Friday, October 30, 2009

Wanita yang kau pilih..

Lagu pilihan ku utk minggu ini. Heee!
Selamat Berhujung Minggu Semua!!!!!
Tata titi Tutu!!
Muahhhxxx!
(*_*)

"Kau jadikan aku ini wanita yang kau pilih utk jadi kekasihmu.. dan kau pun tlah aku minta setia seperti ku hingga waktunya tibaa.."

Lalallaa..



Aduhh.. s0k kena keje laa.. isk isk iskk!! =P

Berat ku adalahhhhh... ???

Setelah ditolak dicampur didarab dibahagi berat ku adalah.... ???? Jeng Jeng Jeng..
Berat aku maintain yer korang.. 48kg!! Still OK lagi.. Tak fat or tak very very veryy fat.. hiks!
Kalau ingat entry pasal berat badan aku bulan mei lepas adalah 48kg, berat badan ku masih 48kg. Walaupon makan agak byk tapi berat ku tak naik. Mentang2 la raya ni entry makan aje so risau gak berat naik kan.

Tahniah Wawa!! Muehehehhehe!

Takde sapo pun yg betuiii teka berat ku... Kat fbo0k ke kat sini ke semua tak betuii. Yg heran nyer semua 47kg, 49kg, adoo gak 51kg tu. Hihihih.. Alahaii..
=P
Jgn ingat pipi naik naik naik tembam, perut membuncit bagai johan, berat badan naik ekk. Itu hanyalah khayalan/ ilusi anda sahaja.. Lallalala!!

Berat asal ku around 46kg or 47kg je.. Kena jaga jugak nih.. Korang!! J0m jogging.. heee. =P

Gunakan psikologi saje..

Budak-budak zaman sekarang ni tak perlu marah, herdik utk mengajar mereka. Budak sekarang ni lagi hebat, bijak dan advanced..

Dekat rumah aku tu memang ada ramai budak2 kira sekolah rendah gitu. Jiran aku plak takde nak susah2 marah ke bagi amaran ke ape.. hanya gunakan psycho je..

Haa.. ko tampal niii.. budak faham.. =)

Mula2 aku tgk cam, respect gak cara dia.. Jarang org buat cam ni kan..

Ingat Pesan Cikgu Disekolah..
"Jangan Kita Menconteng dan Mengotorkan Tempat Tinggal Kita.."

Cikgu aii dulu takde pon pesan gitu. Heee!

Thursday, October 29, 2009

Wahai pekerja gomen.. Sila berikan pandangan anda..

Komen dari Prihatin free heart ting!! utk entry Ni la keje gomen tempoh harii..

Kata2 korg kat sini masih tak mampu nak mengikis tanggapan orang ramai (rakyat yang ingin mengguna perkhidmatan kerajaan) terhadap pekerja kerajaan (rakyat/warga terpilih yang berkerja dengan kerajaan dengan menggunakan peralatan yang disediakan oleh kerajaan dimana wang pembiayaan peralatan itu datang dari sumber rakyat dan hasil bumi)...

hmmm apakah langkah2 yang harus cik wawa buat utk memberikan pandangan yang baik kepada rakyat?

Dan komen dariku utk dia :-

ok..
kadang2 mungkin mereka anggap pekerja kerajaan lebih byk menghabiskan lebih masa dengan menggunakan kemudahan yg kerajaan berikan.

Tidak dinafikan mereka akan memberi pandangan yg negatif terhadap kami. Bagi pekerja kerajaan seperti kami, adalah memberikan perkhidmatan yg terbaik kepada pelanggan. Itu sahaja. Depend la jabatan apa. Tapi tidak buleh menganggap semua pekerja kerajaan tidak buat keje, mungkin ada la segelintir tu..

Bak kata pepatah "kerana nila setitik, rosak susu sebelanga.."

Langkah2 yg perlu utk memberikan pandangan yg baik kepada rakyat??

Jadila pekerja yg gemilang, cemerlang dan terbilang. Hahha! Buktikan pada mereka. =P

p/s:tidak dapat bayangkan jika kemudahan yg diberikan ditarik semula.. Huh!!

Kepada kawan-kawan ku yg ku kasihi, aku juga perlukan pandangan, pendapat dan komen dari anda semua wahai pekerja gomen semua (bukan pekerja gomen buleh gak komen kalau nk bg pendapat) bagi soalan dari
Prihatin free heart ting tadi..

Sekian, terima kasih..

=P

Mari Teka Berat Ku Berapa?? Heee...

Mari mari marii!!
.
.
.
.
.
Mari mehhh teka berat aku sekarang berapa??
Hahhaha!!
Aiiyoooooo.. =)
Ni suke suki je tau. Kang ade plak yg tuntut adiah plakk.. Kekkekek!

