Thursday, December 31, 2009

Happy New Year 2010!!

Tiap-tiap tahun mesti ada AZAM baru, begitu juga dengan aku. Alhamdulilah, azam aku tahun 2009 kebanyakannya sudah tercapai..

Kereta baru..
Tidak pernah terfikir dan terlintas pon nak tukar kereta baru sebenarnya. Mungkin sudah letih dan bosan sbb kena keluarkan begitu banyak duit utk servis si BIRU. Macam2 masalah kena servis dan akhirnya telah membuat keputusan utk amek juga yg baru. dan sekarang aku memiliki si PUTEH.. =)

Kerjaya.. Keje plak utk tahun 2009 ni agak kelam kabut. Byk benda kena belajar, keje juga makin mencabar dan AZAM 2009 kan keje keje keje.. Jadi semakin byk keje, walaupon byk keje aku semakin seronok dengan keje yang baru ni.. =)

Jawatan tetap..
Seperti sedia maklum, aku kan telah diserapkan ke jawatan tetap jadi tahun 2009 dah gi BTN.. Memang bestt gilerrr dpt gi BTN ni dan disebab gi BTN ni la aii dh daftar. hohoohohoho! Lawak.. terus kantoii huh.. =P Exam perkhidmatan pon dh amek gak, tapi sayangnya paper II buleh plak gagal.. Dah amek lagi sekali hanya tunggu result je, harap2 lulus.. =P

Blogger.. Aku tak sangka bila menceburkan diri dalam bidang ini, bidang tu.. ahhaha tak buleh blah.. Aku kenal ramai kawan baruu, hanya melalui BLOG.. Dapat jumpe dorang, lepak2 sekali dan menjadi rapat hingga ke hari ini. =)

Cinta.. Jeng jeng jengg! haha.. no komen.. =P

dan akhir sekali utk 2009.. semua berjalan dengan lancar dan baik2 sahaja. Dugaan cabaran tu biasa la, tak meriah la kehidupan kalau nak ok je memanjang kan.. hee!

Tahun ni takda AZAM 2010 kot.. buleh gitu.. hehehe. Cume mengharapkan 2010 ini, kehidupan aku berubah menjadi lebih baik baik baikk dan pastinya transfomasi akan berlaku.. y0la tuh,
jgn la cayoo.. ahhaha!

Selamat Tahun Baru uollss!!


Majlis tahlil & Majlis Pertunangan..

Amaran : Siap kasi amaran kooo.. haha! Gambo tuk entry ni byk yerr.. Saje je bagi korang cuci mata sikit erk, jgn muntah ijoo sudaa.. allalallaa!~

Haa.. Satu lagi yg ni kena bagtau awai-awai nnti ade org salah anggap plak.. Ni bukan majlis pertunangan aku taw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Heh! Sekian, terima kasih.

ok, sambung balik.. Meh tgk gambo meh.. =)Tak pasti sama tetamu yang nih.. Tapi baik huh kasi bykkkk sgt kek.. Tokey kek n rotii nih.. =)Lauk pauk.. Owh saja mau tunjukkan tangan yang telah diconteng oleh mama.. Org pakai sibuk nak pakai gakk.. =P
Perghh! sibuk tol anak dara ni buat keje.. Isk isk isk! Tetamu yg hadir utk majlis tahlil..
Sebelum majlis pertunangan.. Meh kenal2 dengan sedara mara ku..

Maklong & Acu Nora.. =)Puteri bersama mama nyerr, Misha. =)
Pakcik Yazidi.. Adik mama yang bongsu.. =)Alohlohlohhh! Shuke yer Tok.. =)Mak Jang.. =)Sepupu ku.. Kak Ji & Ain..
Kak Ji sarat mengandung sekarang tunggu hari je kot.. Ain, tahniah utk PMR baru2 ni. Walaupon 5A tu ok la kan.. =)Perghh! Suke gambo nih.. Cantek!!
Bermula sudah majlis pertunangan itu.. Pantun berbalas pantun.. Gurau berbalas senda.. Bincang2 la yerr.. =P
Masa depa soh turun malu2 kucin plak hang nk turun yerr.. Tadi kat atas dalam bilik punya bukan main gelak bagai nak rakk.. Hahha!
Sudah menjadi tunangan org yer kamu.. takmo nakal2 dah.. =)
Tarik aku soh temankan sampai depan.. Gilooo ker koo takmo malu la cam aii plak nk bertunang.. Hanto sampai tangga je sudah.. Heh! Kami berdua dok intai2 dari tangga je.. =PHantaran plak jadi masalah.. Bincang2 kata pihak lagi bagi 3, pihak perempuan balas 5. Sekali pihak laki bwk byk koo. Tak ke kelam kabut tambah lagi hantaran.. Hiks!Peace! Selamat sudah.. Bulan 3 erk kenduri kooo.. InsyaAllah harap2 semua berjalan dengan lancar.. =)Bincang apo laei tu ayahngah uii.. =P
Sesudah majlis.. =)

Dak kecik nih org paling sibuk sekali.. Haha!

