Monday, August 31, 2009

Tanggal 31.. bulan 8, 57.. Merdeka! Merdeka!!!

Bile sambut merdeka je lagu 'Tanggal 31' ni la kerap dinyanyikan. Disebabkan harini hari merdeka marilah sama-sama menyanyikan lagu ini yerr. Baik korang nyanyi sekali kalau tak takmo kawan. Hehehhehehehe!!



Tanggal tiga puluh satu..
Bulan lapan lima puluh tujuh..
merdeka merdeka!!
Tetaplah merdeka..
Ia pasti menjadi sejarah..
Lallalalalala!

Merdeka merdeka!!
=P

Friday, August 28, 2009

Apply cuti rayeeeee..

Wah wah wah wahhh
Puasa baru masuk hari ke ????
jap nak tgk kalendar..
heheee.
Baru masuk hari ke 7, cuti tuk raye awal2 aku dah apply.
heee!!

Dorang siap edarkan list ni, bagi sape2 yang nak cuti raye pangkah la ko masing2. Yela nak tgk sape yang over cuti lelama.. =P


Nampak d0k pangkah aku tuuu..? Tu dah puas pikirrrrr, bape hari nak cutii tuuu..
Sib baik aku amek 6 hari je.. tu pun gataiii nak directtt terusss hari jumaat.. Overr jeee kan.. lallalala.. Cuti kan bykkk.. Baik aku amek byk2 gak. Kekkekeke!~


Pikir pikir pikirrr balik, takmo la amek cuti lelama sok nak kawen dh takde cutii.. heeee!!

Thursday, August 27, 2009

Yeyy! I'm 23 years 0ld..

Wahh.. cam vangga je umo dah 23 tahun..
Sok sok bile umo dah 33 tahun, malu plak nak sebut umo kite kan. Heee! Tu dah lumrah la, org perempuan ni salunye tak0t pd angka itu, org laki stady je.. hehe! Bak kata yazer af3 "R0ckk Stadyyyy!" huhh nyampah.. =P

Ok2!
Bukan nak buka entry angka ye harini.
=P

Tanggal
27 Ogos 1986, budak ini dilahirkan.
Diberi nama Syaidatie Nadwa binti Kamaruzaman
Dilahirkan diHospital Besar Kuala Lumpur
Dibesarkan diAmpang.
Tu je. Sekian.
Heee!
Hari ini 6 Ramadhan 1430,
27 Ogos 2009, genaplah umo ku yg 23 tahun ituu. Rase kejap je dah 23 tahun pastu 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30.. Hee!!
Impian dan Harapan
Sudah tentu aku inginkan yang baik2 saje.
- Moga aku tabah dan sabar mengharungi liku-liku hidup ini.
- Menjadi insan yang berguna.
- Ingin melihat keluarga dan kawan2 sentiasa bahagia dan gembira.
- Dimurahkan rezeki, kesihatan yang baik dan hidup ini sentiasa diberkati oleh Allah s.w.t
Amin Ya Rabbaalamin...
Hi tawan-tawan..
Pose ckittt tuk korang sambil angkat kaki.. hiks! Tak buleh buat entry lebih2 sgt, nnti ade org kate "Tu pon nk kec0h"
Hehhehehehhe!

Sekian, terima kasih!

Wednesday, August 26, 2009

Abah tak sihat..

Hari pertama puasa, aku dan keluarga menerima sedikit kejutan.. Kejutan yang aku rase betui2 menguji aku..
Waktu berbuka utk hari yang pertama mesti la macam2 juadah dan lauk yang ade kan.. Antaranya Sambal udang, kangkung goreng belacan, telur dadar, kueh melaka dan byk lagi laa. Mase nak bebuka tu abah dah ckp.. "Ma.. abah takleh mkn kangkung maaa.. " Mama plak.."Ala bahh.. mkn je la ubatt.." Aku pun tak pasti nape abah takleh makan. Perut abah ni sensitif ckitt, ni takbleh makan tu tak bleh makanade la tuu.. Org kate sejuk laa.. angin la.. taktau lah!

Pas makan ok je.. Masing2 bersiap tuk gi s0lat tarawih.. Abah turun dulu dan yang lain menyusul kemudian.. Mula2 solat ishak dluuu.. adik lelaki aku yg bujang tu saff depan, abah kat saff belakang.. Aku dan mama mesti la kt saff perempuan..

Mula2 semua berjalan dengan lancar.. Pas je solat ishak adik laku bujang aku tu t0leh belakang tgk abah dah takde. Dah balik.. Dalam hati dia.. "aihhh.. tarawih pun belum mula abah dah balik.." kehairanan.. Teruskan ajeee..

