Thursday, February 4, 2010

W0oohoo! Gunung Ledang..

Entry gilerrrrrrr dengan gambo sesajorrr.. Harap maklum yerr! =P

Setelah beberapa minggu plan, akhirnya sampai juga aku kat Gunung Ledang nih.. Dari tahun lepas lagi teringin nak gi cni, masa amek adik perempuan tahun lepas kat UiTM Segamat kan lalu sini, jadii camm tinginnn nooo nak jejak sini walaupon taktau ape yang ada kat dalam hutan ni pong.. hiks!
Kenduri Don pun lalu cni, tak singgah gakk. Hehehe! Semakin menjadi-jadi perasaan nak gi ledang nih, tu pon sbb si adik perempuan ku cerita tempat ni besttt, cantikkk.. Dan dia juga hampir lemas di sana, takut plak dengar.. heee!~

Satu hari, mereka-mereka plan gi ledang ni, aii sangat la happy uollss. Hahahhah! Tapi tak la tunjukk, simpan je. =)
Bergamba dulu sebelum memulakan perjalanan... Yeehaaa!
Apit, Wawa, Lalan, Meer, Jaja, Fiza & AshmanSerius ku katanya yang matik2 guwe ingat menapakk ckitt je, cam aku menapak kat bukit belancan tuh..

Gupenye2 ko kena mendaki, redah sungaiii utk sampai ke destinasii.. Wahh! tipu je.. Hehe! cume kena panjat bagaiii.. Aduhhh! Memang ku tak sedia dari segi fizikal dan mental utk semua ini kerana tak jangka pon akan jadi sebegini.. Hohohooh!
Masa ni masih ingat "owhh depan tu je lagii ckittt" tak jauh sgt la kan.. Id0kk la teman ni tauuu, lenkali habaq la awai2...Wiwitt! Jejaka terhangat di pasaran. Single n available............ kot! heeeee!~Yeahh! mari memanjatt yer kawan-kawan.. Hari sabtu tu kan thaipusam, el0k la tu panjat tangga kat cni je.. hiks!Acik penat sgt n0kk.. Rasa nak terlentang je naik tangga ni, sgt curam dan tangga ni tinggi2 yerr. Kalau nak mencabar maii cni, kalau takat nak mandi manda baekk pii sg congkak ke, ulu yam ke, bukit belacan ke?? hehe.. nk gak promote bukit belacan. =)Berehat sebentar bersama kit kat.. Mengah masing, kembang2 id0ng koo.. haha!~Jaja & Meer.. =)Penat pakcik nih ohh..Ambil napas seketika sebelum menyambung perjalanan.. Dalam hati kecik ku "bile la mau sampai nih uii.. lutut dah nk tercabut nih" heeeeeeeeee!!
Berhenti lagi.. hohoho!
Gegeh berhenti amek gamboo.. Padahal penat tak ingat.. =PLihat la bertapa curam nyer tangga ni, kalau pitam mau terg0lekk sampai bawah. haha!yeay! Selamat juga akhirnya.. haha.. Risau dia ni je takut tak sampai ke atas.. lalallalla!Masa ni masih takde orang, letak je barang2 camne ntah ramai plak budak2 naikk.. Fiza..
Wawa.. Jaja.. Penat yerr.. =)Mereka yang bertanggungjawab menghidupkan apiii.. Tanpa mereka tak bakar la ayam2, dan daging2 kamii.. =)
Sapoo la yang bakar ni, sampai hitam. Mmg den tak makan la. Hee! Gayat sebenarnye d0k atas batu ni, kalau ko berdiri mmg curam. Huii takutt.. =P
Hanya rendam kaki saje. Tengah berkira-kira.. Mau mandi ke tak?? mau mandi ke tak?? nk terjun ke tak nak?? nak ke taknak??
Fiza & Wawa..
Tgk dorang ni cam bestttttttttttttttt nyerrr mandiii.. Perasaan nak terjun tu membuak-buak.. Heee!!
Aii shuke gilerr gambo ni.. Terserlah kemesraan mereka.. Gurau2 manja gitu! =)Setelah berpikir agak panjang, mandi gak. Gilerrr ko panjat bagai nak rakkk, tertibe tak mandi. Hui rugii kalau tak mandi. Hahhaha!
Pose ckitt! (>_<)Lapoo nyerr pakcik.. Hehehhe! Tgk org makan cam selera je, tapi taktau napa masa tu aii tak lalu nak makan. Seketuiii peha ayam dan sandwich, ckup!! Takut gak tertibe nak erkk erkk ke kan, jenuh nak turun bwh pi toilet.. wakkakkakaka! Kalau dekat takpe, ni alahaiii bercinta nak panjat balik naik atas.. =P
Fiza & Jaja.. Fiza makan jagung tu pon cam terpaksa je.. Huuhuhuu!
Apa mereka buat kat atas itu?? Jeng jeng jeng!! Mencari pot tuk?? Tetttttttttttttttt!! Haha..
Sesi memujukk.. Lalallaa!
Kadang2 tgk dorang ni alololooohhhh sweet je.. Hahhaha! Memujuk si apit menyeberang sungai itu.. Si apit agak takut memandang kan batu2 itu sgt licin.. Tapi akhirnya..Akhirnya apit tewas dengan pujukkan mereka berdua.. Dan tangg ni aku tak sanggup nak tgk bile apitttt jatuh buat kali ke ?? heeeeeee.. shian dia.. Jatuh gedebuk sesajorrr, licin beb.. Memang bahaya..Ok dahh abesssssssss.. =P

