Thursday, April 30, 2009

Invitation card from cik wanie..

Kak wanie, kak jemputan akk telah selamat sampai ditangan wawa. Cume wawa masih belum memberi jawapan HADIR atau TIDAK utk party ini. InsyaAllah dalam mase terdekat ni wawa akan bgtau akk yer. Terima kasih kerana sudi menjemput. =P
Lawoo kad. Auwww! Malat0ooppp!
Pheewittt!~
Hiks!
6 june 2009 - ok set. Dh masuk dlm schedule. Hehhee!
Malam ekk kak?? Tema biru & putih, nak kena beli baju baru ni.
Huhuhu!!

Majlis Makan Malam dan Perasmian..

Tajuk Program : Seminar Setiausaha 2009 - Cabaran Setiausaha Di Alaf Baru : Komunikasi & Personaliti.
Tarikh : 25 - 27 April 2009
Tempat : Grand Seasons Hotel, Kuala Lumpur
Anjuran : Persatuan Pembantu Tadbir Kesetiausaha UKM (SKUKM)

Seperti sedia maklum aku ade menghadiri seminar kan tempoh hari, baru la ni sempat buat entry untuk seminar ni. Kita mulakan dengan pendaftaran ye.

Mase pendaftaran hari tuh, keadaan sedikit kelam kabut. Mane tak nye yg datang sekali ramai, jadii pengurusan pendaftaran pada hari tersebut jadi lambat. Yang buat aku geram ni, kita dah beratur pjg sekali peserta yg agak veteran terus kedepan amek kunci. Cis! sib baik la pikir hormat, kalau sebaya aku ni mmg dah kena sound. "Sila beraturr yeee!!"..
Dah dapat kunci terus masuk bilik letak beg dan terusss gi tgk along. Entry tu pon aku dah keluarkan. Bilik ni kita ok la, sgt selesa. Cumeee bilik kiteorg ni sentiasaaa ade bau rokok. Apakah??????? eeeiii..
Mase pendaftaran je kurang memuaskan, bab majlis perasmian malam tuh memang gempak dan best. Kami sebagai peserta disambut baik oleh urusetia dan layanan agak memuaskan.
Ni gift yg diberikan kepada tetamu/peserta yg hadir. Owh aku dapat kaler biru ye, kaler ijau ni aku ngn kak nurul salah duduk meja, tu la main duduk je kan. Buat maluu je, kena bangun carik meja lain. Wakakakkaka! Maluuu..... Cis!!
Haaa.. meja ni la kiteorg salah duduk. Pastu dengan muke merah, bangun dan ketawa nk cover malu, terus beredar ke meja belakang tembok kiteorg ni. Hahhaha. Aiseyyy..Majlis dirasmikan oleh NC UKM, Prof. Dato' Dr. Sharifah Hapsah Syed Hasan Shahabudin. NC UKM perempuan ekk, tinggi orangnya.. =)
Gambo kurang jelas sbb bila aku zoom jadik blur aarr..
Malam tu aku simple je, ingatkan perasmian biasa-biasa je. Tgk baju org lain, mak aihhh lip lap lip lapppp malatoppp. Tudung pelbagai fesyen ade, lilit sane lilit sini, sanggul sane sanggul sini.. Segan aku.. kekeke..!~Makanan malam tu plak adalah Chinese food, takde lauk2 melayu ni. Alaa.. lagipun dh biase sgt kan biar lain skit. Yeyyy! Aku skeee sgt sbb aku tau mesti ade
'Shark fin Soup'.. Sedappp wehhhhh!! Itu yg aku tunggu-tunggu, aku selera je makan, licin kooo aku hirup soup ni. Yg dak sebelah aku ni tak lalu kot, dalam hati aku rase nk mintak je, biar aku yg abeskan. Kekekkeke!~

Lauk2 yg lain biasa-biase je, ade yg tekak aku tak lalu nak makan. Dorang hidangkan cost by cost, kalau tak silap aku ade 7 or 8 jenis lauk. Last sekali baru bg naik goreng, mase tu perut cam dah takleh masuk dah. Kenyang makan lauk ajorrr.. =P

Pastu lagi satu kelemahan aku, tak reti pkai chop stick.. hahhaa! Konon nak cube, bile dh tak buleh pkai guna garpu je abeh cite. hiks!
Persembahan plak dari Abg Jem atau lebih dikenali Salleh Yaakob(i follow..). Memang kelakar la dia ni, buat persembahan time org tengah makan, rase nak tersembur je makanan dalam mulut ni, aku gelak. Hehehhehe! Aku rase lebih baik jemput artis yg bleh nyanyi, bleh berlakon, dan bleh wat lawak. Terhibur la jgk. Kalau jemput artis yg suara sedap, nyanyi je pandai mesti bosan jgk kan. =)

Mase dia turun tu carik mangsa nk ajak menari, aku cam berdebar-debar je dengan harapan jangan la dia mai kt aku. Mau aku terkucil aku atas pentas tu.. kekekkekek!~

Sekian, untuk malam perasmian. Huii abes jgk, panjang gilessss entry ni. hiks! Korang aku nak bgtau ni. Aku dah mula cuti hari niiiii sampaiiii isnin. Jumpe hari selasa la yer. Walaupon aku cuti jgn risau blog aku dh wat auto publish. hehehhe!
daaaa!~



Wednesday, April 29, 2009

Tak penah cuci bilik aiyaq.. ish3!!!

