Wednesday, March 10, 2010

Jarimanis ku, Jarimanis mu jua..

Ecececcecehh!
Tajukk tak bleh bla.. Kekekkekeh!

Tempoh hari aii ade temankan adik perempuan gi beli tiket kat pudu, naik LRT je.. Gunakan kemudahan yg disediakan kerajaan yer.. Huhuhu!!

Alang-alang dah dekat tu saje je la singgah Central Market nih.. Gegeh jalan kaki ke sana. Memang tak plan pun, disebabkan dah lama tak gi sini nak gak tgk ape perubahan dalam nih kan..

Masa jalan kaki tu nk kesana tu, aii rasa tak macam di Malaysia yerr kawan-kawan.. Byk betuiii pendatang asing kat sana, takut pon adooo.. rasa tak selamat, so hati2 la erkk..Bile dah masuk tuh, baru teringat nak bagi sesuatu kat someone ni. Byk benda yang baru buleh koo leh buat.. Macam2 adoo cawan, piring, frame, byk choice..

Gi terjah satu satu kedaii takde sape yang layan.. Aihh! Ni ade org ke tak nih weyhh..?? Ko nak berniaga ke tak nih?? Aiyakkk..

Dann aii jumpa satu kedai ni, tuan kedai sgt peramah kooooooooooooo.. Dia pon pot pet pot pet cerita tanpa ku tanye. Heeeeeeee!! Haaaa.. disebabkan tuan tanah ni amat peramah jadii aku buat kat sini je lah.. Pang pung pang pung pang.. tanya harga semua. Ok dh tau nk buat ape, aku ni jenis malas nk surveyy.. Hahha. Bile dh jumpe yang berkenan tu terus je buat. Bile mintak gambo.. Waduhhh!! Buleh plak takde gamboo.. Jenuh ku selongkar dalam hp, dalam kamera segala bagai.. Semua gambo alahaii.. lemah den tgk.. Hahahha!Kita bagi softcopy gambo je pastu tunggu sampai siap, hanya 1 jam je okey. Hasilnya?? Amat memuaskan.. Tau la dia mau buat ape dengan gambar2 itu.. =)

Ni tuan kedai itu, Kak Mas namanya. Sgt peramah membuatkan kita senang dengan dia. Dalam hati aku.. Aihh kak mas ni tak penat ke cakap.. Hiks!
"Kak, saya amek gambo kedai akk erkk?? Nak tempek dalam blog"

"Buleh aje adik oiii.. Amek lahh!! Dengan tuan kedai takmo kah??"

Heee!! Over tau ahkak nih.. =P
Pehtu dia plak dok sendeng2 aku, dengan gaya yang mengodaaaa lagi lembut "Waaaa.. Wawaaa.. Akk nk mintak sesuatu nih??"

Aikk pelik je bunyik, heran.. "Apa dia kak??"

"Akk nak boh gambar wawa yang buat tadi utk display kat kedai ahkak ni buleh tak??"

"Owhh tu ke?? Okey.."


Kalau hang pa pi sana nmpk gambo aii tuh buat2 tak nampak je sudah la yerr.. Maluuuuu!! (^_^)Siap je semua kena menapakk balik kt LRT Plaza Rakyatt.. Waduhhhh!! Penatt nyerr.. Melecett kaki aku jalan. Kooooo tau je la aii jalan laju kan, satu mmg aku jalan laju, satu sebab lagi sebab takut dengan org2 disekeliling.. Jalan cam kena kejar org jahat sajorr.. padahal takde pape.. Lalallalla!! =P


5 comments:

*ayu the sun* said...

wah! jadi duta gitu kaaann..
ni yang buat akak brkobar nak g usha kedai tu ni.
;)

VISIT ATS-SHOPPE ~ Click here for a lot of products out for grab!

Syima Boyd said...

hehehehe..peramahnye akak tu.ke wawa pn?

Lifesaver said...

rajinnya berjalan

atty's said...

peramah ye akak tuh ..
dpt wa jadi duta..ekekekee..

ChiLaBaey's said...

Wahhh tak lama lagi jadi model kedai tu pulaklah... hehehe.... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998