Friday, July 31, 2009

Video : Cleopatra Stratan - Numar Pan'La Unu

Alololooo!
Comeii nyee dak ni nyanyii..

Meh!! meh!! korang dgr. Best plak layan lagu ni.
Hiks!



Pastikan anda bersin atau batuk, tutup mulut ye. Mane yang yg tak sihat tu gi la klinik check ape yang patut ok. Jgn lupe mkn ubat.

huk huk huk!
Opsss! terbatuk plak.. Heee!


"Selamat Berhujung Minggu Semua!!"

Hot FM Viva Zoomerrrz..

Kan aku penah buat entry yg nmpk team dorang ni kan. Mase tu ramaiii gile dah berkumpul kat sane, so malas la aku nak join. Minggu lepas, pas je jemput mama kt tempat keje dia, dgr radio hotfm, pastu ade plakk viva zoomerz kt area umahh. Gegeh n semangat mama soh aku gi tempat tu, padahal aku tak lalu sane.

"Takyah la maa.. Bkn ade ape pun kat saneee.."

"alaa kakk jap jeee.. "


Aku sebenarnye penatt sgt, tak sabo nak balikk. Bile dh ckp cam tu cam tak sampai hati plakkk, sanggup la pusinggg turunkan mama kt tepi jalan tu jee, aku konon nak dok dalam kete.

Tunggu punya tunggu, asal la mama ni lama sgt, risauuu nye psl aku pun gi la kt mama.. Tgk mama dh kend0ng byk brg yg dorang kasi. Huii byk nye maaaa.. Hehehe!

Kalau korang tgk dlm kete tuu.. Mmg dorang nak kasi sebenarnye. Mula2 maluuu, pastu tgk tak ramaiii, ape lagiii aku pun join sekaki gak. Hehheheh! Alohhh.. soalan senang je. Sape takmooo. =P
Yang ade pun tak ramai, pakcik2 abang2 ni pun tgk je, nak jwb taktau. Heee.. So yg perempuan sume bolot la abes-abesan. Semangat engkooo..

Soalan senang2 yo pocik oiii..

"Sekarang ni sape sedang keudara??" - Jawa Rangers
"Selain logo binari, logo ape lagi ade kt sini..??" -Logo halal la. hiks!
"Bape harga brg ni sekarang..??" -Percuma. Lallala!
"Siapa pelakon Skrip 7707..?" -Dh tentu aku tauuu.. =P
dan lain-lain..

Dorang cam blurrr je, baik aku yg jwb kan.. Huhuhu!!
Dalam beberapa minit tuu kejap je abes barang yg dorang tu. Aku dpt byk gak, tambah mama punye lagi. Bile pikir balik wat malu jee.. Dua beranak kendong bwk balik brg masuk kete. Heeee!! Rezeki jgn dit0lak.. =P

Tuesday, July 28, 2009

Aku tak sempurna..

Taktau nape aku begitu sensitip malam ni..
Menangis..
Menangis..
dan terus menangiss..

Sedih.. kecewa.. dan aku tetibe rase tak sihat..
Padahal cerita yang aku dapat pun petang tadi.. Tapi malam ni baru aku betul2 terasa, taktau nape mudah air mata ini mengalir. Mengalir deras.

Tak sangka hamba Allah itu memburukkan aku dihadapan orang ramai. Selama ni aku hormat dia tapii hamba Allah itu jaja segala keburukan aku, kelemahan aku. Kalau ade salah ke ape ke cube la berterus terang, tak perlulah jaja sebegitu rupa.

Malu.. maluu sgt..

Sedih.


Yer..
Aku tak sempurna.

Maybe sok aku tak keje, badan rase sengal2, pala rase berat, sakit tekak, aku perlu ke klinik nii. Doakan aku sihat kembali..

Org belanjo, s0dap ajo aihh..

Minggu lepas, pada hari yang sangat indah, matahari terang menerangi bumi, panas menucuk ke kulit, peluh menitis didahi kuuu. Daku menerima kehadiran tetamu yang tidak diundang tetapi dinanti-nantikan khas dari putrajaya. Waaahh! Ayat nk muntah ijo aku baca. Hahhaa!

Dipendek kan cerita tetamu tersebut adalah CIk Zura, ex-staf dijabatan aku dlu. Datang melawat kami, ade la program dia j0in so harusss la dia ade. Memandangkan cik zura sekarang bergaji agak besauuuu, dengan jawatan agak spesel sooo dia kate dia nak belanje. Aku tak paksa tauu, dia yg beria-ria nak belanje. kuikuikuiiii.. =P

Hari : Khamis
Masa : 12.45 tengahari
Tempat :Restorant Nelayan
Tukang Belanje : Cik Zura yang berbaju ijoo ini.. hiks!
Aku?? Hanya tukang bawak dorang. Hiks!
Aku order la apekebenda menu pun udah lupe la. Dh mcm mkn mamee monsterr je tau. Kerassss, kuah dia dh le sejukk soo mee tu keras gituu je la. Memang takleh masuk, tapi disebabkan org belanje, tolan ajo laaa. Abes gak aku makann.. gluppp!
Tau dok mamee monsterr tu apee?? alaaa kopok yg plastik kalerrr kuning tuu, yg monster kaler biruu tuu?? taktau gakk.. lantak korang laa, mencik tau aku kena eksplennn detail plakk. heeee!
Shiannn.. Kak nurul tak bape sihat. Peknen?? owh tidakk.. beliau demamm. Tapi bkn demam H1N1 yee. kang ke lain plak korang pikir.. hiks! Nasik pun tak jamah, tapau je bwk balik umahh.
Cik zira adalah peminat kacang. Hahhaha! Ko bg la kacang sebalang pon dia buleh abeskan. Sebelum makanan yang order tu sampaii mereka hidangkan kacang dan air ape ntah ni mmg aku tak usik langsung air itu. Bile bauu wangi cam bau bunge tanjung, air pelik2 ni mmg aku takde la nak cubeeee.. uiii..
Teringin la nak makan steamboat, ikan bakar, laksa penang, shark fin soup, rojak penang, kek coklatt, ape lagii.. Aihh mengalahkan org peknen plak.. Huhuhu!

Monday, July 27, 2009

Senamr0bikk..

Yuhuuuuuu!!

Koranggg..
Rase lama nyeee aku tak update blog.
hihihiihihh..
Tangan ni malas la nak menaip..
Sibuk plakk tuuu..
Rindu d0k??
Takkkk??
Tak sudaaa.. hiks!

Byk la plak gambo n citeee..
Taktau mane satu nak kuor kan dlu..
Layan je la senamr0bik eyh.. Hehehhe!

Walaupon senamrobik ni anjuran jabatan guwe tapi konon-konon nye takmo la bawak baju, malassss la nak senamrobikkk ni. Sejak dua menjak ni penyakit malas bersukan menjadik-jadik, agaknye sebab itu jgk la berat ku naik menjadik-jadik gak. hiks!

"En N, sape ye yang buleh jadi emcee ptg tu..??" Bos yg anjurkan senamrobik ini bertanya pada En. N... ecececce! Skemaa plak. =P
Soalan ni ku dgr dari bilik En N..
Pasang tingeeeee beso2 ckitt, nak dengoo.. Hiks!

"Emcee?? Haaa.. Wawa buleh kannn??" Sambil ckp dengan suara agak menjerit. Ala mcm taktau je suare dia mmg kuat memanjangg.. Aku kt luar dh buleh dgr. Hahaha!

Aduhhhh! Aku dh agak dh takde nama lain nak disebutnya. Baru aku nak larikkk dari senamrobik nii. Kena datang la plak.. Sebenarnya aku bukan reti sgt pon jadik emcee ni, setakat cikai2 cincai2 tu buleh laa, malas la nak menonjol sgt sebab aku ni ade penyakit 3G "Gementar, gemuruh, gigil". hehehe!

Kalau aku kate takmo pon dorang tetap akan suruh aku gak, nak taknak terpakse la mengalah. Dalan hati nii takde ke org lain yg buleh jadik emcee, bile soh.."Alaaa.. tak reti laa.. takut laa.. Maluu laaa" Nyampah plak aku dgrrrrrrr, kalau tak cube mane la nak retii kan.. huiii..

Pose ckitt yerrr.. =P
Emcee tak bertauliah, sila jgn beri kepecayaan anda kepada saya kerna saya bukan la seorang emcee yg berpengalaman. Jika mau majlis anda "rosak" mai la jemput saya. Hahhaha! Hampehhh! Ade kejadian lain aku sebagai emcee, tu entry lain aku citee.. =P Ade jgk la sambutan dari staf jabatan lain. Kalau tak mmg bape kerat je yg datang. Cik Fiza ni kan cover2 je tau, dia tau aku nak amek gambo lagiii cover baekk punyeee.. Heee! Jika mahu slim seperti emak budak ini. Mari la beramai2 sertai senamr0bikk. =PEwahhh!
Jgn tak tau, timbalan dekan, ketua jabatan, pensyarah pon join koo.. Sgt sporting ok! Ni la semangat yg dicarik-carik. Yang bdk makmal maneee yee. Tak nmpk pon batang idong koranggg. Amboiiii biasak dia tuh.. Lalallalla!Tapi mmg best la senamrobik niii..
Walaupon step yg mudah tapiii peluh menitik-nitikk gak la bwh keti ni. Hahhaha! Tipu sila jgn caya.. Hiks!

Minggu ni ade lagi, nak join lagi laaa.
Jgn soh aku jd emcee lagik sudaaa..


Tuesday, July 21, 2009

Vandalisme @ Kreativiti

Hari Isnin lepas, aku balik keje trus gi umah kawan mama, mama gi melawat kawan dia yg baru saje kemalangan so aku kena jemput mama balik la kannn. Satu family kemalangan, yg teruk bapaknye patah kaki, maknye patah kedua-dua tangan, anak hanya cedera ringan je.

Kemalangan terjadi dimana aku taktau plak, kete bertembung dengan kete lain. Pemandu kete tu plak cina mabuk, ape lagiiiii sedapp je la masuk lorong org kan. Kebabommmmmm!!!

Kadang2 walaupon kita memandu berhati-hati tapi kecuaian org lain, org lain yg jadi mangsa. Hmm.. risau gak, tapi nak mandu tu hati2 la ye korangg..

Mase aku baru sampai aku soh adik turun bawah sbb aku taktau umah dia. "Kak nak tau kak.. Lif kt siniii cantekkkkk.." aku rase byk kali jgk dia bgtau, dari aku kt parking smpai la ke lif dia ckp gitu. Aku pon tak sabo la jgk tgk lif yg cantek itu.. Sekaliii bile masukkk.. Haaa hambekk kooo..Mmg takde ruang ckittt pon, penuh!
Aku rse org2 kt sini menyemadikan nama masing2 dalam lif ni buat kenang kenangan kot. Hiks!Dik, ape yg cantek nyeeeee.. Seram akk tgk tauuu..
Jgn ko pun buat camni sudaaaa.. Nape laa dorang ni gataiii sgt tangan tu pi kikis nama kt situuu..
Dh nmpk bur0k neng0k haaa..
Kalau nak tunjuk kreativitiii tuu, tgk tempat la, agak2 la kan..
Peacee V dari mama ku!
Hiks!

Ingat lg mase kecik2, conteng dinding umah. Hehhee! Selagi buleh kecik tulisan tu kecikkk la conteng, konon nye tak bg abah nmpk. Kasi kertasss tetappp dinding jgk menjadi pujaan hatikuuu.. Hahaha!

Akhirnya kantoiiii... Pastuu ape terjadiii.. LU pikir la sendirikkk.. Abah guweee sgt garanggg ok.. Takottt..

Sakitt wooo.. =P

Skrip 7707

Pengarah : Prof Madya A. Razak Mohaideen
Syarikat Penerbit : Lineclear Motion Pictures Sdn. Bhd.

Genre : Ngeri
Klasifikasi : U - Untuk tontonan umum

Nak komen ckitttt je..

Hurm..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
KURENGGGGG!!



Filem seram melayu yg paling BESt setakat ini "Jgn Pandang Belakang". Takde lagi filem melayu lain yang buleh tandingi filem seram tu.

Monday, July 20, 2009

Tahniah. tahniah. tahniah!!

Tahniah!
Buat skuad malaysia.
Kekalahan tipis 2-3 pada aksi persahabatan kelmarin amat membanggakan. Pagi tadi aku dgr hot.fm yang buat aku rase nyampah bile masing2 ngaku sokong malaysia tapiiiii...

"Walaupon sy pkai baju MU tapi tetap sokong Malaysia.."

Kebetulan laaa Malaysia ade gol, kalau takde mesti ko kutuk abes2an kan, pehtu pkai plak baju MU takde la maluuu. Ape motip pkai baju MU tu, nape tak pkai baju belang2 hitam kunin yg malaysia punye tu kan..

Aku bukan la peminat bola pon, tak tau pape pun pasal bola. Kalau org suke tuuu, aku ikutt jee nak sedap kan hati dorang, padahal bkn kenal sgt pon pemain nye. Hehhehe! Dgr2 ade lagi perlawanan dengan MU kan, harap2 la yg peminat bola tu pkai la baju kuning hitam, kalau engko betui2 sokong malaysia. hiks!

Tahniah!!Tahniah juga buat Dato' Siti, Aizat dan Ayu yg menang di anugerah planet musik baru2 ni. Takde sape yang buleh kalah kan tokti kita tuuu.. Walaupon dia dicemuh gara2 cara pemakaian tudung dia tu tapi dia tetap no 1 di malaysia, indonesia, singapore dan brunei.

Yang buat aku terkejut ber0kk, bile ade artis indonesia dengan selamba badak bukak suorrrr tunjuk spentot dia tertulis "Bombers kiss my". Walaupun si artis tu mengutuk tindakan pihak yang tidak bertanggungjawab pengeboman di Jakarta tapi ko buat la cara lain kan. Mesti peminat yg dok bwh pentas tu tergagam tgkk. Hahhaha!Aku rase ini lagi teruk dari artis kita dulu hanya bukak bajuuuu. Hiks!



Friday, July 17, 2009

Ngedate dengan mama MASITAH!!

Sekarang ni kan kat mane2 iklan ade jeeeeee cite pasaiii Cheezy Chickaroni tuu.. Bile neng0k cam huiii sedapp nyeeee.. Teringin plak nak makan..

Semalam mama offer la pul0kss.. "Kak, nak beli mekdi ke kentuky..??"

"Haaa.. kentuky laaa.. Ade yg baruu tuu.. Akk nk try tu la maa.. Cam sedap je"

"Ok!"

Mama makan yang ni, ape kenama pun idak la teman tauu.. Hiks! Gulung pun cam selekeh je kan, dah mcm capati gulung dah aku tgk. Hahha! Tapii jgn pandang pada luaran, rase dia huii s0dappp..
Sekali geget.."Hmmm. Sedap nye kakkk.."
Geget lagii..
"Sedapp laaa.."
Geget kali ke bape pun tak tau la..
"Kak, gi beli lagi satu.." hahahha! Lawak la mama ni..
Sebab ape mama nak beli lagi??
Yela.. dh la kecik, mane ckup satu sebabnye aku pun makan mama punye sekali. Nunggu aku punye mee bulat tgh tu tak siap2. Lama nye dorang masak ekk.. Mama punye ni pon sedap, So kongsi2 la dengan mama. Berkongsi tu kan amalan mulia. Dan dan je kan kalau nak kongsi tu.. =P
Sambil tunggu aku punye sampai tu minum air smpai tinggal separuhhh.. Dah la air berkarbonat kan, dh kembung perut kuu, kuor balik gas2 ituu.. huhuhu!
Yeyy! dah smpai Cheesy Chickaroni kuu..
"Kak, takde sudu ke camne nak makan ni.." Hiks!
Nyum nyum nyummm!!
Suapan permulaan tu kan..
"Hurrrmmmmmm.. dapp nyeee.."
Mkn 3 4 5 suap dh muak. Maklumla cheese kan, cepat la muak. Tak abes pon aku makan, tapau bwk balik umah.. Hee.. Yang ni pon aku kongsi ngan mama, siap pesan kt mama.."Ma, jgn amek yg berbola tu tau..Tu akk punyee" hahahha!
Tgh makan tu aku ngadap kt dalam, heran gak nape la semua pandang luar ni, ade accident ke. ghupenya ade team hotfm datang. Mama soh aku pegi sebab dia ingat ade hafis AF7, sekali pegi tgk bukann daaa.. Amek gambo terus blaaa. Hahha!Heee.. Kiteorg makan sane, yang tuk abah n adik2 tapau bwk balik umah je. Bukan salu dapat ngedate ngan mama, manyak susah wooo.. Yang lain beli ayam je sudaaa, jgn byk munyikkk plakk. Hiks! Balik umah lambat lagi, smpai kena perli dengan abah. "Aiii.. sejak pkai kete baru ni korang berdua ni ashik lambat balik je..."

Hehehhe!
jeles la tuh..

Main jentik-jentik..=P

Main jentik-jentik a.k.a main karom la tuh. hehehhe!
Huii sekarang ni wa dh terer woo main mendalah niii...

Untuk pengetahuan korang, jabatan aku akan mengadakan hari sukan, seperti tahun-tahun sebelumnya. Sooooo, masing2 dh mula practise la game yg terlibat. Aku sudah semestinya join bola jaring n boling. Huhuhu! Cam dh tak larat la nak lari sekarang, terase sgt sempuuutt dan penat. Apakah makna semua ituuu. heee.. =P

Minggu ni tepat je kol 1pm, dah getik nak pi main karom, dh 3 hari main, macam dh ketagih je nak main jentik2 lagi. haha! Aku takde wakil jabatan pon saje2 join dorang practise, ckup kan korum. Hehhehe! Sebelum main gegeh taburkan bedak byk2, pehtuu mmg tak masuk la sbb licin sgt..
Sila abaikan bilik yang bersepah ni. Shian kiteorg main dalam ni, penuh dengan kotak sesajerrrr.. Sempit plak tu, sib baik sume comeiii2. Hehhehe!
Aku memang tak penah langsung main karom ni tauuuu. Bile dah main, tertibe cam terer la plak aku ni. Bile masuk je bijik2 tu, cam vanggaaa je, kembang2 idong. Kekekkek!

Walaupon ni first time main tapi jarang la kalah dengan teruk, ade gak menang. Kalau menang kec0h satu opis kiteorg jaja yg kiteorg menang. Tu sila salahkan fiza, dia yg bgtauuu semuaaa org, kalau aku senyap jee. heeee! =P

Fiza: Waaaa.. ko pandaii eyhhh.. Time aku tak main, ko amek gambooo..

Hehhe!
Sbb tu gambau dia takdak dalam nii, salu aku ngn fiza ni geng. Heee. Sowwy!!Kak Ram, org lama ni beb. Tapi jangan pandang sebelah mata je tauu. Huiiii terer ni weyh sbb tu dilantik ketua karom bagi wanita. Huhuhu!! Kak Ram pon dah nak pencen tahun depan so marilah menghabeskan masa bersama kami. hahhaha! Buleh gituuu..
Kak yanti pun terer gakkk.. Dia dan kak Ram bakal wakil jabatan kiteorg. Jeles gak tgk dorang ni, senang je nak masuk bijik2 tuuu. Dorang yang gegeh nak masuk kan bijik MERAH itu, tapi yang aku tau aku hanya nak masukkan aku punye je. Hahhaha!

Tapi sakit2 jari gak jetik mendalah niii..

Petang ni nak main lagik dok?? Nak joinnnnn.
Ke nak kuar jalan2 bersama siPUTEH.
=P


Wednesday, July 15, 2009

Si PUTEH milik ku..

Akhirnya penantian ku sudah berakhir. Hehhehe! Tungu punya tunggu tunggu tunggu syukur alhamdulilah dapat jgk. Aku sebenarnye mmg tak sabau nak kongsi bersama korang tapi ntah la terpikir jgk 'si mulot longkang' tu, walaupon dia ngata mcm2 tp dia mesti dtg lagi sbb dia mmg ske kt blog aku. Hahhahah! Mesti mata, hati dan jantung beliau panassss je nengok aku tempek si PUTEH aku ni. Tapi kalau nk tgk gambau siPUTIH lagi pi la FACEBO0k aii okey! lalallala..

Tapi nak tempek gak, lant0k la dia nak ngata ape sbb aku yakin beliau sedang muntah ijoo melihat gambo2 ini. Heee! Fedulik kan mereka, korang ini lah siPUTEH dakuu..
Yeah! Aku sgt gumbira bkn sebab ape azam aku utk tahun ni adalah memiliki aset aku sendiri telah tercapai. Kalau lupe entry ituu sila klik sni yeee..>>Happy New Year!
Sebelum ni SI BIRU adalah diatas nama abah, kini SI PUTEH adalah milik ku sepenuhnya. Syukur alhamdulilah.. Pasni beli umah plak. Amin. Abah, mama n adik2 yg paling excited. So aku biarkan je depa2 ni semua yang bukak plastik ituuu. Aku hanya melihat dengan hati yg senang, melihat family aku gembira.Mase baru smpai aku adalah sgt berdebar-debar mau melihat no plat aku. Bukan ape suspen tuu tak0t no tak cantek. Heeee! buleh gituu.. Aku mmg nak sgt WST tapi apekan daya tertibe cepat je dah WSU. hee.
WSU = wawa sayang u'ol.. hiks!
"Selamat Berkerja Semua!!"
Aku sgt sibuk.. sibuk.. dan sibukk sekarang.
Aku sukeee!
=P

Ketaq lutut pandu siPUTIH. Selama ni bwk kecik, buleh selit2. Sekarang dh bwk besau ckitttt, gigil la pul0ks. Ahaha!

Seolah-olah sedang memandu toyota camry.. Hiks!

Aku sgt merindui siBIRU..
(~_~)

Monday, July 13, 2009

Pelajar jatuh asrama

Harini ade berita kematian pelajar kt tempat keje aku ni jatuh asrama. Rase nye arwah adalah pelajar baru kemasukan julai baru2 ini.

Menurut cerita dari felo asrama, arwah panjat melalui balkoni utk masuk ke bilik asrama, memandangkan kunci arwah telah hilang, arwah mengambil keputusan utk masuk melalui tingkap. Rupenya arwah sudah kerap buat camtuh, mungkin tidak bernasib baik n ajal arwah dh sampai, terjatuh dari tingkat 4..
Ishh.. dorang ni berani betuiii la haii..

Bile terdengar cite2 camni, camne perasaan keluarga dorang kan. Huii sedih sgt, baru je masuk sini tak sampai pun sebulan..

Al-Fatihah.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sebelum ini aku penah dgr cite pelajar masuk melalui tingkap sbb kunci takde. Ade pelajar sambil berkerja kerja kt opis aku ni. Dia sendiri penah cite yg dia buat cam tuh. Terkejut gilee aku
"Ko ni tak takut ke jatuh??"
"Alaaa.. dh biase buat.. Nak buat camne, dh takde kunci camne nak masuk"
"Mintak je la yg baru.."
"Nanti kena denda.."
"Alahh.. berapa sgt denda tu kan. Abes ko tak gayat ke?? ish kalau jatuh camne.. Kooo niii.."

"Bukan senang nk dpt duit, alah takde hal la. Gayat gak.. sebelum nak masuk tu, tinggalkan siap2 wallet, hp sume kt luar pintu, kalau jadi pape org tau aku sape.. ahaks.."
"Ishh.. mende camni pon bleh buat main kan.."

Pelajar tu mude setahun dr aku, so borak pon ko aku je. =P
Tgk la bdk2 sekarang, bukan tau takut.
Haiii. mcm2!!

Video : Ngorat.. Hee!!~

Terserlah kegatalan mereka.
=P

video

Kadang2 tak perasan..


"Ma, ade nasik tak?
Ma, kasut adik dh kapur pagi tadi??
Ma, ma nak masak ape tuh??
Ma, bla bla bla bla blaa..
Mama diam je tak jawab pape.

"Eii nape akk gosok baju adik.. kan salu abah yg gosok kan. Rajinn nyee"
Aku tetap diam.
"Takpe la kak. Meh adik gosok sendiri, adik dh pandai dh sekarang.."
Diam jgk..
"Kak, kete bile dpt?? Sok kite naik teksi lagi ke??"
Aku diam je cam takde perasaan.

"Eiiii Ape niii.. Adik ckp ngn mama, mama tak jwb, diammm je. Tanye kakak pon diaamm jeee.. Nape semua buat adik macam ni" (sedih)

Hahh..!! baru aku sedar yg aku tak jwb pertanyaan adik tadi, sampai tersentap bdk tu. Hahhaha! Seyes weh aku mmg tak perasan. Yela kan aku kalau ngah buat sesuatu ke, buat keje pape kan, aku tak ske bercakap, diam n kusyukk je buat keje. See see aku ngh gosok baju pon, kusyukk gile smpai adik tanye aku tak jwab. Tak sedar langsung.. seyess.. =P

Yang mama plak tgh bad mood, adik time org bad mood ni la ko tanye mcm2. Hahahha! Sebelum kena 'basuh' baik jgn tanye dah.