Tagged by Kak ira83

TUGASAN HARIAN



1) Bila terakhir anda cuci toilet?
Rasenye tak penah cuci toilet kot sbb abah mama yg cuci. Hiks! Nak cuci je tgk dh kilat bersinar-sinar dorang cuci, nk buwek camno. Hehehhehe!

2) Pencuci apa yg anda guna?
Alaaa.. Abahhh!! pencuci ape ekk?? Adoiyaii. kan dh kantoii klu dapek soalan cam ni. Hahhaha! Korang ni mmg saje je laaaaaa..

3) Dalam 1 minggu berapa kali anda mop lantai? kenapa?
1 minggu sekali. Haaa.. yg ni aku buat yerrr. Sabtu ahad aku akan mop lantai. =P

4) Apa tugasan terakhir anda sebelum menjelang malam?
Kemas bilik dan gosok baju tuk pkai keje esok nyer..

5) Apa menu hidangan makan malam anda yg paling simple?
Telor masak kicap. Perghhhh sedappp gilossss.. Aku Sukak!! Hiks..

6) Minuman selalu anda buat waktu pagi?
Milo panas..

7) Sebelum tidur apa yg anda suka lakukan?
Hurm.. Berangan dan merenung masa depan. Hehehhe!

BADAN ANDA


1) Berapakah berat anda sekarang dan juga ketinggian anda?
Berat ekk?? hurmm 46kg. Tinggi plak 158cm je. =P

2) Berat yg paling tinggi dalam sejarah anda?
Hurmm.. 48kg kottt.. Tak penah la lebih 50 kg.

3) Apakah makanan sampingan anda untuk memiliki tubuh badan langsing?
Takde pape. Makan ikut sukee..

4) Berat yg paling rendah yg pernah anda dapat? usia anda ketika itu?.
Hurmm.. rasenye 3.3kg. Usia 1 hari.. kekekkeke!~

5) Anda pernah sertai program pelansingan?
Huittt.. Tak penah laa. Aku mmg dari dulu langsing ok. hahha! Belagak gilerrrr..

6) Apakah diet yg anda ambil untuk memiliki berat anda yg paling rendah?
Makan la banyak2.. Pastu makan sulam air.. Ajaran sesat! Heee.. Jgn ikut yer..

7) Apakah yg menyebabkan berat badan anda naik mendadak?
Kalau tak makan. Berat akan naik mendadak, oleh itu aku akan makan. makan dan makan selagi buleh makan. ahahhaha!

8) Apakah target anda untuk kurus selepas ini?
Aku akan terus makan sampai bwekkkkk!

9) Miliki gambar anda dulu dan kini?
gambo dlu byk tapi takdak scanner laa. Gambo dlu rase nye tak dapek tempek disini kerana byk tak pkai tudung, siap rambut rebonding lagii.. Harap maap!! =P

10) sila upload...?
Alaa kena upload jgk kee.. aduyaii..
Baju ni yg nmpk aku besar ek, pada hakikatnya tidak. hehe.. nak bgtau jgk. =P
Rasenye gambo ni tahun 2007
.
Cam datin tak?? hahahaha..
11) Harus menjawab TAG yg tertera nama di bawah??
Aku malas nk TAG sape2 sbb tag ni byk soalat mengarut. Heee! =P

Aku sebenarnye tak penah la gemok, mase sekolah dlu je badan agak berisi skit cume pipi je naik bagai nak gilerr tembam nyerr. Badan tetap maintain.. =P


Thanks for ur explanation..