Solat tarawih 8 rakaat je.. Pas tu witir 2 dan 1 rakaat.. Aku ngn mama d0k saff depan sekali tempat perempuan tuu.. Tgh2 s0lat.. Adik kecik aku tuu panggil.. " Mama.. mama.. mama.. mama..!!" Takde la jeritt.. tapi kite buleh dgr la.. "Kakak.. kakak.. kakak..!!" Dalam hati aku ni dh geram dah. Siap la ko balik kang.. tak nmpak ke org ngah s0lat ni..

Dia masih teruskan memanggil.. Mase tu pon dah witir 1 rakaat dah pon..

Hati mula tak sedap.. nape adik panggil tak henti ni..

Agaknye aku dan mama tak bg respon dia pun selamberr je masuk tempat perempuan, gi kat kiteorg dengan muke pucat nye.. "Maa.. abah gi hospital ampang.. abah sakit.." Hahhhh! mama terkejut la.. aku singgung mama sbb dh rakaat akhirkan so abeskan je la dlu.. heee! sempat bg signal koo. =P

Sib baik dah abes berlari kuar surau, terus naik atas. Tgk umah abah dah takde, ghupenye dia dh call adik badik dia s0h tolong hantarkan.. Kiteorg pon mmg tak bwk hp, dia call je adik2 dia.

Mase sampai hospital tu aku tgk adik badik dia sume ade. Hahahha! Family abah ni, kalau sape2 je sakit memang berkampung la kat hospital tuu ramai2.. Adoii..=P

Mula-mula mama je yang buleh masuk. Bile mama kuar je "Kak, abah ngah guling2 atas katil tu tahan sakit, tekan2 perut diaa.."

"Teruk ke maa.."

"Ntah laaa.. dah cucuk 2 kali dah.. sakit lagii tuu.."

Kali kedua mama masuk. Pehtu kuar.. "Kak.. abah nak jumpe.."

"Huh!"

Bile aku masuk je, aku tgk abah atas katil ngh tahan sakit.. Adoii. Aku mmg tak penah tgk abah sakit seteruk ini, kalau sakit2 perut biase tu penah la.. Abah mmg la ade masalah ckit tang perut tuu dari dulu lagi.. "Sakitt.. sakitt kakk.." tgk air mata abah dah meleleh.. ni yang aku lemah nii. aku mmg takleh la tgk abah sakit2 gini, menangis jgk la tgk abah.. sedih wooo..Tak d0k lama pun kat dalam tu sbb tak smpai hati la tgk abah camtu.. Pastu aku s0h adik laki aku plak yang masuk.. Dia pun kejap gakk.. katenye tak smpai hati gakk. Mata dh merah je.. nak nangis la tu cam aku taktau tp pandai c0ver. hiks!2 cucuk tak jalan gakk.. kasi lagi 1 cucuk.. time dia cucuk tu aku plak yg seram.. hahha! Abah relaks je... yela tgh sakit.. lantak la nk cucuk byk mane pon kan.. janji sakit tu kurang..Mase ni mmg kiteorg d0k je kat luar, adik badik abah yang lain sume dah balik. Tinggal kiteorg je. Nak tunggu d0ktar check tu punye la lame koo.. Dorang dahulukan yang emergency.. Malam tu ramai plak yg accident, katil belah2 abah sume yg berdarah2.. Abah pun dah kurang sakit nye, biar la d0ktor check org yg memerlukan..Sampai kol 3 pagi kiteorg masih menunggu. Ngant0kk gile seh! Yela kite cume nak tau abah ni sakit ape kan gastrik ke? apendiks ke?? Batu karang ke?? Angin dlm peerut ke?? Takde jawapan pon.. Doktor s0h tunggu 2 3 minggu lagi.. Nk tgk camnerr..
Last pose dari adik guwe "Kami Sedia Membantu" Heee!Penah dulu sekali abah senak2 perut gakk.. SOh aku hantarkan kat GH, pehtu dalam kete.."aduhh sakit kak.. sakitt.." apu pun ape lagi tekan la minyak, pecut laju tak henggat punye. Abah cuak la kot tgk aku cam kelam kabut semacam je, yela tak ke ko cuak bile dah abah aduhh aduhh aduhhhh dlm kete tu. Heee! Sekali.."Kak, takpe kak bwk slow2.. abah ok.. Aduhhh.." Heee!

Ade yg kate kencing tak lawas la.. batu karang laa.. siap kasi macam2 petua. Amek suratkaboo pastu bakarrr, dann kencing atas kertas yg terbakar itu.. hahhaha! Korang rase logik tak.. aiyoo..

Tuesday, August 25, 2009

Bukti daku menang.. Heee!!

Walaupon dah menang bape lama dah, laaa ni baru aku dapat medal nyerrr.. Mase malam penutup sukan tu aku tak pegi, sooo medal ni ketua pasukan la yang amek. Padahal satuu jabatan je tapii nak sampai ke tangan punye la lame bebenorrr.. hehehe!!