Bile dia dh tegur baru aku perasan, kesian plakk adik aku sorang tu, nak ajak borak takde sape layan. Alololoo.. dh maj0k dak tem0k tuu.. heee!
Aku cite ngn abah, abah pun gelak. Sape yg puj0k?? dh tentu2 abah. aku?? tak kose nak layan. Sambung wat keje balikk. huhuhu!!

Abah tgk berita kt luar. Adik bujang aku plak dlm bilik main gitar. Yg dua2 ni adik mmg tak berani kaco. So aku n mama yg jadik mangsa. Hehehe!

Yela kadang2 kwn aku sendiri mungkin tersentap gak, bile borak mase aku ngh buat keje, aku tak beri respon mesti la terasa gak kan. kite ngh kusyuk wat keje, ajak plak borak, sorry la beb kalau aku tak layan. Hehehhe! Yela nak ajak borak pun agak2 la, tgk la kalau org ngh buat keje tu respect la ckitt kann, kang sape ssh?? korang jgkk, terasa sbb aku tak layan.. =P

Kadang2 memang tak perasan langsung org tanye.. sorry.. hiks!

Friday, July 10, 2009

A.N.O.N.Y.M.O.U.S

Aku ade dpt satu komen, tapi biasak la kalau nak komen yg tak OK mesti la dia takkan boh link atau dia mmg takde blog taktau la plak kan, hanya ANONYMOUS.

Nmpk tak kaki aku ni, sebelum aku sepak muntut koo, baik ko pergi dengan hormatnyeee.. heeeee!!Aku selalu baca blog org, ramai yg dh terkena.
Aku saje je tak block ANONYMOUS tu sebab aku nak tgk ade tak org yg akan tidak puas hati dengan blog aku ni. Akhirnye.. Ade jgk yg tak puas hati, siapakah org ituu?? Nak gak tauuu kan. Mai la pekenalkan diri kan sini, jgn la malu2 kucin plak. =P

Ade blogger yg menggelarkan lalat lah, langau laahh.
Wat ever!!

Rmai sahabat blogger dh selalu kena kutuk ke maki ke tapi org itu tetap kutuk kutuk dan kutukk. Aku heran gak kan, kalau ko dh tak ske baca blog org tuh, nape still bukak n baca. Nape nak cari kesalahan org lain, kalau dh nyampah, meluat takyah masuk blog dia dah. Abes cite kan, tapi engkooo stilll kutuk n kaco blog org tu pahal. Lepas geram jap sbb aku tak leh lepas geram kt blog org tuuu, tak psl2 aku kena balik kang. Heeee!

Macam aku, kalau tak ske entry yg sape2 buat, cam over ke, merepek ke, ape2 je kan, aku terus kuar tanpa komen pape. Takyah la dok lama2 dlm blog org tu kalau tak ske. Hati kita tak sakit, hati org itu pon tak sakit. Baik aku kan kan kan.. Hahaha!

Tujuan atau objektif aku buat blog ni semua adalah tuk ceritakan tentang diri aku. Ape yg aku buat, ape yang aku alami dan sebagainya sume aku akan kongsikan di dalam blog ni bersama2 kamu kamu kamuu yg sudi membacanya. JIKA ko ko kooooo tak ske baca atau nyampah ke ape ke. Sila la jgn baceeeeeeeeeeeeee. Pi pi piiii main jauh2, shuh shuh shuhh.. hiks!

Sekian, terima kasih.
=P

Selamat Berhujung Minggu!!!!

Nak naik teksi ke bas?!

Yer. Mase ni aku sedang berbincang bersama org itu mengenai si BIRU. Ni first time aku jumpe, selalu dengan org tgh je. Hari tu la dia nak tgk sendiri si BIRU, luar dalam sume dia cek, aku yg berdebar2. Kan aku kate si BIRU tak bape sihat, dia bleh tauu koooooo. Aduhhh kan dh kantoiii. Hahhaha!
Tgh baik bincang punya bincang, dia kuar kan sesuatuuu.. Huii. bersinar2 mata aku, mase ni kan aku mc tak sihat, terus cam segar je. Kekkeke! Tapi dpt pegang jap jee.. huk3! Kalau tak buleh belanje korang cendol. Heee!!
Walaupon nmpk senyum, hati ni dok pikiaq.
"aduii.. camne nak balik ni.." Hahhaha!
Seyes sebenarnye aku amat takut nak naik teksi, mungkin dh fobia dengar cite2 driver teksi ni kan. Aku lebih rela naik bas dari naik teksi.