Komen dari MA UK11/2002-2005:

Erm....pada pandangan org awam memang la hospital gomen LEMBAB. Tapi harus diingat, setiap rawatan yang diberikan hendaklah mengikut prosedur yang ditetapkan mengikut standard yang telah ditetapkan oleh ilmuan dalam bidang perubatan. Yang dahulu harus didahulukan, bukan main hentam jek. Mengikut gambar x-ray yang ditunjukkan jelas menunjukkan kecederaan yang dialami oleh Along anda itu didiagnos sebagai "Fractures of metacarpal shaft" @ dalam bahasanya patah pada batang tulang tapak tangan. Biasanya rawatan yang diberikan bergantung kepada jenis kecederaan tersebut sama ada patah dengan luka terbuka (tulang terdedah menembusi kulit) atau tidak. Jika terbuka, memanglah rawatan secara pembedahan adalah pilihan pertama, tetapi jika tidak, maka rawatan secara "closed reduction and immobilization" akan menjadi pilihan pertama. Rawatan nie secara mudahnya dilakukan dengan membetulkan balik kedudukan (allignment)tulang yang patah dan meletakkan simen separuh dibawah tapak tangan dan dibalut dengan pembalut selama tempoh lebih kurang dua minggu. Simen itu diletak bertujuan bagi mengelakkan pergerakan tulang seterusnya membolehkan proses penyembuhan tulang berlaku dengan baik. Jika teknik rawatan ini tidak berkesan, contohnya tulang tidak bercantum dengan baik, maka barulah pilihan rawatan secara pembedahan bolehlah dipertimbangkan. Biasanya rawatan secara pembedahan dilakukan dengan memasukkan dawai yang dikenali sebagai "K Wire" ke dalam tulang yang patah bagi membetulkan balik tulang tersebut. Rasanya hospital swasta terus operate Along anda tue sebab doc dia tgk dah pki simen tue pun tak baik2. Tapi swasta memang akan lakukan apa saja asalkan pesakit cepat rasa baik, walaupun dia tahu itu akan merisikokan pasakit ute sendiri.

Setelah baca panjang lebar penerangan saya, harap jangan la asyik nak menyalahkan kerja seseorang itu sebagai LEMBAB. Fahamilah setiap kerja ada Standard Operating Procedur yang telah ditetapkan.

Terima kasih atas penerangan yang diberikan. =)

Aku rase dia ni doc atau jururawat atau kakitangan hospital gomen sbb dia dpt terangakan dengan detail dan baik sekali. Saya tau isu ini amat sensitif lebih-lebih lagi bila staf hospital yang terlibat.

Utk pengetahuan En/Pn MA UK11/2002-2005 (tiada nama), Kalau tak silap saya tgn along yg patah itu tidak di simen tetapi hanya dibalut saja. Saya tak pasti kalau tangan yg patah itu tidak perlu di simen or hanya balut saja, tangan tu buleh sembuh, tu sy tak tau sebab sy bukan doc. Tapi saya pasti saudara lebih tau, bila baca penerangan saudara baru saya tahu prosedur yg dilakukan pihak hospital. =P


Penah terjadi pada diri saya jgk dengan pihak pengurusan hospital, hanya memerlukan time slip tp mengambil masa yg lama utk berbuat demikian. Saya berada di hadapan kaunter dan memerhatikan jururawat tersebut hanya berbual dan bergurau. Bile kena sergah baru terhegeh-hegeh nk isi borang time slip tu, hanya mintak time slip pon lambat kaaa??.. Aiyakkk!!~

Sorry kalau entry along itu membuatkan pihak saudara terasa hati.. Ini hanya luahan yg terjadi pada kami.. =)

Tuesday, April 28, 2009

Rambut masih terpacak beb..

Cube anda teka aku di mana?? Cepat la tekaa..Malas la korang ni.. Soh teka pon susah. Kekekke! Owh aku sebenarnye berada di lif hospital gleneagles ampang nak melawat org sakit. Yela takkan nak melawat org sihat plakkk kan. hiks!

