Monday, February 22, 2010

Bermandi manda bersuka ria di kemensah..

Cuti lama CNY lepas, kami sekeluarga pi berkelah di Kemensah. Tak penah lagi jejak sana, jadi perasaan excited tu membuak-buak. Abah kata tempat tu besttt..

Sekali sampai je terus cam "Alahaiiiii!!!". Indah kabar dari rupa. Tak la best mana pon, tgk air takde jernih pun, cetekkkkk je. Hhahahaha!

Perjalanan kesana amat mencabar weyhhh.. Bukan ape jalan dh la kecikkk, kira satu kete je lepas tu kalau aku la. Hahhaha. Bayangkan jika bertembung dengan kereta lain, tak ke ko cuak disitu.. Sib baik den tak bwk kereta, kalau tidak gigil lutut ni haaa.. =P

Kalau berkelah dengan ayahngah, mesti ada khemah disediakan. Hehhee! Senang nak tukoo pape, dijamin tiada cctv. Kat dalam hutan ni mane la tau, ade plak mat skodeng.. hiks!
Si Puteri kesayangan ramai ini, orang pertama antara kami yang terjun sungai dulu.. Sesi menghidupkan bara.. Makngah orang bertanggungjawab menghidupkan bara.. Yang aku tiup2 tak nyala, sekali makngah tiupp nyala terus.. Hebat hebat.. Kagumm sebentar.. Haha!Tukar tempat.. Carik tempat yang agak redup utk sesi membakar ayam..
Sesi membakar yang pertama diserahkan kepada mama, makngah dan abah.. =)Kami yang muda2 pi menterdarah dulu.. Lapoooo!!Mama masak nasik lemak pada hari itu.. Mulut penuh sempat senyumm.. Smileee gurlll!! =)Pas makan, keje keje pembakaran diambil alih oleh kami. Pembakaran tu takleh bleh blaa je. Hahhaa!

Gegeh mengipas.. Kejap je ni pastu hilang.. =)Ni action je lebeyy.. Lakonan semata-mata.. =PSi budak kecik bersama selipar besarnya.. Pakai maklong nyer selipar yer sayang.. =)Yehaa! Sesi bermandi manda.. Alahaii cetekk nyerr.. Heeeeeeee!!Peace yoo dari dak m0kk!! Semakin gem0k dak ni. Aihh! lantak lah! ahaks..Masa ni masing2 takut dh basahkan diri... Huii sejukkk... (~_~)
Shuke gambar ni nampak sgt sgt sgt happy..Apa yang diborakkan pon taktau la.. Gelak sesajorrr.. Layann huh!!yeyyy!!Eeeuuww!!
heeeeeeeeee!!
Muke adik kelakar. Haha!
Mari tgk sapa paling lama.. huhuhu!! Aku org pertama naik. Haha. Somput den! Misya paling lama.. Hebat hebat.. Vangga!! =)
Makngah n mama j0in mandi.. lalallaa!Bayangkan camne nk mandi kalau airnya gini.. Rendam kaki buleh laa..
Cuba utk merendamkan diri masing2.. Tgh syok2 beremdam datang sekor katakk.. Kelam kabut larik. Hahha! Pastu dh susah hati nk mandi dh.. Takut katak muncul balik.. Ish katak ni menganggu org saja.. =PKami bersuka ria mandi, si bapak bapak dan cucunya senang hati tido diatas.. Hahhaa! Abes kalau semua mandi sama mau jaga barang. Iyer d0k???
Along & Adik..
Ni sesi mandi yang kedua sebenarnya.. Semua turun mandi sekali. Dengan ayahngah n abah pon join.. Kali ni main simbah2 manja gitu.. =)
Mama menjadi mangsa keganasan. Hahhahaha! Buli bulii bulii.. =)
Yheee!! Baru lepas tukoo.. Nak kemas2 mau balikk..
Menyuap pakcik nyer kopok.. Masa ni tgh mengemas, ku letak dak kecik atas beg dan bantal. Puteri baikk senang nak jaga. Senang je nak pancing soh d0k diam, kasi makan kopok byk2.. Hiihihih. =)
Pose bebehh!! Puteri memandang dengan eksyen nyerr ke arah kamera.. =)
J0m balik!!
nmpk suar bwh tu basah. Owhh tu kena menyeberangi sungaii.. Kawasan seberang lagi lapang jadi nak taknak kena la basah sikit.. =P

Dorang pandai huh.. baju2 basah sume sumbat dalam beg guweee.. Beratt gilerrr.. Cis!
Ok balik.. Baii!!

Takmo dtg cni dah. Tak best! Best lagi bukit belacan. Hahhaha..
Sekian.

3 comments:

syafawani said...

besnyyaa..hehe..jeles ah camnih..

momguess said...

air cetek sbb kemarau
tapi best lah bakar2 ni kan

Lifesaver said...

katak???euwwwwww geli!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998