Mula2 mmg happy pastu aku tersentappppppppppppppppppppppp wehhhh! dengan budak itu! Terus cam gampanggg betuii laa, geramm je.. Dalam hati tu %&*%&$%#*^#*$&*$*(%*%)*%^()% paham2 je la.. Hahhahahaa! Buat malu je kat depan dorang semua.. heee!

Balik je dari ledang ni, satu badan sakit-sakit sib baik ahad n isnin cuti dapekk la rehatt.. =)

10 comments:

sasha* said...

wa,u cam nk gi berjalan je.bukan mcm panjat gunung.steady je huhu

inspired by syaidatie nurdilla said...

syaidatie nadwa..
awat byk sgt hang letak gmbr xtw..
haha..
scary ooo tempat nih..
lemas sekali cukup..
insaf aku!!!

Kasawari said...

wah wawa ke gunung ledang.. bestnya.. ni track dari resort eh ke air Terjun Puteri..

kalau nak hiking sampai puncak.. cuba guna track dari taman negara gunung ledang.. situ pun ok gak.. tahun lepas dah cuba.. best!!

ChiLaBaey's said...

Amboi Wawa, pi tak ajak pakngah pun.... Oooo lupa sebab dah ajak ehem ehem.... :p

Wawa_Nadwa said...

sasha* :

sha, tu wawa ckp tak sedia fizikal dan mental.
hahhaha!

Wawa_Nadwa said...

Syaidatie nurdilla :

yela gambo byk ku letak la.
sib baik tak letak semua.
hahahhaa!

ko tu mandi kat ner sampai lemas.. giloo toll..

weh m0k,
bile ko balik?
=P

Wawa_Nadwa said...

Kasawari :

a'ah dr resort tu la..

owh yeke..
tgk la klu rajin nk memanjat..
hehehhehe!

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

wakakka!
pakngah ni..
kesitu plak dia..
mana ade laa.
ishh, tu pon ikut org je..
dorang yg plan..
klu wawa yg arrange semua wawa ajak.
heeeee!

Lifesaver said...

macam naik sg gabai dah

*ayu the sun* said...

percaya x akak x pernah sampai gunung ledang..
haih.

click here for accessories, beauty products, bags, hijjabs and cakes.. all in one store for you.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998