Aku sebenarnye berpusing-pusing carik lif, dh aar byk lif kt sane. Taktau nak naik yg mane satuu, kang salah naik lif kang mau terus ke bilik mayat. Eeeiii takot.. Nak tanye konon2 pandai sgt laa. Heeee!!Ni la org sakit ituu. Sepupu aku, aku panggil along tp korang panggil la along jgk ekk.. Hehe! Tu tuu tgk ape yg berbalut.. Haa tangan. Pandaii korang.. hiks! Along kate jari dia cam tak rase cam kebas, aku ckp la mungkin ubat masa dia operate tadi tak hilang lagi. Bile doc explain haa tgkk, kan betul. Aku pon bleh jadi doc tau. Huhuhu!Mase aku dtg doc ni takde lagi. Dah duduk dlm 15 minit gitu baru doc dtg. Cek dan explain ape yg patut. Mase tunjuk tu nmpk ade dawai ape ntah kt dlm tgn along tuu.. Dawaii kokot kot. Hahhaha!Ni la bahagian tangan yg patah tuuu. Sebenarnya along ni dh refer kt hospital gomen dh lama. Tapi dorang hanya balut bodoh2 je, kira dlm 1 minggu jgk la tgn tu berbalut. Ingatkan biase tak patah. Tapi bile pegi swasta, tak pasal2 kena marah. Pagi masuk petang terus operate, hospital swasta la katakan cepat gilesss, cube hospital gomen. Alahaiii.. Along la kate gomen ni lembab, aku agak bengang jgk sbb aku org gomen wehhhh.. hehhehe! Tapi aku akui mmg hospital gomen ni lemb skit sbb dh kena kt aku..Huii.. Sempat jgkkk. Hahahhaha!
Aku sakat la along kate hospital ni ade macam2, dlm almari, bwh katil, dlm toilet. Hahhahah! Takot kooo.. =P
Walaupon sakit dan baru lepas operate tapi rambut tetap maintain beb!!!!!
Kekkekeke! Masih terpacak lagi tuuuu.. Pkai minyak rambut ape ekk?? =P Ok cam biase sebelum balik, bergambo dluuuu.. Rase nak kusut2 kan je rambut dia tu. Kekkee! Jahat kan.. lalalallala!~
Mase melawat ni aku baru je register kt Grand Seasons. Sempat larikkk kejap gi melawat along ni. Bukan jauh pon, dokek ajoo.. Tgk la sape yg drive! huhuhuu.. Aku kuarkan entry ni dlu.. Entry kt grand seasons tu kemudian la ekk..

Tokojut den si Aril AF7 terkeluorr...

Aku mmg tak menyangka si Aril tu akan keluar.
Mase mula-mula doluuuuu aku mmg ckup tak berkenan dengan budak nih. Tapi lama-lama tuh cam bagus jgk dak ni. Penyeri kt AF tuh, kadang2 cam terhibur jgk dengan gelagat dia. Dlu mmg dia terkinja-kinja dengan shuffle dia tuh, pastu aku tgk sekarang dah kurang ckit. Aku nampak dia banyak tolong kawan-kawan, bg kerjasama. Bgus laaa. Konsert ke 8 tu, aku tgk ulangan hari isnin semalam cam BEST la jgk persembahan dia tuh. Lain dari yg lain.
Tokojut den dia terkeluar. Ingat dia dpt masuk final tapi..
Aiseyy.. Takdo rezki..

Tu la korang, minat je lebih kt Aril tapi tak Vote pon wat pe kan.
Aku minat HAFIS.. Go Hafis go go!!
Hehhehehe!


Monday, April 27, 2009

Shopping untuk anak..

Sejak bergelar ibu, kawan aku ni Kak Nurul kalau kuar mane2 mesti beli brg tuk anaknya. Tak baju, susu.. Tak susu, puting.. Tak puting, nestume.. tak nestume, pampers. Kekekkeke!~

Gitu ekk rupenya bergelar ibu. Dulu mase anak dara or sebelum ade anak beli brg sume tuk diri sendiri je. Pas ade anak ni, apa-apa pon pikir anak dlu kan kan kan.. Huii tak sabo plak nk ade nak sendirik.. Hee.. Mula dh gataiii.. =PCube teka anak Kak Nurul ni lelaki ke perempuan??
hahhahaha. Mesti la pompuan tgk je kaler baju yg dia carik tuh.. Takkan beli tuk anak lelaki plak kan. Tapi nape ekk kalau anak perempuan je mesti pkai kan dengan kaler PINK.. hurmm..Sekarang ni baju budak je lebih mahal dari baju org dewasa. Seluar je aku tgk dh puluhan hengget. Plus baju lagik.. Dah bape?? Huii..
Disebabkan kami ni ikut mak budak so belek2 la jgk baju2 baby ni.. Geram wehh tgk... Cantik2, lagi2 baju baby girl.. Rase nak beli je sekarang simpan sok tuk anak sendiri. hahahhaha! Ade mase tu jalan2 kt tempat susu baby, Kak Nurul nak beli nestume anak dia. Aku ngn zira ni tgk2 la harga susu tu.. Mak datokkkk mahal nye susu baby kooooooo.. Satu tin beso tu dh bape hengget.. Camne la nk beli susu tuk anak sendiri esok. Yang pasti kite mesti nk susu yg terbaik tuk anak kan. So lebih baik kasi susu cam g******.. wakakakkaakka!

Opsss! Terlebih sudaa..

Hari ni aku takde kt opis. Ade seminar Kesetiausahaan 2009 kt Grand Seasons Hotel KL. Hari ni last sooo aku tak masuk opis dh. Terus balikkk.. Penat koooo.. Jumpe esok yer. Daaaa!!~!! =P

Saturday, April 25, 2009

Seminar sabtu, ahad & isnin..

Aku kena hadiri seminar Setiausaha 2009, Sabtu, ahad & isnin..
Tgkk!!~
Tak dpt rehat lagi ujung minggu ni, huiii letih nyeee..
Kenduri En Dzul tu pon aku tak tau lagi, nak pegi ke tak..