Kak ika tu ku hulu ke hilir bawak medal tu, katenye mane tau terserempak tengah jalan buleh kasi je. Aku pun kan takde seminggu kat opis, gi BTN dia totapp bwk gak medal ni. Heee!

Sampai satu hari tuh dia msj kat fbo0k.."Waaa.. bile ko nak amek medal ko ni waaa..? akk tak tak larat nak usung dalam hbeg akk ni.. " hahhaha! bile nak msj gituuu.. baru la terhegeh2 nak amek. Takat medal saje ku lambat2 kan, cube kasi mende lainnn lajuu je ku gi tuntut.. =P
Rase-rasenye kalau dah terdesak sgt nak gunakan duit, buleh gadai tak medal emas ni. Hiks!

TAG - Chii chiii.. Heee!~

Tagged by Kak Zymasaad

1. Copy award untuk diletakkan dalam blog anda.
Okey! dah.. Ape daaa gambooo kencin.. ishh3!!

2. Nyatakan 6 fakta menarik mengenai pemberi award ini.
- Kak Zyma seorang wanita. hehhe!
- Badan dia sgt slim okey.
- Suke tersenyum..
- Ayat dalam blog kadang2 berbunga-bunga. jiwang ek kak. hehe!
- Sudah berkahwin..
- Suke bg nasihat dan kata2 semangat kat aku..

3. Setiap blogger mesti menyatakan 9 fakta/hobi diri sendiri.
- Seorang gadis yang masih bujang. heee!
- Gemarkan masakan kampung..
- Sukakan 'Jungle Tracking' tapii amat geli pd pak pacat.. =P
- Memiliki SI PUTEH.. yang ala-ala toyota camry gitu.. hahaha!~
- Suke tgk lelaki chubby.. Cam Aflin Shauqi.. Alololooo tomeii nyerrr.. =P
- Suke menyanyi.. walaupon tau sore tak berapa merdu tp nk gak nyanyi..
- Suke shopping.. klu takde duit cuci mata pon jadik laa..
- Mudah menghadapi sakit pala atau migrain.. so takleh buat aku stress ye.. hiks!
- Memiliki kening agak tebal, pipi yg b0lat, mata yg besooo dan senyuman yg manis. Hahhaa!

4. Pilih 10 orang penerima award dan describe tentang mereka

Aku tau dorng takkan buat punye so sbb itu la aku nak kasi.. Lallaa!~

- Redmummy (Seorg isteri, ibu dan blogger yang berjaya)
- Ceera (wanita yang memiliki senyuman yg menawan)
- Nuar Kamaruddin (kulit dia cantekkk.. pompuan pon kalah..)
- Chilabaey's (pengulas tegar di blog ini.. ghupenye pndai menjahit okey!!)
- Luth Textile (Pakar dalam edit mengedit nii..)
- Nesloais (pengemar nesloais kot.. heee!)
- Sepet (Ske tgk dia ngn bf, sepadan.. sgt jelesss wooo.. hiks!)
- Kak Ayuthesun (Makin lama makin tantek.. suda pandai makeup..)
- Ku Tak sempurna (trademark dia ha ha ha harun salim bacik... hahah)
-Lionel Azry (ske tershas0l ckp b*b*.. padahal babaii..wakakka)

Soalan-soalan tambahan:

5. Nama timangan
– Wawa (utk kawan) dan kakak (utk keluarga)

6. Anda seorang yang?
– Suke ketawa dan cepat tersentap..

7. Insan yang teristimewa?
– Keluarga dan tutttttttt..

8. Lagu kesukaan?
Sekarang ni suke dgr lagu2 lama.. Hmm..
Lagu Arab&aidit - Bila bulan berwarna biru..
Eve Feat. Sean Paul - Give it to you..
Miley Cyrus - The Climb..
Nurul - Bukan Aku Tak Sanggup..
ST12 - Puspa dan Cari pacar Lagi..
Yunisahara - Sepi..
Mariah Carey - My All..
Lily Allen - Friday Night
heee.. lagu jiwang ok. =P

9. Makanan kesukaan?
– Masak Asam Pedas.. Sambal udang petaii.. Ayam masak kicapp.. Sup ekorrr..

10. Sikap yang membuat anda stress?
– Org suke pakse dan membebel..

11. Warna kegemaran anda?
– Hitam dan Putih

12. Benda mesti ada dalam beg?
– Compact powder, lipstik, hp, wallet, kunci umah dan kamera

13. Kali terakhir anda menangis?
- Takde la nangis beria-ria. Tapi nangis mase kat BTN haritu, sedihh tgk video yang dorng paparkan..

