Wednesday, March 3, 2010

Bermandi manda lagi kah?? Aiyoo yoo..

MOhon kerjasama anda semua sila jgn ajak saya bermandi manda dah yerr.. Huhuhu!! Rasanya dah 3 kali pi mandi sungaii je utk tahun ni.. Aiyooo!! Pecah rekod peribadi ku.. =P

Nanti nak pi laut plak lahh.. Huii best best!! tapi takut la plak tertibe 'buaya' gigi kaki, tengah ko syok2 mandi kat pantai tu kan.. Heee!! tat0tt.. =P

ok ok berbalik pada cerita tadi, sabtu lepas pi sungai congkak bersama rakan-rakan sekolah lama duluu.. Kira reunion gak la. First reunion kat NZ tempoh hari aku tak pi, jadi kali ni nak tak nak join jugak.. Bukan selalu dapat berkumpul bersama.. Tapi tak ramai yang dapat join memandangkan masing2 sudah ada komitmen lain.. =)

Pagi tu kami plan konvoii bersama2 yang lain, janji kol 8.30 di carrefour ampang. Tunggu punya tunggu farziera ni tak sampai2 plak, jam sudah menunjukkan jam 8.30.. Sekali dorang sms
"Salam, morning. Dah ada dimana??" uitt aku dh kabut dah takut kena tinggal, baru si adik manis ni sampai..

Pehtu dapat sms lagi
"Weii cpt.. dorng tunggu korang" tak ke koo drive bagai ributt.. Tak best la org tunggu kita lama kan.. Hohohoo!!Bile kooooooooooooooo sampai je depan carrefour tu tak ke kooo bengang mereka mereka ni tak sampai lagi.. KUang haj0rrr laaaa!! Rasa nk tampo sekor2.. hahaha.. Buat org cuak je taw.. mencikk.. =P
Best nyer konvoi dengan dorang ni, mereka akan tunggu kita walaupon sesaat. Yela yang belakang2 sudah tentu ade yg tercicir kang kan.. Hee! Aku tak bape ske la kalau konvoii org depan tu lajuu je tak ingat yg belakang.. Kejar ape taktau la. Tapi ngn dorang nii, ok la! Prihatin pada kami kami nih wanita yang lemah.. Hhihihiih!!Masa sampai tu cam eyhh cam penah sampai sini la.. Owhhh baru teringat masa tingkatan 1 ada wat kem pengakap & Kadet remaja sekolah (KRS) kat sini. Tingkatan satuu tuu, alahaii muke pon comot lagi time tuh.. (^_^)
Makk aihh! Besar nye piukkkk kooo.. Hahhaa! Dalam tu ade meehoon goreng.. Kami tukang angkat je, datang pon bwk diri je.. Lalallalalalla!!~Org kata aii gem0k, aii dh buncitt.. OK fine aii dh gem0k. So what?? Hahhaa. Ayat tak puas hati.. Biar lah cb0kk je korang nii taw.. shuhh shuhhh pi main jauh2.. =PGadis-gadis yang turut serta.. Siap duduk bersimpuh lagii.. Alololoohh!
Zuhaili (tudung itam), Farziera (Baju pink), Irma (Baju purple), Mariam (baju itam) & Mimi (baju merah)Muhaimin yang gegeh menghidupkan bara.. Sampai nmpk lurah dendam.. Auww! =PAlahh! Faris tu eksennn je kipass.. Haha! buat 2 tempat bakorr senang.. =)First time tgk bakorr daging burger gini.. Kehkehkehh!! tp ok la masak gakk. Hehe!Posing japp.. Ni terpaksa angkat balik daging2 burger tu sume.. Api takdakk, kipas punya kipas tu api tak kuorr.. yela bergamboo je.. Hahhaha! Api takde tu salahkan faris dia yg jaga api.. heh! =POk mari mandi gurlzzzzz.. Biarkan mereka yang membakar semua itu.. ahaks.. jahat gilerr! =)
Gaya mereka mandi.. =)oiii sejukk woo aiyakk sungaiii nihh.. ok mari kita rendam2 dulu yerr.. =)Shahrol org pertama mandi dan dia juga la org terakhir yang naik.. Aduhh! Cam tak penah jumpe sungai la ko.. Haha! Ajak naik makan pon takmo.. ish ish ishhh..Naik makan jap. Lapoooo.. =)Mariam kena pulang awal, dat y bwk kete sendiri. Kalau tak dia naik ngan aku je takde bwk byk kete kan.. Last pic from merry.. hee!
Ok Cikgu Azly sudah siap mau pulang.. Eyh tak pulang ke rumah kena pi tempat pelajarnya buat kem jgk.. Aku cam takleh bayangkan camne Azly marah budak2.. Haha. Dia kata dia garang kat sekolah.. Yeke?? =PTurun mandi balik. Hahhaa! tak puas la kalau mandi kejap sangat kann.. Dok tempat cetek suda.. sejukk seyhh.. =)
Kali ni beramai-ramai. Cam buat party plak.. Siap berbelon bagaii.. Hohoho!!
Sambung makan balik. Napa pas mandi mesti lapoo balik?? Abeskan makanan semua yerr.. Hehhe!
Ok dh tukoo.. Senang la ada toilet, takde la teruk sgt, bersih pon bersih jadi buleh tukoo baju dengan mudah. Tapi risauu gakk. Hehhe!See seee.. org dh siap tukoo baju bagai dia masih tak naik.. "Weyh shahrol.. Tak kecut ke??" Dia bleh ckp tak.. hahahha! Sengal.. =POwh my girl.. Sayang korang semua.. Muahkksss!! =)
Semakk je la kt belakang tu.. Rosak gambo. Hahhaa! Masa ni tunggu mereka tukoo bajuu.. Sempat amek gambar lagiii.. =)Ok ok.. jom amek gambo ramai2.. Ni buh je kamera atas meja. Tu yang macam tak ready lagi.. Terpaksa pose camtuh kang yang belakang tak nampak muke plak.. Pastu komplen siapp aar.. Lalallalla!
Ok! Done..
Sesedapp je ko farziera gantung kat beg aku, tau tak berat nih?? keh keh keh.. =)
Maceh semua!!
Pasni kalau ade lagi ajakk tauu.. aii nk itott!! =)

6 comments:

Kasawari said...

lokasi di mana ni? cari2 tak jumpa.. ermm seronok ek mandi sungai.. tgk gambo tu ada org camping kat belakang tu..

p/s: wawa guna picasa? kalo blog gambo byk2.. upload kat picasa pastu link ke blog.. senang dan mudah dan cepat..

ChiLaBaey's said...

Tak ajak lagi... heeeemmmm.... :(

Wawa_Nadwa said...

kasawari :

ni kat sg congkak la.
hee.
a'ah sekolah bukan kem kat sini.
dlu penah gak sek wawa buat tempat yg sama.
=)

owh yeke..
ok nnti wawa cuba.
=)

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

ALOLOHH.
bukan takmo ajak.
heee.

ok ok nnti kita wat tuk blogger erk.
gi ramai2 baru bestt..
pakngah arrange la..
keh keh keh!!

=P

Lifesaver said...

akak pon selalu gi sg congkak

Wawa_Nadwa said...

Lifesaver :

owh!
dh familiar la kt sana erk.
=P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998