Seminar tu kt Grand Season Hotel, KL anjuran ukm tapiiiiiii aku kena tidoq sane sbb2nye yuran penyertaan sume termasuk ngn bilik sekali.. Rugi la klu tak guna bilik tu kan, bkn murah beb yuran dia. Ingat nk balik je kan, umah bkn jauh pon dari hotel tuh, lant0kk la bkn salu dpt tdo hotel. lalallalalla!

Tapi aku dh tgk aturcara tu cam besttt jee.. Nnti2 aku cite ek best ke tak..

Huk3! tak dapek tgk AF. hehehheh!


Friday, April 24, 2009

Kad Real Reward Baru..

Owh aku sebenarnye baru tau yg kad real reward akan di tukar yg baru. Kalau korang tak isi form yg baru berkemungkinan point korang yg lama tu akan hilang gitu je. Aku ni tak penah la tgk bape point aku ni, dh byk la kot sbb tiap kali isi minyak jarang la klu tak swap. Daripada hilang point tu baik aku buat yang baru. Byk wooooo, mane tau klu redeem dpt sebijik kete. hahaha! Over gilerr nak kete.. hee.. =P

Kad yg baru ni pon cantik gak kan??
Kaler hitam.. I likeee.. =P

Friendship Award

Sempena hari jumaat yg mulia ini, aku telah menerima award dari chilabaeys salah sorang pengulas popular di Misswawa.blogspot.com. Dia tinggalkan msj di shoutbox kate soh komen ape ntah kat blog dia. Aku masuk2 je terpampang muke aku yg tembam ituuuuuuuu.. Alaaaaaaahaiiii.. maluuu nye jgn ckp laaaaa.. Siap puji2 lagi, bertambah2 kembang aku ni. Ni nak hadiah double ke ape?? hehheheh! =P

1. Letakkan logo award ini ke blog anda.
2. Anugerahkan award ini kepada 10 blogger yang anda anggap paling berinspirasi dan sangat mesra.
3. Pastikan anda menyatakan penghargaan ini melalui 'backlink' dengan blog yang anda anggap paling memberikan inspirasi dan mesra dari blog anda.
4. Informasikan penerima award mengenai award yang mereka terima dengan menyatakan komen di blog mereka.
5. Berbagi cinta & sayang untuk penghargaan ini kepada pemberi anugerah ini.

Ok, aku nak serahkan award ini kepada blogger yg berhak dapat ye..

+ Kak red - http://redmummy.com
(walaupon aku tau kak red mmg takkan jenguk blog aku ni aku nak kasi dia jgk hehehhe)
+ Ku tak sempurna - http://kutaksempurna.blogspot.com
+ Kak Ceera - http://c33ram00n.blogspot.com
+ Kak Yanie - http://yanieputrajaya.blogspot.com
+ Cikgu Rashid - http://kerdipanbintang.blogspot.com
+ Kak Wanie - http://cintawanie.blogspot.com
+ Big Mouth - http://alangbigmouth.blogspot.com
+ Kak Atty - http://attyfir.blogspot.com
+ Khalifah Fedi - http://tuanuruchimaru.blogspot.com
+ Sis Lin Md Noor - http://linmdnoor.blogspot.com
+ Kak Ayu - http://thesunearthmoon.blogspot.com

"Selamat Hari Jumaat"



Thursday, April 23, 2009

Ade aku kisahh??

Cam biase aku nak jaja gambo aku jap.
Mane tau korang rindu ke kt tuan blog ni kan. Wakakakkaka!~
Takyah la tegur pipi aku, aku sedar pipi aku mmg tembam. Hiks!
Tagged by Shahrul Azry

1. Kalau anda jadi orang terkaya di dunia?
- mesti rmai jejaka akan cube pikat akuu.. kekkeke!

2. Kalau anda jadi orang terseksi di dunia?
- Ramai wanita akan cemburu dengan ku. =P

3. Kalau anda perlu terjun tingkat ke-100 untuk membuktikan cinta anda?
-Eiii.. takde la jadik bodo camtuh. Owh Tidakk. Tak kose aku. Baik aku soh dia terjun dlu. Wakakkaka!~

4. Kalau orang kata blog anda teruk nak mampus!
-ADE AKU KISAH?? Hiks!
Kalau tak suke sila kuar dengan cara baik. Datang tak diundang, pegi tak disuruh. =)

5. Kalau keluarga anda yang menentukan teman hidup anda. Kira perkahwinan yang ditetapkan keluarga lah?
-Alaaa.. takmo laa. biar aku carik sendiri.. Hee. Tapi kira aku dah susah nk jumpe lelaki yg sesuaii, kira redhoo je laa.. Mane tau pilihan keluarga itu yg TERBAIK.. =P