Monday, August 24, 2009

Black0ut

Mase malam ke bape ntah, masing2 tengah bersiap nak ke LDK sesi malam. Sambil siap2, borak2 la, ade plak si kak hani tu bukak pasal cite hantuu, cite seram laa. Adoiii.. tak0t memang tak0t tapii nak jugak dengar.. Heee!~

Masing2 dh meremang la mase tuu. Nak kate aku ni penakut, id0kk la jgkk.. Hee.. takmo ngaku gak tuh. Tapii aku ni bile time nak tido kang atau time aku sorang2 tu, mula la pala ni timbul cite hantuuuu je, tu yg aku tak suke.. =P

Alaa.. kelas pon betoii2 atas dom je, siap pon last2 minit pehtu berlarikk masuk kelas tak0t kena denda kan. Sampaii je depan pintu kelas tu, aku tak terus masuk bleh plak gurau2 dengan iskandar kt depan pintu. aku nak masuk je is panggiil "Wawa.." bile aku kuar balikk.. Tupppppp.. Tertibe gelap.. Gelap gilata tanpa sebarang cahaya ponnn.. Ko tau la kalau kampung bile blackout mmg takde satu cahaya pon ko nmpkk, puas besoo kan mata nii nak tgk..

Yang aku kat luar ni, mengagauuu terus masuk kelas dengan gelabahnye. Apa2 yang dapat aku capaii tu aku capaii je la, tak kira la sapee.. Mula la cite2 hantu yg aku tau timbul kt pala ni.. aiyakk.. mencikk!

Terserlah ketakutan aku masa tu, terus ckp dengan suara agak kelakorr nye "Korang.. jom la kuar korang.. jom la turun bawah.. Gelap niii.." dalam kelas tu dengar suara aku je meminta simpati. Heeeeeeee!!~

Mase turun tuuu, ku pegang erat tangan kak ani ni.. Heee.. Sib baik dia adoo.. Kiteorg satu kumpulan so mase dalam kelas tu dia dulu aku carikk, kelas kecik ajo yoo.. Bile dalam pala ni ashik ingat hantu je, buleh aku pikir "kang dlm gelap ni, lain plak tangan aku tarik ni kang.." hahhaha! smpai kesituu aku pikirrr kooo.. =P
Bile dah sampai bawah tu, baru la lega ckittt.. Sebab ramai yang berkumpul kat bawah nii.. Mase ni terserlah kegembiraan kelegaan muke dorang2 sume nii. Mase tak nye, takyah masuk kelasss, takyah ngnt0k ko dengar sejarah sejarah sejarahh.. ade plak bdk2 yang berharap "harap2 la takde lektrik smpaii tgh malamm.. takyah masuk kelasss.."

Kalau aku takmo laaa tdoo dalam gelappp, dengan panass nyeerrr takde kipas.. Huii.. cepat la ade apii niii.. Heee!~ dorang bengang je.. =PBile dorng pkai jenerat0rrrr yg bunyik bising tuu, terus terang benderang. Mmg la tak masuk kelas tapii LDK tetap dijalankan seperti biase yerrr..
Sempat amek gambo 0key.. Ape guna hp ade flash kan. Heeeee!
Bukan aku je yeeee.. ramai lagi yang depa2 tu bergambo dalam gelap.. Ade yg over, siap bwk kamera lagiii.. Dalam gelap mane nmpk org, tau2 ade flashh jee.. Ade plak kang yg snap mende lain nii.. hiks!
Tidak dapat bayangkan hidup ini tanpa cahaya...


Friday, August 21, 2009

Salam Ramadhan utk Semua..

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak.
Pesanan utk kalian semua, puasa jgn tak puasa tau.
Takmo ponteng2 ye. Jgn tertibe plak ade sakit gastrikk la, migrain la, asma la, sakit usus la sakit bla bla bla blaaaa. Dan dan time bulan pose sakit. hehhe!
tak baekk tak baekk tak baekk..

Me & Baby Amer Rayyan

kite org pompuan takpe, ade ekiiussss.. hiks!

Thursday, August 20, 2009

Kursus Kenegaraan 2009

Amaran : Entry ini sgt panjang dan byk berkisarkan sejarah. Sape yg rase2 tak minat sejarah tu takyah la baca yerrr.. Aku dah bagitau awai2 dah nii.. Tapii kalau korang nak kesedaran, baik la baca sampai habes.. =P

Apa-apa pon entry mesti dimulakan dengan gambo aku dulu ye. hiks! Berbaju putih ala-ala budak sekolah, rase seronok gile dapat pkai baju putih ni.. Ni nak cite pasal Kursus Kenegaraan tempohari, atau lebih dikenali dengan BTN.

Huiii.. memang la rugi kalau ade sape2 yang tak penah pergi kursus kenegaraan ni, bagi aku ia memberi pengalaman yg begitu berharga, selain itu membuka mata, fikiran dan hati utk lebih terbuka tentang hak-hak org melayu, dan semangat kenegaraan lebih tebal. Waaahh.. gileeee siott.. wawa dh terer okey bab ni. hehehe!

Serius aku katakan aku tak berapa minat tentang SEJARAH ni, dari zaman sekolah lagi kalau bukak je buku sejarah mata mesti nak terlelap, ngant0k. Cikgu punye la semangat bercerita kat depan, anak murid masing2 tongkat dagu. Heee!!~

Bagi aku DULU-DULU sejarah ni tak penting, pasal jajahan British, Jepun, Tok Janggut, Parameswara, Politik dan sebagainya. Ouchhh.. Letih kalau kena baca dulu kooo, so result SPM utk subjek sejarah ni pon ckup ckup makan ajoo.. Heeeeeeeeee!!~
makin pjg plak heeeee nyeee.. =P

Bile menghadiri kursus ni, tanggapan aku silap. Memang benar sejarah itu sgt penting. Camner tanah melayu dijajah, camne pergerakan politiknye, camne tertubuhnye bla bla bla blaa blaaaa.. Dan yang paling penting macam mane negara kita merdeka. Seee seee seeeee.. sekarang aku cite psl sejarah okey, yang dahulu nye aku tidak tau papeeeeeee.. =P

Duluuuuu.. rusuhan diadakan sebab nak mempertahankan tanah melayu, utk menuntut kemerdekaan tapi sekarang ade rusuhan sebab ape?? Ape lagi yg mereka mahukan.. Huiii tertibe terasa vagga beb aku buleh buat entry nii.. kekekekkeke!~

Sebenarnye semangat aku berkobar-kobar ni nak buat entry nii.. Tapi ckup la kot sampai cinii.. =P

Seperti sedia maklum, sume dah tau kan nama aku kan. No aku 106.2 hari engkoo d0k kat sane, memang dengar je la ceramah pasal SEJARAH. Huiii.. kan sudah aku katakan bahawa, bukak je cerita pasal sejarah, mata ni automatikk akan ngant0k. Hahhaha!

Mase dalam dewan tuu, ramai gile aku tgk sedang bertakafurrrr (tido) dengan kusyuk nyeee, aku ape lagii pala tegakk je, tapi mata lelap. Wakakkaka! adoii mmg lawakk.. Yang lagi lawak nye penceramah tu tak perasan ke ramai gile org dh ngant0k dan tak beri perhatian kt dia. Totapp jgk teruskan ceramah dia smpai abess.. hiks!

Kat dalam dewan kan beso, kalau mata korang tertutup pon bukan dorang nampak, badan kena maintain duduk baikk punyeee.. Tapiii bile dah bahagikan kumpulan, bile masuk dalam kelas jangan haraplah korang nak tido, fasi depan mata je, nak terlelap je baikk je dia sergah. Hiks!

Ok, ni group aku. Kumpulan 8. Ahli-ahli nye sgt emcem2 dan sgt comei. Hehhee!~
Yang ujung tongkat daku tu Ajib, Abang, Arma, sape plak name tudung itam ni lupe la plak, dan tudung belang itu, Harnani.
Bile dalam kumpulan kecik gini, bile bercerita tentang sejarah aku lebih paham. Dari ko ceramah ntah ape2, membebel2 mmg tak phm la. Bile dalam kelas gini kite buleh berbincang, berkongsi dan mcm2 pendapat kita buleh dapat. Mase dalam dewan mmg satu ape pun aku tak masuk hotak, bile dalam kelas ni baru aku paham ckit ckit dan ckittt.. Kena hafal pon sbb ade exam, kalau takde exam masuk tinge kiri kuar tinge kanan.. Hiks!~

Pkai spec tu Fadzly, Iskandar, Pie dan Aizat.
Pada hari yang seterusnye, setiap kumpulan ditugaskan utk menyanyikan lagu-lagu patriotik. Ade yang dapat lagu Jalur Gemilang, Tanggal 31, Malaysia Boleh, Malaysia Berjaya, dan kumpulan kami dapat lagu Wawasan 2020. Tak practise ape pun, bagi mase hanya 5 minit, nak berlakon pon tak sempat kan, so kami decide tuk sajak dan bernyanyi sajorrr.. Malehh la nak over sangat.. Heee!~
Kumpulan ni aku rase, mereka yang paling bersungguh-sungguh buat persembahan dorang, siap ade kostum bagaii.. Mane dapat pon taktau la. Tapi mereka mengambil masa yang lama la kan bile dah buat lakonan tu, sah sah markah akan dipotong walaupon hebat mane sekalipun. Tapi dorang mmg BEST!~Dann akhirnye kumpulan kami plak, mula sorang2 kena baca atau kena bersajak bait2 lagu Wawasan 2020, pehtu baru nyanyiiii tanpa musik okey...
Suare kejantanan terserlah, suara kewanitaan jugeee agak terserlah. Diselang seli kan lirik laki dan perempuan, dan seterusnye nyanyi sekali.. Huiii tak ke sedapp tuuuu.. Hahhaha!~Jam tepat kol 10.05 malam. Hiks!Sebenarnye kamera, hp dan lain2 tidak dibenarkan bawa didalam dewan. Kiteorg ingat malam persembahan buleh je bawak kan. Bergambo beria-ria pon dorang kt belakang tgkk jeeeee.. Heee!~ Bile dah akhirrrr tuu baru buat annoucement "tidak dibenarkan bwk kamera yerr.." dh abes tu simpan la. Dapat la amek gambo time persembahan tuu.. =PBerkat kesungguhan dan kemerduan suara masing2, akhirnya malam tu kumpulan kami buleh menang. Cam heran je, masing2 tak percaya.. "ehh btoii ke kite menang.." Kekkeke! Terima la hakikat mmg kite la yg menang. Hadiahh??? Penginapan 3hari 2 malam di situu.. Sape nak wehh.. Masing2 tak sabo dh nak balik.. Lallalla!~Ni panjang lagi ni entry niii. Nak sambung keee nak buat entry lain.. Hurmm.. Sambung je la.. Hehhehe!

