... Tetap tak pernah singgah dan rasa lagi.... Wife selalu sangat pergi dan ajak, tapi selalu membantah untuk pergi lain kali.... :) Tak tahu apasal.... Tekak kurang berkenanlah.... Walaupun belum merasainye....

sasha* said...

i pnh mkn kt kota tinggi sedap giler.smpai skrg tak jmpe AP sedap camtu huhu

Sis-Lin said...

mmg sodap..ayam penyet kt JB tu LC Catering..yum3x..negencesss le Wawa uiii..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998