6. Kalau tiada lagi hari esok?
- Mungkin blog ini tak update dah.

7. Kalau orang yang anda benci berada di depan anda?
- Jerit kt telinga dia 'I HATE U!!!!!!!!!' Kekekkekek!

8. Kalau anda berpeluang masuk Fear Factor dan makan benda2 pelik?
- Owh tidakkk.. Eiiiiyarkkk..

9. Kalau ibubapa anda tiada pada pagi esoknya?
- Mereka pegi keje kot.. atau balik kampung.. =)

10. Kalau anda berjumpa dengan orang artis/selebriti yang paling anda minati? Nyatakan nama artis/selebriti tersebut.
- Nak jumpe david beckham. Nak tgk dia puassss2.. Emcem, seksi siottttt!! Opssss.. Terlebih sudaaa..

11. Kalau diberi lesen untuk membunuh, siapa yang akan anda bunuh?
- Nak bunuh sape ekk?? Org takmo, cicakk bleh?? eiiiuww gelii..

12. Kalau orang kata anda kacak/cantik?
-Ini adalah ciptaan Tuhan. Syukur Alhamdulilah. Korang kena terima hakikat yer. Hee..

13. Kalau anda ada penyakit AIDS pada usia yang muda?
-Nauzubilahminzalikkk.. Jauhkan laa..

14. Kalau anda berpeluang menikmati makan malam yang romantik?
-Sudah tentu bersama org yg terchenta, pastu dia ckp "Will u marry me??" wahhhhh.. hahhaha berangan je lebih. hiks!

15. Kalau anda terpaksa mengorbankan cinta anda untuk orang lain?
- "Saya rela undur diri demi kebahagian awk" Ececceeehh!! takde korban2, aku soh buat pilihan antara "AKU atau DIA"..

16. Kalau anda memenangi anugerah? Dan anugerah apa yang anda inginkan?
- Anugerah ape ekk?? Taknak la sume tuh.. Kalau bg kete sebijik nak aar.. =P

17. Kalau anda berpeluang mengahwini bangsa asing? Bangsa asing mana yang anda inginkan?
- Tak nak. Nak melayu tulennn.. Makan sambal belacannn. Hahhaha!

18. Kalau anda terpaksa berpisah dengan orang tersayang?
- Menangis sedih.. = (

19. Kalau ramai yang tidak puas hati dengan anda kerana mereka cemburu dengan anda?
-Cemburu?? sbb ape?? takde sebab nk cemburu dengan aku.. aihhhh.. Aku bkn nye Siti Nurhaliza, bkn nye angelina jolie.. Hehheheh!

20. Mengenai orang yang tag kamu ni?
-Nama dia shahrul azry. Tak penah paham dengan entry yg dia kuorkan tiap hari kt blog dia tuh. Conpiuss aku!! Hahhaha.. Cube korang baca TAG yg dia buat, tgk jawapan dia. Hahhahaha!

21 : I'm tagging :
- Sape nk buat sila angkat keninggggg?? hahhaa.. Korang buat la ekk.. Nk bg name jgk ke?? Ok2 aku bagi sume org baru kt blog aku nih yer.. =P

- CIk Lyndawawa
- Momguess
- Abdul Waheed
- Lee Slim Shady

Yeyyyyy!! Sudah 22,222

Nampak tak??? Tu tuu yg kt "owhh skodeng ek?" tu bape??
Owhh tak nampak ekk.. kecik sgt tuhh. Meh ckit aku crop tuk korang bg besoo sikit. =P
Taraaaaa!!~Ade seorang blogger yg telah berjaya print screen tuk aku.. Mula-mula ingat takde sape pon yg buatkan, yela sume senyap je. Aku tanye kt shoutbox pun takde sape yg jawab. Huh sungguh kucewaaaa. =(

Rupenya dalam diam-diam ade jejaka yg telah berjaya print screen counter no 22,222 kt blog aku nih. Jejaka itu adalah Muzafar Shah atau lebih glamour dengan nama Chilabaeys.. =)

Mula-mula ingat saje suke-suke je nk minta bantuan korang tapi dengan bersungguh-sungguh nye dia buat, aku nak hadiahkan dia sesuatu tanda terima kasih atas sokongan kt blog Misswawa.blogspot.com ini. Apakah hadiah ituuu?? T'guuuuu.. Hiks!~





Wednesday, April 22, 2009

Pindah jgk akhirnya..