Gi kursus ni bukan takat nyanyi je yee. Ade juga bersukan bagaii.. Balik je dari kursus badan masing2 sakit. Sakit urat la, sakit otot la, sakit pala la, mcm2. Mase kena lari 2km tu dorang kasi la mase laki dan perempuan. Letihhhhh gilerrr siotttt.. Ingatkan dekat je 2km tu, jauhh gakkk.. Rase nak pitam pun ade, aku larikk okeyy. Tapi takde la laju. Kalau laju mmg tak abes la smpai ke garisan penamat kan. So far 2km tu aku dapat abeskan dalam mase 15minit 48 saat. Heee! Ok la dari 30 minit kan. =P

Ujian tahap kecergasan plak, aku mmg OUT!! Umo 23tahun tapii tahap keupayaan/ kecergasan aku sekarang same dengan umo 55tahun.
55 tahun koooo.. Mmg tak larat dowh! =P
Paling aku terase dan sgt sedih bile tgk video yang dorang tunjukan. Berkenaan kekejaman negara luar, mereka yang tak bersalah jadi mangsa. Perang sane sini, rusuhan, mengeboman. Ngeri pon adee.. Sedih mmg sedih.. Lagi2 bile org melayu tak bersatuuu.. Bile org cina dan india menggunakan ayat suci Al-Quran, mempersendakan.. mase ni aku betoi2 sedihh.

Haaa.. satu lagi bile dorang tanye. Dah mendaftar??
Bukan daftar kawen nyee.. Daftar mengundiii.. Sape2 yang belum mendaftar tu gi la mendaftar kena kita ade hak tuk memilih. Aku dah daftar dah.. ahahhaa. Malu gile kalu cite psl ni. Biar aku dan rakan2 saje yg tauuu.. =P

Aku teringin gile nak try Flying Fox, panjat sane sini, masuk utan, redah sungai, cam aktiviti yang mencabar sikitt. Tapi adoiii nan adooooo.. Kempunan akuu. Hiks!

Masuk je bilikk, mesti masing2 tdo jap. Pantang dok atas katil, dapat lelap kejap pon jadi la. Hahhaha! Sebelum gi kursus ni ade org cite tdo tak ckup, mandi tak sempat. Tapi aku rase OKEY je.. BEST ape.. Hehhehe!




Wednesday, August 19, 2009

Sehati sejiwa..

Minggu lepas sebelum aku gi BTN, seperti biase aku jemput la mama kt tempat keje dia. Haritu kami berdua mau gi dating. Heee!~

Mama masuk je dalam kete, terus aku sound "Maaaaa.. Nape pakai baju kurung kaler niiii..?"

"Laaa.. Napeee??" Masih blurrr lagik..

"Ni kang org ingat kite boria kanggg.."

"A'aahh laaa.. Same plak kalerr n c0rak nyerr.. Mane la mama tau nk same.."

Akhirnye dua-dua gelak setonnn.. "kakakkaka..."

Nasib baik tudung tak same kalerrr, kalau takkk.. Aduiii..
Mama temankan aku gi beli hp baru, mase ngh jalan tu sorang ke timur sorang ke barat. Jalan jauh gilerrr. Hahahha! Malunye pasalll.."Kak.. Jalan jauh ckit.. Mama malu baju kite sameee.."
Cissss.. dia maluuuu. Maksud sama disini bukan beli kain sepapan ye, kaler dan corak je seakan-akan samee.. =PJam pun design yg same okey!
Mama nye jam abah yang belikan, aku beli kemudian. Mase gi JJ ade la sale kan, aku pun amek kesempatan ini membeli jam, memandangkan jam aku dh takde bateri, nk tuko malas. Tak sangka plak bile dah beli tu, same plakk dengan yang mama punyoooo.. aiseyyy!!walaweyhhhh!!
Jauh beza kaler kulit mama dengan kaler kulit aku. Wakakakka!!~
Aku ikut kaler abah. Hehhee! Dan dan ikut abah. =PMase ni aku baru tukar hp, hp lama adik lelaki bujang aku tu sib0kk memekak mintakk hp aku je. Soh beli hp baru takmoo, nak gak hp aku tuuu. Mula2 aku dh rimasss ashik mintakk je, aku ckp la "Nakk?? rm250.." dia OK je kooo..