Meraikan mereka berhijrah ke Skudai..

Aku tak pasti ntah bile masa aku j0in club dorang ni. Kalau ada pape mesti muke aku ada. hohohohoo! Mula2 join dorang masa pegi LENTANG, sejak dari itu apa-apa program yang dorang buat mesti ajakaku, tu yg best tu. Takde la bosan sangat sbb buleh join sekaki.. Lallallaa!~

Kali ni dorang ajak join lagi, nak buat sikit jamuan utk braderrrr Roslin & Shah yang akan berhijrah ke utm skudai..

Tetamu VVIP sudah maii yerrr.. Hiks!Mereka ni la yg plan semua ni.. Org kuat setiap program yg dianjurkan..Braderr roslin ni memang tak tau jamuan ni diadakan. Terkejut beruk diaaa.. Cam terharu pun ada si adik-adik buat jamuan nih. Masuk2 je "Gampangggg koranggg... Ishh mmg nak kena budak2 nih.. " Hehehe.. Padahal si bini dia pun tau tapi pandaii coverr line.. =)
Jamuan ni buat lunch time, so tak ganggu yer masa keje. Aku tak makan dari pagi tunggu jamuan ini, lambat noo nak start nyerr.. Pewot ni dah berbunyik2 je dari tadi.. Wakkakka.. =PMase ni semua tgk slide show yg bdk2 makmal ni buat.. Owh lupe nak bgtau, jamuan ni pun tumpang makmal lili je. hahhaha. Senang jimat kosss.. =P
Kak gee, wawa n zira. 3 dara ini musti adooo utk penyeri majlis kalau tak mesti suram je.. Hee hee hee!Kreatif seh sorang. Buat sendiri je, wan kot yg buat nii..Belakang baju ada semua nama kiteorg.. Cam terkejut gak nama aii adoo.. Hehhehe! Suke wehhh.. Sib baik nama aii adoo kalau tak dah maj0k dah hiks! =PMakan time!! KebuluQ dah masing-masing.. =)
Lauk pun s0dapp. Masak lemak ayam, daging black pepper, sayur n buah-buahan.. Ini sudah mencukupi.. Sebenarnye ni semua kongsi duit masing.. Walaupon jamuan ini kecik dan utk geng2 dorang je tapi tetap meriah..
Ni wakk la punyoo pasal ni. Kembang2 idung aku tahan ketawa.. Dia dah tau dah aku kalau amek gambo senyum cam nerr.. "wawa! senyumm waa.." Cis!! dh tak cantek gambo aii tau. =PMakan dah tak pandang kiri kanan.. Masa ni cover je makan, daging black papper tu liatttt gilerrr, mau terpelanting daging tu kangg.. Hahha!Testing 1, 2 , 3..
aiyakk sebelum sedia lagii.. Tudung ni tak betuii plak.. Kekkeke!Ok senyummm.. =)
Peace yoo!!~Ok ok dah dahh balik opis sambung keje wehhhhh!! =PSelamat tinggal Braderr roslin dan shah. Semoga berjaya la ditempat baru. Wahai org2 skudai. Nantikan kedatangan mereka. Hiks!
Lastttt sekalii.. Gambo gadis pintu. Hehhehe.. Tata titi tutu!!~

Maceh to Abg Man utk gambo yang tantek2 ini.. Laju je aku mintak gamboo. Dia pon dah paham dah aku mintak utk ape.. lalalalla!

Wednesday, October 28, 2009

Ni la keje org gomen..

Aku kadang2 sakit hati, bengang bile ada sesetengah pihak d0k perli memerli aku.. Katanya "Main fcbo0k je keje.. Ni la keje org gomen.. senang ekk keje gomen bleh main fcbo0k hari2.. bla bla blaaa.. "

Eellowwwww!!

Tidak semestinya ade fcbo0k, main farmville hari2 aku takde wat keje ekkk.. Keje tetap jalan seperti biasa. Kalau aku buat keje pon, bukan dorang nampak pon kan. Bile aku publish pape, hari2 itu aje, nampak la macam main game sesajorr.. padahal if aku free baru aku main gamee..

Keje settle dulu dan baruuu jengukk fcbo0kk ok.. Aiyakk.. mencik huh!!

Takkan la nk publish setiap keje yg aku buat bagi semua org tau kott.. haha.. gilerr.. Cam nk tunjuk plak kerajinan itu kan.. Sabo je la...

Mulut tempayan buleh ditutup, mulut manusia??

Pesta Tokong

Kat area umah guwe ni majoriti ramai penduduk cina. Sebelum rumah yg aku tinggal sekarang ni dibina, tapak kt ni memang org panggil "Kampung Cina". Korang akan jumpa cina sesajorrr tapi sekarang ni melayu pon sudah byk..