Setelah rombakan berlaku, akhirnya aku terpakse akur dengan arahan pihak atasan supaya aku pindah ke tempat baru. Bkn pindah opis ye korang, hanya pindah tempat duduk aje. Hehehhehe! Sekarang ni kira aku dah selesa dengan tempat duduk yg lama so bile diarahkan tukar ke tempat lain yg tidak memenuhi kriteria aku (ceh ayat.. !!), tak selesa dan tak best la senang cite, hati ni meronta-ronta, cam berat je nak pindah. Tertibe hati ni jadi emo je.. Hurmm..

Saat-saat ini sebenarnye aku memerlukan sesorang yang buleh buat hati ini tenang utk berkongsi rasa tapi sume cam lagi menyakitkan hati..

Tempat lame aku.. Mase ni dah mula angkut barang sikit2 sbb tu nmpk agak bersepah. Terus terang aku katakan yg aku tak bape suke dgn tempat baru ni. Ade la sebab-sebabnye, biarlah jadi rahsia aku. Hurm...Kata-kata nasihat dari Mr A.. Hiks!

"Cik wawa..dgr nie...
Aku nak bg kata2 semangat tuk ko..
Hidup x selalunya indah..
Kdg2 ape yg kita nak..x mungkin kita dpt..
Jd ape yg di tentukan utk kita..itu adelah takdir kita..
Jd kita mesti menerimanya dgn hati yg terbuka...
Mungkin ade hikmah di sebalik sumer nie.."

Mula cam tension jgk kena pindah. Pastu dak2 opis cam perli2, cam kaco2 makin sakat lagi ade kt YM tuh. Bile Mr. A ckp camtu kira cam tenang aar skit hati nii.. (walaupon ayat tu mmg dia ske bg kt kawan2. Kan cik zura?? same kan??) Hahahha! Seyes mmg tenang. Aku pun dah redhooo akan perpindahan ini. Thanks Mr. A! =P

Tuesday, April 21, 2009

Selamat menduduki peperiksaan!!

Aku nak ucapkan kepada semua pelajar yang akan menduduki Peperiksaan Akhir Semester 2 - Sesi 2008/2009, semoga kalian dapat menjawab dengan cemerlang dan Selamat Berjaya!!Owh! tak lupe kepada adik-adik ku jgk semoga berjaya!!
Chaiy0k chaiy0kkk!!~

"SELAMAT MAJU JAYA"

Monday, April 20, 2009

22,078!!!

22,078!!

Dah nak dekat 22,222 dah koranggg!
Bagi yang taktau pape sila klik entry Menanti detik 22,222 sebab ade yg baru kt sini kan so ade yg blur kejap. Hiks!
Jgn lupe dan jgn
buat-buat lupe ekk..
Aku mengharapkan bantuan kalian..
Lallalalallala!~

"Selamat Pagi!!!"

TANDA-TANDA AWAL KANSER

TANDA-TANDA AWAL KANSER

1) Kanser pangkal rahim - sebarang lelehan atau pendarahan yg luar biasa, sakit selepas bersenggama dan turun berat badan.

(2) Kanser payudara - bengkak atau gumpalan di buah dada, keluar cairan berdarah dari puting, pembesaran kelenjar di ketiak, kedutan pada kulit di buah dada.

(3) Kanser usus besar - perubahan tabiat membuang air, hilang berat badan, sakit dalam perut dan usus, berlaku pendarahan semasa membuang air.

(4) Kanser paru-paru - batuk kuat berterusan, batuk berdarah, nafas termengah-mengah, sakit dada dan hilang berat badan.

(5) Kanser perut - hilang berat badan, muntah berdarah, sistem pencernaan yg tidak teratur, cepat kenyang walaupun makan sedikit.

(6) Kanser limpa - sakit di bahagian abdomen, hilang selera makan, turun berat badan, kulit dan mata menjadi kuning dan bahagian abdomen membengkak.

(7) Kanser ovari - haid tidak teratur, tumbuhan keras di bahagian abdomen, sakit semasa bersenggama, ketumbuhan bulu rambut yg melampau, suara menjadi lebih mendalam.

(8) Kanser otak - sakit kepala, muntah-muntah, gangguan penglihatan, lemah atau lumpuh, pening/pitam, pelupa, perubahan personaliti.

(9) Kanser prostat - sukar dan sakit semasa kencing yang berpanjangan.

(10) Justify Fullr darah (leukimia) -letih, pucat, mudah lebam dan mudah mendapat jangkitan (infection).

(11) Kanser tekak - suara garau/serak, ada ketumbuhan di tekak, sukar menelan dan kelenjar membengkak di leher.