"Aik, akk kt bus stop ni, kalau nak naik bas kena naik bas no bape ekk??"
hehhehehe!
"ko naik bas U29 je, jgn naik bas lain plak.."
"Ok!!"
"Eyhh! Buat ape ko nak naik bas, naik je la teksi. Naik bas rm2, kalau naik teksi rm3 lebih je.."
"Owhh erkk. baikk!!.." hiks!
Nak tak nak aku naik teksi jgk, tapi hati ni dup dap dup dapp. Berdebar2 weyh!!! Hahahhaa. Tgk driver ni pon, jap2 dia toleh belakang, toleh ngn kepala2 sekali kt belakang. Eeeii seram. Heeeee!!

Dh selamat smpai umah legaaa rasenye, baru leh bernapass. Padahal takde pape pon, aku je yg takut lebih. Bukan ape kite kena hati2, jgn caye kan org sgt. Sedia je kalau jadi pape, kalau perlu sepak, ko sepak, kalau perlu terjun, ko terjun.. Over je kan. Hihiihihhihiihi!

Penah sekali dulu driver teksi tu offer makan gula-gula, owh jgn la sesekali korang amek. Walaupon mungkin dia berhati baik, kena hati2 gak. Mane tau dia dh mandremm sesuatu kt gula-gula tu. haa sape susah?? koo jgk.. heeee.. =PSekarang ni pon tiap2 pagi aku hantar adik ke sekolah naik teksi, pastu tunggu la kat situ sbb aku tumpang kawan. Sib baik anak dia sekolah sane gak. Heee! Kalau naik teksi sampai opis ntah bape hengget kena bayooo, dh la KL ni kan jem, ko paham2 je la.
Owh itu bukan aku ye. Besau nyee. hiks!Susah gak erk kalau takde transpot ni.
huii susah nak pi mane2, nak naik teksi takut, nak naik bas tak reti. Heeee!!

Thursday, July 9, 2009

Kini bkn lagi milik ku..

Semalam aku mc, tak bape sihat..
Sakit pala, migrain dtg menyerang secara tiba-tiba..
Ubat nye hanyalah ponstan dan TIDO..

Sedang nyenyak tido aku dihubungi oleh seseorang.
Meminta aku menghantar Si BIRU secepat mungkin.
Ahhh! Bertambah sakit pala ni, sedihhh.
Ku gigih kan jua bangun dan bersiap tuk kembalikan SI BIRU kepada tuan barunya.
Tanggal 8haribulan julai tawon 2009, rabu..
WGF 410
Kini bukan lagi milik ku..
Mungkin sudah tiada jodoh aku dgn Si BIRU, akhirnye berpisah juaaa...
Si BIRU sudah menjadi milik org lain.
Sedihh nyerrrrrrrrrr.. =(
Meh aku tunjukkan kt korg SI BIRU buat kali terakhir. Pasni takde dh cite Si BIRU lagi, hanya kenangan saje menjadi ingatan.. Ceeehh ayattt.. Takpe2 mood aku harini cam sedih ckittt..Aku kena kuorkan sume barang2 aku. Kena la kemas ckit kan nak kasi kt org.
Kasut ape bagai sume aku dh kuorkan jgk. Takde ape yg tinggal.1.45 ptg
Mase aku berkemas, menghabeskan masa bersama. Membelai si BIRU wat terakhir kalinya.
Walaupon muke nampak senyum tapi hati ni.. wuiii.. Rase nak meleleh aiyaq mata ni tau. Berat hati nak lepaskan SI BIRU ni, susah senang bersama..Lama gile dia minta kt aku nak drive si BIRU tapi aku tak izinkan. Tapi semalam aku benarkan la jgk dia drive, pusing2 umah. Pasni takdak dh kan..Huii panas muntut sandar kt si BIRU. hiks!
Aiii... mcm marah je..
Last pose bersama si BIRU.
Tangan kat pinggang gak. Lant0kk laaa..
"Selamat Tinggal SI BIRU"
Segala jasamu akan ku kenang sehingga ke akhir hayat ku..

Mood : Sedeyyyy.. huk3!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998