Jika anda orang ampang, mungkin anda tau tentang tokong ini. Ada juga yg taktau kot sbb tokong ni area rumah guwe je. Hiks!
Ada pesta ape tak tau la teman.. Ada sembayang dorang la kot. ada la tu bagi agama dorang. Tgk cam meriah dalam ni, aku pun tgk dari luar je la, gileee ko nak masukk.. Ntah ade vavi panggang dalam tu mane tau kan.. Kekkeke!Setiap tahun jalan nk ke tokong ni memang akan sesakk.. Sesak yang teruk.. Memang ramai la, ntah datang dari mane pon tarak tau. Ada berbijik-bijik bas masukk.. dah la jalan sempit..
Sebenarnye dah tau dah jalan ni memang sesak, saje je nak lalu nak tgk pemandangan kat sini. Koo kena tawakal je la yg kereta ko tak akan kena sagat.. Hee.. Berdebor-debor aku drive jalan ni. Kereta ada parking kiri kanan.. Fuhhh! sgt mencabar.. =PKadang tu jerittt je lebihh.. Yela takut kena sagat kan SI PUTIH tu.. Mau nangis aii tauu.. =P

Kuang asam huh ade kaki tuhh.. Korang tau2 je la kaki sape. Cis!! Aku tak perasan pun yg dia angkat kaki, maklum la kusyuk drive kan. Tgk2 kamera je ade nmpk kaki busyuk tuuu. Hahha!
Aku mintak gambo kenduri kat dewan putrajaya tu kat adik lelaki aku ni, dia buleh transfer kt lappy nyanyahhhhhhhh. Baik je delete kat hp dia. Uwaaaaaaaaaa.. dah takleh upload gambo n cite psl kenduri ituu..


Pagi2 tadi nak maj0k dengan dia. wakakkakakka.. mesti dia rasa serba salah. Padan muke!! Padan muke kat aku gak, dah kurang satu entry.. Heeee!! =P


Tuesday, October 27, 2009

KOnvokesyen My Sis a.k.a Nyanyahh!

Ahad, 25hb Oktober 2009..

Hari yang dinantikan oleh adik perempuan ku. Ini kerana hari itu adalah hari konvokesyen dia. Ouh sangat semangat okey.. =)Pagi lagi sudah memekak-mekak soh aku make up kan dia.. Aku pun make up yang simple aje.. Tudung tu pun baru terhegeh2 soh aku pi belikan dan kebetulan malam tu gi downtown cheras, belikan terusssss.. Sib baik sesuaii.. =P
Adik perempuan aku ni konvo di uitm shah alam. Jumaat tu pon ku pi amek jubah, dan ahad itu konvo. Dia sesi petang, so mama abah pi dulu dan aku adik-adik yang lain menyusul kemudian. Mama abah begitu excited pagi tuu.. Abah happy semacam je.. =P
Sebenarnye sebelum gi uitm shah alam ni aku gi putrajaya dulu ada kenduri kahwin. Oiiitt nasib baik la pegi kenduri dulu, kalau terus ke shah alam lagi la teruk kena tunggu sampai ke petang kan...

Nak tunggu sampai huruf 'S' tu punya la berbulu tunggu. Hahhaha! Kiteorg pon tgk kat koridor je, bile dah sampai huruf 'S' tu punya la kec0h. Kekkeke!My Family!~

Mula-mula tu adik lelaki aku yg perasan machoo tu takmo gi. Aku paksa, desakk, ugutt2 sampai dia pegi. Kekkeke! Yela susah sgt nk ikut, bukan selalu ko dapat camni kan. Tapi motif utama aku ajak dia sbb aku takut sesat gi kenduri kat putrajaya tuu, dia ni semua jalan dia tau. hiks!Abah mula2 sgt excited, dah petang tu muka tak buleh senyum dah. Penat + Panas + Sesak = Lambat!! Kekkeke!