10 PENYEBAB UTAMA KANSER
-----------------------------------
(1) Makanan
(2) Alkohol
(3) Sinaran cahaya matahari
(4) Pengambilan ubat
(5) Perokok yang tidak aktif
(6) Tembakau
(7) Radiasi
(8) Pekerjaan
(9) Pencemaran air dan udara
(10) Keturunan

TEH DAN KANSER Teh meningkatkan aktiviti antioksidan di dalam darah, membantu mengelakkan sakit jantung dan kanser. Di negara Jepun dan China, mereka mempercayai bahawa meminum teh bersama hidangan dapat mengurangkan risiko penyakit kanser. Teh juga berupaya menyerang bakteria yang boleh menyebabkan penyakit gusi selain memperkuatkannya. Teh juga mempergiatkan enzim sistem "detoxification" di dalam limpa, membantu menyingkirkan bahan-bahan kimia yang tidak dikehendaki oleh tubuh serta membantu melindungi arteri. Ia juga berupaya untuk menghalang darah beku dan juga mengurangkan risiko serangan stroke.


DIET UNTUK MENCEGAH BENJOLAN PADA PAYUDARA

(1) Hindari makanan berlemak dan bergoreng
(2) Hindari makanan ringan yang masam
(3) Kurangkan minum kopi dan minuman bergas
(4) Berhati-hati semasa mengambil ubat selsema ataupun aspirin
(5) Ambil makanan mengandungi vitamin E, B-6, dan evening primrose oil


Sekian.

Auntie Mary kay.. hiks!

Aku ade la deal dengan kawan aku ni, konon nye dia nak ajo "make up" dan promote ckit mengenai produk mary kay. Disebabkan company kt shah alam dengan aku mmg takde mase nak pi sane, aku soh je dorang dtg buat kat opis aje dan panggil kawan2 join. Sabtu ahad pon kadang2 keje ni plak nak pi redah sane semata-mata nk blaja mende ni kan. Mereka ni adalah ejen MK, Cik GG dan kak nasha.
Terima kasih kerana sudi datang. =)Yang jadi isu sekarang ni, aku janji ngn bdk2 opis kol 12.15 tghari tapiii mereka-mereka ni smpai nak dekat kol 2. Yela kawan-kawan yg lain ni dh lama menunggu bengang la kan. Dari 11 orang yg nak join hanya tinggal 7 orangje. Aku ni terasa sgt2 la jgk sbb aku yg arrange. Sbb lambat nye taktau jalan ke opis aku nih haaa, nak buat camne mende nak jadik.. hmm.. Sorry la ye buat korang tunggu lama.

Disebabkan lambat dan mase pon TERHAD tak jadik la nak make up, cume cuci2, scrub tangan dan mask tuk bibir aje. Lembut la kejap tangan ni, rasenye kalau salam makpak mentua ni mesti dorang ingat "anak dara ni lembut je tangan, tak buat keje umah kot.." Hiks!
Tgkkk! Memberi perhatian sepenuhnye, yg aku plak cbuk amek gambo je. Alaahaii.. takat cuci2 tangan takyah nak ajoooo.. =PSemangat si fiza nih. Hehhehe!
Maceh la korang sbb tunggu jgk eh. Sib baik ko, zira, mas dan kak yanti tunggu. Kalau tak maluu aku, kwn dr jauh2 takde org plak. huk3!!Beria-ria tutup muke. Cis!~
Yeah! Ni kawan aku, Kak nasha. Kenal pon melalui myspace.
Opss! bkn2. Kenal pon melalui kawan kepada kawan myspace. ala tu kisah lama takyah cite. Hiks! Tak puas la buat mende tu kejap sgt. Nnti arrange lain ekk.
Maaf ye korang.
Rase bersalah sgt2 sbb korang kena tunggu lama.

Friday, April 17, 2009

Berganda-ganda-ganda penat nyer!!

Bulan ni aku rase cam penat sangat-sangat. Dah tiga minggu berturut2 hari sabtu aku keja. huii. Penat sehh.. Rase nye penat mungkin sebab tak dpt cekk lagik kottttt. Kalau dah dapat cek, keje sabtu ahad pun tak rase penat. Kekekkeke! Disebabkan cek tuk bulan lepas tak dapat lagi, penat ni terasa cam berganda-ganda-gandaaaaa.. Esok kena keja dan 24hb hingga 26hb (jumaat, sabtu & ahad) ade seminar plak kt Grand Season Hotel, tiap ujung minggu ade je program nyeeeee. Memang tak ckup rehat la badan nih. Lomahhh nye bdn..

Hurm..

Aku rase nak cuti..

Bile??

30hb april hingga laa 4hb Mei. Hehehhehe!
Aku dah apply dahh.. =P
ala bos klu nak cuti sonang ajo.
Takde byk soal, terus tenyeh sain borang aku tuh.

Tak sabo nyerr nk cutiii.. Nak rehat puas-puas. Yahoooo!!~

"SELAMAT BERHUJUNG MINGGU"

Cermin tu kotor la plak.. Aiseyyy! Hiks..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998