Saturday, February 28, 2009

Panjangnye muncung ko..

Waa harini keje maaa..
Tu yg muncung jadik cam tuh. Pjg semacam je.
Kekkekekke!
Carik duit lebih sbb mau shopping.
Ashik shopping tuk kete je, kali ni nk shopping tuk diri sendiri plak.
Hohohohohohoh!!
=P
Kalau la dok goyang kaki je, tiap2 bulan gaji masyukkkkk kan best.
Owhh.. Best best bestt!!
hiks!

Friday, February 27, 2009

Satay.. Satay.. Satay!!

Aku sebenarnya udah lama idam mkn satay sbb dah lame tak makan satay. Tapi pendam je la kan, nak beli cam malas sbb susah nk carik satay yg sedap2 kt Ampang ni. Takkan nk pegi kajang plak semata-mata nak makan satay kan. Owhh Tidakk. