Saturday, May 30, 2009

Sampai camtuh sekali membaca.. hiks!

Rasenye ade lolipop atau ais kelim la dlm buku tuuu sbb tu mata jengkil cam gitu. hiks!

video

"Selamat Berhujung Minggu"


p/s : tapi aku keje loh harini. Penat nye!!~

Friday, May 29, 2009

48kg!!!!!!!!!!!!!!

Aku macam tak cayeee..
betoi2 tak cayee..
ishhh!


Mesti mesin tu rosakk laa.
Ade ke aku timbang baru-baru ni berat aku dah naik.
48kg koooooo!!!!!!!!!!!!
Kalau korang perasan poll aku kt sebelah tu berat aku 45kg. Setiap bulan berat naik, gileeee koooooo..

ish..
mustahill..
tak mungkin..
hahhahahahhaha!

Tapi yela, aku pon perasan sejak dua menjak ni, selera makan aku memang menjadi-jadi. Senang hati kot. Nak kena diet ni, kalau tak mau tak muat kebaya2 aku. Mau terjojol perut segala.. hiks! Mama pon penah tegur "Ish kak ni.. byk nye mkn. Lapoo erkk?? Kat opis td tak mkn ke??" Padahal kat opis aku mmg dah makan tapi balik kol 6 tu cam dh kebuluq 1 hari tak mkn. Kekkekeke!

Malu aku nak berhadapan dengan org ramai kalau camgini. hiks!Tutup muke tu sebab malu makan dalam kuali. Lallalala! =P

Si HITAM accident!!

Ini adalah Si HITAM abah ku..
Shian dia kan kan..
Minggu lepas accident, sekarang Si HITAM berada di spital sedang dirawat. Keadaan dia dah stabil, tak kritikal pun. Hiks!
Kejadian ini bkn kesalahan abah ku tapi disebabkan kelalaian org lain Si HITAM jadi mangsa. Mase naik flyover jem, lori tuh mengundur baikk punye ke belakang (takkan undur kt depan plak kan. hahah!). Abes tu tak kan abah nak undur gak, mau depan belakang kena so tawakal je la... Daaaammmmm! Jadikk la giniii..

Abah call kawan dia kira polis gak la, polis tu kate kalau report nanti abah pon kena bayo saman jgk sebab2 nya depa bleh kate abah yang langgor kete depan kan. Deal la ngn drebar lori tu ape ntah, pandai2 laa kan janji takyah bayoo saman.. hiks!
Minggu ini si BIRU agak kepenatan sedikit sebab tugasnya makin bertambah. Takpe la ye SI BIRU, sabar erk syg. Berkorban la skit tu Si HITAM.. Shian dia. Nnti kite gi buat balancing n alignment k.. Pastu kite cuci2 ape yang patut.. Kena kasi adiah ckitt buat si BIRU tak0t nanti dia maj0k sape susah, aku jgk kan.. =PAku jgk bertambah tugas, seawal 5.50 pagi dah kena hanto abah gi keje. Baliik umah balik siap-siap, hanto adik pegi sekolah, baruuuu gi tempat keje. Selepas keje pon aku kena jemput abah dan mama pulang. Bayangkan la aku kuar opis kol 5.00ptg, mama kuar 6.00 dan abah kol 7.00mlm. Hehhehehhe!

Tapi aku perasan abah macam taknak menyusahkan aku, dia sanggup nak blik keje jalan kaki koooo.. Ishh.. takkan la aku sampai hati nak biarkan abah jalan plak kan. Sampai aku tertinggikan suara jgk la kat abah "Abah jgn jalan kaki, tunggu situ sampai akk datang tau.." Hehhehe!
Ok geng, sampai disini saje. Aku nk prepare nk masuk exam ni. Tatta!!

Selamat Hari Jumaat!!

Thursday, May 28, 2009

TAG - Google Image

Tagged by Effa

1. YOUR NEXT BIRTHDAY
27 August 2009

2. PLACE I DO LIKE TO TRAVEL
3. FAVOURITE PLACE
4. FAVOURITE FOOD
5. A FAVOURITE THIN
G
6. MY NICKNAME
7. A FAVOURITE COLOR
8.MY LOVE

9. A HOBBY
10.BAD HABIT
11.WISH LIST
Siap jgk akhirnya. Susah gile tag ni, dh la tenet kat opis ni slow. Jenuh la nk google gambo2 tu sume. hehehhe!


Exam paper II

aku ade exam paper II pagi ni.
Tak dapek la nak update.
Doakan aku buleh jawab ek.
heheheh!

Ade tempek gambo aku kalau2 korang rindu ke, tgk je la erkk. Jgn curik plak, tgk je. hahahha!

tatta..
titii..
tutuuu!!


Wednesday, May 27, 2009

Syurga Cinta

Aku dh tgk cite ni. Buleh tahan gak. Byk mesej yg ingin disampaikan dalam filem terbaru ahmad idham ni. Alunan muzik yg sgt menyentuh hati. Scene yang buat aku rase nak nangis bile awal berterus terang kt heliza kt restorant tu, rase geram je "eeii kuang asam nye jantan..". Hehehe!

Ade lawak2 yg tak buleh bla jgkk. Adoii.. Terkekek-kekek aku gelak. Sib baik ade si haziq ni klu tak mesti cite tu bosan kan, tapi gelagat dia ok la. =P
"Kadangkala Allah hilangkan matahari..
Allah beri petir dan kilat..
Kita menangis mencari mana sinar matahari..
Tapi rupanya Allah nak hadiahkan pelangi yg indah.."



Baju-baju heliza dlm cite ni cantik gak kan.hahhaha! sempat lagi tgk baju dia tuh.. Hiks! Tapi minat jgk kemeja putih yg awal pkai. Smart gilerrr.. =P

Sentap!!

Semalam..
Aku tersentap dengan bos aku En N..
Dia ni jenis suka ckp kuat-kuat, cam tengking2.. (dengan aku je!)
Sebenarnye dia ni BERGURAU tapi gurau dia tu tak kena tempat. Cara dia bergurau, kalau org tgk mmg melampau tau. Ckp plak tak berlapikkk, terguris jgk hati ni..

Semalam jgk..
Air mata ku ini gugur juaaa.
Tak dapat di bendung lagiii.
Menitis jatuh ke bumi.. waaahh ayat tak bleh bla. haha!Lagi2 aku ni dh duduk depan bilik dia, lagiii la kuat dia kacooo.. Kadang2 tu aku buleh terima, ni dah selalu geram jgk weyh. Dari mula2 aku pindah tempat duduk baru ni, aku dah macam tersentap, tapi guwee sabooo.. saboo dan saboo.. Semalam dia tanye pasal keje la, dok berdiri depan meja aku ni, dengan volume yg max dia ckp ngn aku.. huhh!!
Kuat.. kuat kuatt sgtttt.. (seakan2 tengking)Muke dh tak bleh senyum, pusing je belakang, konon2 nak carik fail padahal mata ni dh bertakung air.. hahhaha!
Larik masuk bilik air, tersedu sedan la aku nangis.
Bengkak2 mata nangis.
Hehhehe!
Lawak la plak.. =P

Bile dia nmpk aku nangis, terkejut dia, serba salah koo. (yeahh padan muke. Mmg itu yg aku nak dia rasekan.. hohohoo). Dah puas nangis baru aku kuar. Aku tgk dia tak senang duduk.. Huhuhu! Best bestt!! Padan mukeee.. Pastu dia kuar.. "wa.. sy mintak maaf la yer.. tak sangka plak awk terasa. Sy ingat awk kuat, sensitip rupenye..hehhee"

Bile dh mintak maaf takkan aku nak marah lagi kan. Sib baik dia bos, kalau tak tangan ni gataii je nak tempeleng org. hiks!


Tuesday, May 26, 2009

TAG - Ini purse sayeeee..

Aiseyyyy... guwe segan la weyh nak tunjuk purse aku. Hehehe! Dulu pon dua tiga org blogger ade soh aku buat tapi memandangkan purse aku yg amat bur0k, malu utk ditonton kepada umum, so aku wat2 tak nampak je tag tuh. hahhahaha! Kali ni si adik manis bak heroin korea plak tag aku. Tak sampai hati la tak buat nnti kena reject plak. Opsss.. hiks!

ok2. dah settle satu. Hoiiii.. ade 2 lagi tertunggak tu.. sabo sabo buat satu2 ye dik. hiks!

Tagged by Effa

A. Snap the picture of both inner and outer of your purse :

B. Introduce your purse brand, price & where you buy :
Brand?? Louis Vuitton. Price : rm 500. beli kat UK.. hiks!
(sila la percaya ekk.. Nnti aku maj0k kang..Hehehhe)

C. Take out whatever is inside your purse : currently now.
Segala macam kad ade. Lesen tu yg matik pon masih ku simpan dlm purse. Kalau tak buat tag ni agaknye mmg aku takde selak la kad2 ni sume. hiks!


Walaupon baru dpt gaji tapi tinggal duit merah je. He he he. Tapi lega segala utang dah settle. Ni belen yang adoo. Sengkek aku bulan ni weyhh.. Camne nk shopping nih. hehehhe!

D. Tagged other 9 person :
Hurmm.. malas plak nak tag org. rasenye dh rmai yg buat kot. Kalau aku tag org pon belum tentu korang nak buat kan. Haaa.. disebabkan khalifah fedi tak pkai purse so aku nk tag dia sorang je la. hiks!

E. Comment on your friend's (who tagged you) purse.
Alamakk aihh. nak komen ape ekk.. Eeiiii cantikk nye purse awkkk.. hee.. buleh?? =P

Peperiksaan perkhidmatan..

Owh jgn ingat budak2 sekolah je yang amek peperiksaan erk. Aku juga akan menduduki peperiksaan perkhidmatan 27hb sehingga 29hb ni. Harap-harap aku lulus, takde la nak amek 2, 3 kali. Bile sah jawatan nnti, baru legaaaa ckit.. =)Huii.. Korang ingat aku nak baca buku?? Buku yang ado pun tak diselaknye. Buku ni pinjam akk kt opis ni je, ni buku lama, kalau nak buku baru kena la beli sendiri. hiks!

Nasibb la buleh bawak buku, kalau tak dapek la nak jawab ni. Jgn ingat bwk buku ni buleh lulus. Ko nak carik selai2 jawapan dalam buku tebal ni mau nye berjam-jam.
lallalalla!
Doakan kan aku berjaya eyh.
(+_+)

Monday, May 25, 2009

Bertemu lagi blogger dari labuan.. =)

Hari jumaat lepas, si aryana ni sms bgtau dia ade kat KL. Bulan dua lepas penah sekali kiteorg jumpe, kali ni jumpe lagi. Beria-ria si aryana ni ajak jumpe, yela bkn selalu dapat turun KL kan. Dia ade kursus kat PNM so kiteorg deal jumpe kt KLCC je. Senang je kan, kang ajak jumpe tempat lain mau sesat kebarat. hiks! =P

Seperti sedia maklum, korang tau je la KLCC kan. Fo0d court mmg full dan sesakk wooo. Last ajak dorang pi makan A&W, sebenarnye full gak tapi pandai2 la korang kan. Ade yg dah bangun je, cepat2 cop tempat, kalau tak smpai besok tak dapat. =PMacam biase kak nurul temankan. huhuhu!! tapi sayangnye kak nurul tak mkn plak A&W ni.. alaaahaiii.. Nape tak ckp awal2 kan, dia kate dia ikut je tapi tak mkn pon..
Cube teka siapa?? hehhee!
Yerr betoii.. Sudah semestinya cik zira ye. Sampai aryana ni dah kenal kak nurul n zira sebab dorang mmg dah salu masuk blog aku ni. hehehhe! Ade ke patut si aryana kate zira ni adik aku. Elloww.. hahhaa!Taraa!! Ini Cik Aryana. Kenapa kamu pandang sane yer. Ade pape yg tak kena ke?? hehhee!
Cantek woooo.. Dh berpunya ka belum?? =PMasing2 tayang cincin. Ye ye sy tau sy takde cincin. Hiks!ok. Cam biase la. takyah la nak bgtau lagikan. Kalau dh blogger tu mesti bergambo sakan dlu. Wat kenangan. Kiteorg kenal pun melalui blog ini saje. Tak sangka dalam ni pun kite buleh dapat ramai kawan, ade yg dekat, yg jauh pun ade. beshhh! =PDia suke noo amek gambo atas. Layan je la. hiks!Girls talk!!
Gosipp la tuh.. huhuhu!
Mak aihhh.. gelak tak agak2. hehehe!
Last sebelum pulang, aryana kena balik sbb kursus belum abes lagi. Takpe janji sudah jumpe, lenkali kalau dtg KL bgtau awaiii la skittt tauu.. Bleh shopping same-same. Sib baik ari jumaat tu gaji tak kuar lagi kalau takkkkk, mesti lambat ckitt si aryana ni blik. =P
Aryana sudah pulang ke labuan, rasenye hari ahad, semalam la kan.
Tataa!! Take care yeah.. =)
Owh.. tak sabo rasenye mau shopping baju tuk birthday party kak wanie nnti. Biru putih tema nye.. Huiii.. Pening nak carik baju, kalau nak mende tu mmg salu tak jumpe. Kalau tak carik, ade plak depan mata. hiks!

Ragam lelaki..

Aku dikelilingi lelaki dengan pelbagai ragam. Macam2 adooo...
Semua berkaitan dengan wanita..
Ni antara dialog aku dan insan bergelar lelaki..

Situasi 1
"Bile dah kawen nanti semua gaji bini aku control."
"Aikk??!! sebab ape plak.."
"Sebab aku kan ketua keluarga so biar aku yg handle.."
"Mane bleh cam tuh.."
"Alaaa.. parents buat cam tu ok je.."
"Whattt!!!"
(Perempuan keje bagai nak rak, pastu duit sume kasi kat suami. Malang sape dapat mamat nih.. hahhaha)

Situasi 2
"abg S tak takut ke kant0i nnti dengan bini..."
"Alaaa.. tak penah kantoi pon.."
"Pasang byk ni nak kawen byk ke..??" "
Eyh.. taklah.. abg syg aar bini abg tuu.. yang ni saje je suke2.."
"perempuan tu tau ke abg S dah ade bini.."
"Tauuu.."
"whattt!!"
"diam2 sudahh laa.."
(Shian huh bini dia, ade perempuan jenis camtuh ekk.. Perampassss!! mencik..)

Situasi 3
"Syai(nama panggilan aku ms sekolah), aku nak kawen la.."
"Huh?? nak kawen (terperanjat).. Ko ni keje tak tetap asal tertibe nak kawen plak"
"Ntah dah sampai seru kot.."
"Abes ko nak bagi mkn ape anak bini ko nanti.."
"Alaaa.. dia bkn tak keje.. Gaji ade. Biar dia keje, aku dok umah jaga anak.."
"Hah..!! siot la kooo.. " (geram)

Situasi 4
Kak, ko tau. Bdk2 kolej aku sume carik awek kan dekat2 ngn kampus je.."
"Asal plakk??"
"Yela dorang couple pon bkn sbb ape. Couple sbb nak soh awek tlg cuci kan baju. Kalau baju skit takpe gak, ni berbakul2 baju soh basuh, siap lipatkan lagi..Basuh tgn tu.."
"Abes perempuan2 tu sume buat ke??"
"buat la.. bodoh aar perempuan2 tu"
"Ko tak carik awek plak..?? senang nnti takyah basuh baju (geram & perli).."
"eyh tak laa.. aku bkn jenis cam tuh. aku ni rajin basuh sendiri.."
"Aiyakkk.."

Situasi 5
"Ingat nak berhenti isap rokok la.."
"Bagus la tu.. jgn la hangat2 taik ayam plak.."
"Ish dia ni bagi la semangat skitttt.."
"Yela2 chaiyok chaiyok! Selamat berjaya la eyh.."

(sebulan telah berlalu..)

Aku.."ade isap rokok tak harini.."
"ade. tiga batang je.."
hahahhahah! Aduyaiii.. pelik akuu.. walaupon dh sebulan berhenti tapi rokok masih tak dpt dilupekan. Kalau diberi pilihan kan antara awek & rokok, gerenti rokok menjadi pilihan. Mmg ckp kat mulut mesti la pilih awekk.. eeeii gelii.. hehehe. =P

Situasi 6
"Sy sgt awk sgt. CInta awk sepenuh hati.." (org bercinta mmg camni nyerr..)
tapi aku tgk isap rokok depan awek tuh, sembur asap depan muke aweks lagik. Nampak no la dia tak syg koo. baik reject awal2.. hehehhe!