Tapi aku tak kasi dia lagii.. Hari-hari mintak aku saje je up kan rm300 dia nak gak. wakkakakaka. Mata duitan gak aku ni, padahal hp lama, nmpk sgt dia mmg bersungguh2 nak hp aku tu. Cam kesian je, aku t0lak la kat dia, duit amek gak koo. Hahha! Tak kira adek beradik ke, bayo tetap bayoo, tapi t0lak rm250 je.. Kekekkeke!~
Mula2 aku pkai SE, bile tuko balik Nokiah ni, alahaiii rase nak campakkk je hp ke dinding. Jenuh nak kena blajoo balik.. Aku amek hp model lamaaaaa gilerrr. Hahhaa! Ahh fedulikk ape janji aku sukeee.. hiks!
Mase beli tu mama ade perli2.."Amboiii.. nak raye ni. Kete baru.. hp baruuu.."

Nak jawab gak tuhhh.. "Ala maaa.. nmpk la jgk hasil titik peluh keringat akk keje kan. Bukan membazir kat lain.. Hehehe!"

"Haa. kalau cam tuh tukar langsir baru kt umah tuu.. Tak ganti2 pun.."

Blupppp!! Tertelan aiyoo liurr jap.. "Haa yg tu nnti la kite beli, tu pon kalau dapat bonus.. Heeee"


Pemberian dari Chilabaey's

Haii tawan-tawan!!
Hehehe.
Aku baru je masuk opis harini, semalam cuti.. Sakit2 badann wooo. Hiks!

Aku mula dengan entry ni yerr!!
Ni adalah adiah tuk besday aku yang paling awal aku terima. Heee! Pemberian dari blogger Chilabaey's tempoh harii.. Konon nye adiah ni balasan adiah yg aku bg kat dia, tapi aku tak la anggap ni balasan tuk adiah itu, aku anggap ni adiah tuk besday sudaaa.. Ape2 pun macehh yerr!!
Sudah tentu aku tak sabo utk mencuba nye. Sampai je umah trus je pkai.. Tgkkk sampai katil pon bersepah, campak semua barang terus sarung je atas pala. Heee!
Haaa.. kalau korang nak tau, wife chilabaey yang buat sendiri tudung ni. Kalau tak silap aku la, agaknye..Hehhe! Sebab aku penah bukak sekali blog wife dia.. Korang jenguk2 la ye!Ni adiah pertama yg ku terima. Mase BTN haritu, dorang org yg pertama nyanyikan tuk aku lagu "Allah selamatkan kamuu.." nyanyi ramai2.. owhh teraruu nye akuu.. Rase nak nanges je time tu, terharu nye pasal. hiks!


Thursday, August 13, 2009

Sukacita dimaklumkan..

Assalamualaikum wrh. wbt. dan Salam sejahtera,

Sukacita dimaklumkan, bahawa saya Wawa Nadwa a.k.a Miss Wawa pemilik blog http://misswawa.blogspot.com, ingin menyatakan bahawasanya saya tiada selama 5 hari kerana menjalani kursus BTN atau lebih dikenali dengan Biro Tata Negara diPontian, Johor. Hiks!

Gilerrr t0l.. Cam nak umum kan raye je. Heeeeeeeeeeeeee!!~

Yahooooo!!~

Taktau nape aku tak sabo nk gi BTN ni, maybe aku rindukan zaman sekolah aku dulu, zaman pengakap. Kemmm je memanjang, BEST!

Org kate pi BTN ni ko akan redah hutan, sungaii dan sebagainye. Ala-ala tentera la gituu.. kononnyee.. Dorang ni nak takut kan aku ke hapeee.. =P

So harini aku nak gerak dh ke Pontian, Johor. Ketiadaan aku ni korang jaga la diri baik2 ye, makan minum jaga, kalau demam pi klinik, kalau batuk tutup mul0t, takmo nakal2, takmo gatal2 ye.. Waaaahh byk gile pesanan tuk korang. Hahhaa! Dan selebihnye TATA TITI TUTU!!~

Jumpe hari selasa kot. Tu pon kalau aku larat la nak datang keje.. hiks!