Si cilik!~
Mama n Nyanyah!
Sesi bungkus membungkus.. =)
Tukang sibukk.. Hehe! jelir2 lidah plak, pang kanggg!~ =P
Kesian Tok.. org sibuk membungkus makanan Tok baru nak makan.. =)
Sesi cuci mencucii.. =)

Tgkk.. Mak buyung pon buat keje gak ok.. Takde duduk goyang kaki, cover ayuu..
Isk isk iskkk!! Rajinnnn nyerr dak tudung pinkk nii.. Baru aku tau sebenarnye dak ni rajin.. Wakakkaka! Sambil wat keje menceceh je tu.. byk seh gambo ngh cuci2 ni semua depa amikk.. Hiks!
Buat keje tak aman huh.. Orang sibuk snap gambo kiteee.. Tapi sempat senyumm gak tuh.. =)
Lenguh koo d0k mencangkuk gituu.. Alahaii.. ni takleh d0k lama2 nih.. Hahha!Periukk semua kasi org lain plak basuh.. Yang lain semua larik masukk umah.. hehe.. Bijak bijak..!Abg Jan bersama anak lelaki nyerrr.. Haa yang bersinar2 ni suami kak Ji.. Hohohoh!~Depa ni merompak coklat org kat hantaran tu. Hahhaha! Suke-suke je hambik erkk..
Puteri menjadi perhatian pada petang itu. Semua mengadapp dia je..
Mereka adala orang yang bertanggungjawab mengambil gambo-gambo diatas.. Tenkiuuu so muchh yeah! =)Huh Abes gakk.. lambat update harini sbb lama giler nak upload gamboo. Hehhee! Byk giler gambo semua cantik2, rasa nak masuk semua je dalam blog ni.. Aihh! =P


Wednesday, December 30, 2009

Jadi kak andam la pul0ks..

Seperti sedia maklum aii kan bercuti utk pulang ke kampung kat kedah nuuu, adik sepupu aii bertunang.

Ada majlis pertunangan dan juga ada tahlil..

Sehari sebelum majlis bertunang adik sedara aku ni, depa habaq nak pi make up kat salon Bile dah hari nak bertunang tu tak jadi plak pi salon nyerrr..
"Takyah pi kedai la.. Nak make up cam kak wa je.. Kak wa atau makndak je la yg make up kak ija eyh??"

HAh?? Awat hang tak habaq awai2 kak ijaa oiii.. Dh la brg make up tak bwk byk. Ada foundation, bedak, mascara, blusher, eye liner, eye shadowwww tu dh ckup.. =)

Aku bab make up ni bagi saja pada ku.. Takde la pandai sgt pon, tibaii je la janji nmpk cantek.. hiks!

Tempek2 kan foundation kasi rata.. Sebenarnye foundation pun dak nih takde, pakai org punye.. Warna kulit masing2 tak sama yer uolls.. Jadi buleh jadi cerah sgt or gelap sgt.. =)Eye shadow mama yg tempek kan.. Yela kite tgh buat, org arahan itu arahkan ini mmg tak reti la nk buat bile diarah2 sebegitu.. Haaa.. Kasi mama buat tang mata. Bile mama lukis kening tuuu, ade la adik2 sedara ni kuat gilerr ckp
"eeeii cam pon*** laaa.." Hahhahaha.. Terus tarik aku soh buatkan.. Mulut bdk2 ni tak reti cover tol.. Belum siap lagii relekss laa.. =P

Aku klu make up org tak bape suke lukis kt kening sbb nnti nmpk garang. Mama dulu masa adik-adik dia kawen dia yg jadi mak andam.. Semua adik kawen dia yg make up kan, jadi sekarang giliran aii plak yerrr.. =)

Ok, tang bulu ni agak susah sikitt.. Huii aii tak penah pakai kan bulu mata palsu ni ok. Gigil tangan nk pakai kan. Hehehheheh!Utk bibir plakk.. Aku suke warna pink tuk remaja cam aii ni kan.. Tak sesuai warna terang sgt cam merah terang dan sebagainya. Sempoii giler guna jari jerr.. lalallala!~
Pastu buh la skit gloss kasi basah2 gitu.. Br nmpk seksi.. Auww!~
Pakai tudung plak.. Ni tak bape retii.. Pandai2 la hang.. =PBoh selendang.. Ala-ala wanita melayu terakhir gitu.. Dia ni gelakkkkk memanjang.. Rasa ni kaum kerabat ai mmg suke ketawa tauu.. =P
Ok dh siap..
Alohh.. lupe plak nk kasi idong tu mancung ckit.. Tak sempat pihak lelaki dh sampai.. =PPose ckit..
Yeah!
Mama(makndak), ct shahriza n me.. =)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998