Situasi 7
"Aku ingat nak kawen dua la.." (dia ni bujang lagi ni)
"eellowww braderrr.. SATU BELUM LEPAS ADE HATI NAK KAWEN DUA.. CIS!" (yelaa.. blom kawen lagi tapi dah niat nak kawen dua. Satuu pon blom lepas lagii.. aihh)

Situasi 8
"Wa.. aku smpai sekarang takde awek. Nape eyh?? nak kate aku encem.. mmg encem.. nak kate aku takde duit aku ni jawatan buleh tahan.."
"Eeeii geli aku dgr.. perempuan zaman sekarang tak suke encem2 nnti kena rampas.. hahhaha"
(sebenarnye mmG dia bleh tahan la tapi yg tak tahan bau keti tuu.. Mak aihhhh.. taktahan aku. hehhehe. bkn takmo ckp tapi tak sampai hatii laaa nak bgtau bau dia tuuu.. =P )

Situasi 9
"Awk.. nak pinjam duit buleh?? Kete buat hal la.."
"Nak pkai bape?? Sy takde byk la.."
"Rm300 buleh??"
Ok la.. jgn tak bayar blk plak..
"baikk. jgn risau pas dpt gaji bln depan sy bayar ok.."

(Jodoh tak berpanjangan akhirnya putus..)

"Duit awk tu sy takyah bayar la ekk, lagipon sy kawan ngn awk pon dh byk sy abeskan tuk awk.."
Hahhhh!!
Uwaaaaa.. sib baik tak kawen dengan laki cam gini.. $#^&*%@#*%&
(sebab tu aku dah fobia nk pinjamkan duit kt org ni, tak kira la skit ke byk ke. biar la org nk ckp aku kedekut ke ape. Sorry!!)

Haaa.. macam2 ragam. Kadang2 bagi aku siot la dorang ni, apesal la aku kenal dengan dorang2 ni. Buat perempuan macam ape je. Aihhh!

Saturday, May 23, 2009

Happy Birthday Nyanyah!!

Korangg!! Jom nyanyi ramai-ramai utk nyanyah..
Harini ulang tahun kelahiran adik perempuan aku, korang takyah bagi ape pon, mai nyanyikan beramai-ramai utk dia ekk. hehhehe!

Happy Birthday to u..
Happy Birthday to u..
Happy Birthday to Syaidatie Nurdilla..
Happy Birthday to u..
Nyanyah (panggilan keluarga utk dia), akk doakan semoga nyanyah dipanjangkan umo, dimurahkan rezki, dikurniakan kesihatan yg baik, berjaya didunia & diakhirat dan tabah menghadapi liku-liku hidup ni yang penuh dugaan dan cabaran. Amin.
Akk tak sempat nak belikan ape2 hadiah utk ko.. Maklum la gaji pon 25hb, so tunggu je la hadiah isnin je ekk. Hehhehe!


Rase nak belikan dia baju je, takde la nanti kalau nak kuar pinjam baju aku. hehehhe! =P

Sape2 yang lahir pada hari ni 23hb Mei, aku ucapkan happy birthday la ekk. Semoga korang happy selalu.
Selamat berhujung minggu.

Tata titi tutu!!

Friday, May 22, 2009

Pheewwittt!! Seksii.. slimm.. Mant0ppp!!

Pheeeewwittttt!!

Seksi tuu..
Slimm nyerrrrr.
Warna merah menyala..
Mant0pppp!!

Tak mcm dulu gem0k gedemp0l
(tendang mas0k gol).. =P
.
.
.
.

Yerrr.. Ditempat itu telah diletakkan yang baru, yang lama taktau pegi mane. Lupe nak tanye mama. Abah hanto repair kot.. hiks!

Walaupon baru aku masih belum berkesempatan menonton ape2 cite dari yang baru ni. Rasenye dah 4 hari kot org shengheng tu hanto tapii takde peluang nak tgk. Remote dpt kat adik je, tgk cite katun. Dapat plak remote kat abah, tgk sukan. Dapat kat mama, channel ape ntah. hehhehe! Sabooo je laa.. =P"kak, repair tv lama tu boh la dlm bilik.."
Hahh?? takmo la.. Besooo gabakk.. Dah la bilik kecik. Hee!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998