Wednesday, August 12, 2009

biRthDay NuaR KamARudin

09.08.09 (ahad) yang lepas, aku telah dijemput oleh seorang blogger bernama Anuar Kamarudin ke birthday beliau yang diadakan di SecRet Recipe, BB. Disebabkan takde ape2 program hari tu so aku decide tuk memenuhi jemputan beliau. Sebenarnya, aku juga mendapat jemputan dari kak Masviona ke birthday party anak nye, memandangkan aku ni tak bape familiar area Bangi, terpaksa la tidak hadir. Maaf ye kak!!

Aku plak mmg tak prepare ape2 hadiah tuk birthday boy, pd hari yang same kelam kabutt koo pi carik hadiah. Hiks!~ Sib baik bykkk la brg kat sg wang kan, tp pening gak nak pilih ape. Aku bab carik adiah tuk laki ni agak lemah ckittt.. Heeee! Nuar, tu je yg dpt wawa bagii, seyesss mmg taktau nak kasi ape.. Nak tau adiah ape gi blog nuar yerr.. =P
Aii ni kan VVIP sooooo mmg dtg lambat ckitt la yeee.. Hahhaha! Alasannn.. Alasan nye dh diberikan pun diatas nuuu, pi carik adiah.. Sampai2 je kek dh tinggal separuhhh dh, sib baik tak habes terussss.. Hiks!
Sudah semestinya aku mesti bwk 'bodyguard' kecik aku niii sebagai peneman. Takkan nak gi sorang plak kan, malu den. Hiks! Bak kate nuar ni adalah keluarga bahagia. Hahhahah! Ko tak agak2 la nuar.. Gambo keluarga bahagia ni wawa tak tunjuk kat kak bee lagii. Heeeeeeeee!! =P
Antara blogger yang hadir, aku rase ade lagi blogger yang hadir tapi dh balik kot. Aku kan dtg awaiii.. heee! =PBergambo sesajorrr..First time jumpe si nuar ni rasenye mase kt Pavi. Sejak harituh baru la kenal dengan lebih rapat. Kali kedua jumpe kat PD, birthday party kak wanie. Dan seterusnye jumpe disini..Walaupon birthday boy tak bape sihat tetapi gegeh juga melayan tetamu yang hadir. Dengan mata yg merah, senyuman tak penah lekang dibibir.. =P
-Remy, Rizz n Nemo-
Haritu baru perasan sume pkai hitam. Hiks! Cam janji ajeee.. Birthday boy kena la pkai kalerr lain ckitt kan.. =PHaaa.. ni yang paling ku tunggu-tunggu ni. Hahhaha! Yes, mmg dah agak lama kenal dalam dunia blog ini tetapi ini la first time aku jumpa 'pakngah' atau lebih glamer Chilabeay's. Heee!~ Kalau korang perasan beliau juga adalah PENGULAS POPULAR di blog aku ni. Orang nye pendiam jgk, lama nooo nk warm up ye. heeee!! Aku sebenarnye segann gileerrrr, selama ni dlm blog bukan main lagii, tapi bile berdepan cam nk sorok je bwh meja maluuuu. Hiks! Dah lama2 tu ok la borak2, cite psl blog.. blog.. dan blog.. =P Ni anak sedara chilabaey's, Intan. Seyesssss.. mmg aku lupee nak tanye nama si gadis manis ni. Bile dh balik baru aku teringat "eyh sape name bdk ni tadii.. aiyakk.." Yang tak tahan lawak nye, baca la kt blog chilabaey ni, si nuar ingat aku ngn dorang ni sedara . adoiii. kalau gituu wawa panggil uncle kt nuar buleh d0k?? Nnti org ingat kite sedara gak. heeeee!! Tgk dak ni teringat adik sedara aku, si alice. Lama tak jumpe dia sejak keje ni batang idong pon tak nmpk..Kenal tak budak ini?? Aisyooo.. dialah budak yang bersuara emas ituu.. Jim!! Bile mau buatkan kek tuk sayeeeee.. hiks!Kami adalah pasangan duet mase birthday party kak wanie tempohari. Konon2 perasan cam artis gituuu.. hahhaha! eeii gelii..Kesian adik aku sorang ni.. Takde sape nak amek gambo dia, so pandai2 la dia snap gambo sendiri. Heee!!~Semua tetamu yang hadir juga diberikan 'gift' dr birthday boy.
Antara gift yang aku dapat, tak sangka chilabaey jgk bg aku something, katenye balasan yg aku bg dia tempohari.. alaahaii.. wawa tak mintak balasan pon laa.. tp ape2 pun macehh! Anggap je la ni hadiah birthday aku akan datang. Heee! Happy Birthday to u Nuar!
Yang ke 19.. huk3!
Tak agak2 19, nk pecah lubang jgk 25 tahun!!

Takleh tempek byk2 gambo.
Blum lagik kuar entry ni dh ade org jelezzzzzzzzzzzzzz.. Aiyakkk!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998