Abah tak suka menunggu.. Mama ckp abah membebel je sepanjang menunggu tu.. Hahha! Shiann.. =)Muke toye je.. hiks! =P
Aii sgt terserlah dengan baju kebaya pink ini.. woooooo sgt panas ok, berpeluh2 satu badan. Lupe plak bwk baju spare, kalau tak mmg aku dah tukar dah. Maklum la gini la gi kenduri kan.. =P
Pakcik dan Cik Yati, antara yang hadir pada konvo nyanyah ni.. Pakcik adik kepada abah. Rajin datang bwk2 anak, dengan orang ramai, panas lagi. Sib baik anak2 tak meragam sgt.. Orang dewasa pon penat inikan plak budak kecik.. =)Bersama kawan2 dia. Pulangkan jubah hari itu jugakk, yela bile masa lagi nak pulang balik kan..
Sangat penat hari itu.. Masa balik tu berlagakk ok tak tunggu abah.. Malas la nk konvoi sekali dengan abah, nanti dia bising je, lambat la, ape la bla bla bla.. Disebabkan aii sudah agak terer balik sendiri, takde la nk konvoi balik sekalii.. heeeee!!
Mama bagi siap ada bear. Nyanyah tanye nape aku bagi 3 kuntum je. Cover baekk punye. "Alaaa.. 3 kuntum tu ada maksud.. I LOVE YOU.." Hee.. padahal 3 kuntum je mampu beli. Wakkakakakaka. Bunga mahal huh.. dengan ujung2 bulan ni.. CIs!! =P
Tahniah utk nyanyah.. Mama dan Abah mengharapkan koo je sekarang. Nak harapkan aku mungkin dah terlepas. Hee! Jangan kecewa kan mereka yer. Belajar rajin2, jangan gataii bercinta je.. hiks!

Sepatutnya buat entry kenduri kat putrajaya dulu tapii gambo kat adik la pul0kss.. tu nanti2 la ekk.. =P

Monday, October 26, 2009

Jubah konvo + UiTM Shah Alam + Bob's Corner

Hari jumaat lepas kan aku c0tii kann.. Konon nye buleh la relaks goyang kaki rehat kan, nan adooo. Ingatkan kejap ajooo yoo amek jubah tuk konvo nyanyah tuu, lama berbenar sampai nak pitam guwe dibuatnya..

Pagi tu kuar rumah macam biasa nak pi keje, jalan alhamdulilahh tak sesak, sangat senang hati memandu tanpa mengalami sebarang gangguan. Almaklum la aku ni first time mandu sendiri ke shah alam nuu.. Hahha! Soooooo perasaan ketika itu agak gabra plus cuak utk ke sana.

Malam tu dah tanya abah dah nak lalu mane, jalan yg senang kan.
"Haa.. lalu je federel lagi senang.." owhhhhhhhh ok2.. akak tau. Confident je tau ko.. hahaha! Pagi tuu tertibe blurr.. eyh nak lalu federal tu jalan mane ekkk.. aduhh tertibe bleh lupe koooo.. (*_*)

Baikk je coverr. Takpe2 ikut je signboard janji sampai shah alam tuu.. Terussss je dont belok2.. hiks!

Dannn akhirnya selamat sudah sampai UiTM shah alam ini. Bukan terus sampai pun, kena la ronda-ronda melihat pemandangan dan keindahan shah alam (sesat kebarat oke) heee!!

Owh ingatkan awal la kot sampai kol 9 gitu, dah beratuq panjang. sila la beratur yer!!
Kol 11 lebih baru settle semua. Chaloooo carik makan guwee lapooo gilerr.. Angin dah naik pala dari pagi tak jamah pape. Dengan cuaca yang agak panas lagi buat pala ni berdenyut2, rasa nak marah sesajorrr.. =PPi makan kat sek 18, Bob's Corner. Nape pilih di sini?? Owhh... sebabnye ni kedai Maksu aku soo makan la ape yg engko nak.. Hihihihiihh..
Ok2 pilih ape nak makan.. Opcoz ku carik nasikk duluu.. Utk pengetahuan korang, restorant ni popular dengan lauk GULAI KAWAH.. Aku pun baru je sempat rasa lauk ni, first time makan.. Memang la s0dapp.. Daging pon lembutt aje..
Walaupon tokey ada pekerja yang ramai tapi dia tetap gigih bekerja, amek order ape yang patut. Yeah baju putih pala agak berkilat itu Paksu. Dulu dorang ni femess dengan Char Kuey Teow, mmg lakuu gilerr la.. Tapi bisnes semakin berkembang masak la lauk pauk plak, terutama sekarang GULAI KAWAH..
MakSu, adik mama.. Pas makan baru muke buleh senyum. Kekenyangan. Mula amek lauk sikit2 je, segan la wehh walaupon kedai maksu sendiri.. Yela nak makan staf maksu ashik d0k pandang je malu aii tau. hahahha! Nak bukak mulut pun alahaii cover baekk punyeee.. =P

Adik aku konon nak amek hati aku, haritu aku kurang ada mo0d dengan cuaca panas, sakit pala lagi.. "Kak, makan je pape kak.. aku belanje kooo.." Padahal makan pree je.. Citt!! Kalau ku tahu dia nak belanje sudah tentu aku ajak makan kt pizza huttttt.. Hehhee!


Taktau huh nk buh tajuk ape. kekekkekekke!!~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998