Thursday, February 18, 2010

Gastrik??

Jarang aku alami sakit gastrik nih..
Tapi pagi semalam dalam kol 2 pagi, tertiba perut rasa tak selesa..
Nak tido pon tak lena, tertiba rasa nk muntah..
Ingatkan lepas muntah dh lega la ckit tapi makin teruk..
kol 3 pagi juga gi klinik..
Drive sendiri je, malas nk susahkan abah.
Mama n abah taktau pon aku kuar gi klinik..
Gegeh pi klinik panel.. Buleh plak tutup.. adoiii..
Tutup cuti CNY kot..
Badan dah mengigil, lagi2 plak masa kooo drive tu trafic light merah sesajoorrrr kan.. Ape lagi takde nk tunggu, tgk line clear je.. terus jalan. Opsss! takpe org ngh sakit.. kecemasan.. hiks!
Aku kalau buleh lebih suka gi klinik swasta berbanding gomen.. Lebih cepat.. Takde nk tunggu lama pon.. Yela dh sakit nk tunggu lama-lama mana tahan sehh..
Sampai je hospital ampang terus register.
Tapi semuanya agak sloww..
nak kata ramai pesakit.. takde la gak..
agaknya kalau org dh kritikal dh KO kat ctu agaknya.
aku dh bape kali muntah, kuar masuk toilet pon, no tak dipanggil lagi, nk marah dh tak larat.. adik perempuan aku je la yg kehulu kehilir tgk kan no giliran aku. Aku ni d0k je dalam toilet wekk weekk sesajorr..

Ya Allah..
Tuhan je yang tahu betapa sakitnya aku ketika itu..
Rasa nk terkeluar semua yg ade dlm perut..
Sakitttt sgt!!
D0ktor kata aku gastrik..
hurmm..
Aku jarang kena gastrik jadi cam terkejut gak..
Nak kata tak ckup makan?? terlebey makan lagi ada.. Nak kata makan pedas?? malam tuh aku makan capati n milo ais je.. camno tuh??

Tak pasal2 kena cucuk tgn nih.. Pas je cucuk ape lagi lagi teruk ku wekk weekk.. Nak pitam pon ade.. Doc soh rehat kat wad je tapii degil takmo nak balik gak.. Alah umah bukan jauh pon kan, lebih selesa rehat kat umah je..Tapi nk drive balik umah tu tawakal byk2 agar selamat sampai.. Sib baik ade perempuan ku ade temankan.. Masa tu pon dh kol 4 pagi, es0knya kan keje.. Mane larat nk keje koo.. Mintak la MC.. Buleh d0c ckp tak kritikal.. Ishh! Sabauu je la..
Ada gak perempuan cina ngam0k kat sana.. Buleh dia ckp "Dat malay girl really sick hahhh??" Oii oii aku betui2 sakit tau.. Walaupon luaran nmpk gegeh tapi dalaman ni sgt sakit tuhan je yg tau. Dh wekk wekk byk kali rasa alahaii lemahh je badan, nk jalan pun tak larat.. nak je soh org tlg dukungkan.. =P

8 comments:

Shahrul Tanaka Safeai said...

booo~

Cik Wanie said...

alamak,
siannyer adk akk yg sorang nie,
sabar ok....

sasha* said...

waaa samaaaa.cuba baca entry i.i pn gastrik smpai muntah tak klua pape huhu.mlm tu ingat nk gi hosp dh tp sbb tak larat nk bgn i gi klinik je.take care ok

eqbalzack said...

lepas ni wawa kena makan je...dalam beg kena ada roti bun...mcm abg eq...sebab tu abg eq dah gebuw je skrg ni...hehe

Y u Z z 9071 said...

ala siannye....

ni mesti waktu makan tak tetap ni..suka skip skip waktu makan...

masuk angin pun leh jadi sakit jugak..

hopefully lekas sihat ye dik wawa

ciK LyndaWawa igUana said...

mkn ubat ye.....=)

ChiLaBaey's said...

Kan dah cakap, jaga makan, jaga badan dan jaga kesihatan.... :(

Lifesaver said...

oh!kena cucuk!ouch!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998