Monday, February 22, 2010

Si PUTEH sudah OKEY!!

Ni dia kesan kemalangan kecil pada tempoh hari. Sebenarnye takde la teruk pon, cume biasa la si PUTEH kan kereta kesayangan aiii jadi terlebey emo ckit pagi itu. Hahhahaha!

Gileee kooo.. Ku jaga bagai nak rakk, bile jadi camni tak ke ko emo lebey kan.. Rasa nak nanges tgk si PUTEH tercalar sebegini.. Aduhh terluka hatiku.. Heee!! =PSyukur kerosakan yang aku alami tidak berapa teruk berbanding kereta pak aji itu. Lagipon dia yg seret sendiri kan. Bukan salah aku pon.. =)

Hasil dari perbincangan dengan wife pak aji tu, aku mengambil keputusan utk menerima saja pampasan yang dorang ingin berikan. Malas mau besar-besarkan hal yang kecil je. Takmo kasi lebeh, takmo kasi kurang. Nak kasi byk tuh je, aku pon kena survey dulu kos cat bape kan. Kira ngam ngam soiiii dia kasi.. So settle sudah!!
Jumaat petang tu dh jumpa satu bengkel ni, kira org melayu punya. Yang lain byk kedai tutup, masih cuti CNY lagi kah??

Kat area ampang tuuu memang berlambak-lambak kedai kereta.. Bengkel ketuk, bengkel tayar, bengkel cat, bengkel ekonn dan macam-macam adoo.. Promote ampang ckit.. Wakakkaka! Cam siot je..

Hari ahad semalam ku pi hantar kereta utk cat. Baikk sgt pemilik bengkel ini. En Rosli namanya.. Mula dia letak harga gini gini, bincang2 dia kasi murah ckit.. =)Alhamdulilah.. semua kembali seperti biasa. Senang sungguh hatiku melihat si PUTEH sudah OKEY!! =)

Puas hati dengan hasil keje En Rosli.. Terima kasih!! =)
Petang tu kan kena marah dengan abah.. Balik dari amek kereta tu, gegeh ku pi cuci kereta weyhhh! Yela dh kotor pi la cuci kan.. Aku ni takleh tgk si PUTEH aku ni jadi si KUNING.. Sekali kena marah.. hahhaha!

Asal?? takleh cuci ke?? Cat tu turun kalerr ke?? Bukan ke dh kering.. Aihh!! macam2.. =P

3 comments:

CikPuanMiera said...

ahad jugak aku kuarkan kete dr wprksyop.. huhuh..

calar sket je kete ko tuh yunk... :D

tp xpe.. seme pon da setel... :)

Lifesaver said...

waaaaaa!!berpa kena tu?

Anonymous said...

klau kete kaler itam msti x nmpk calar dier.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998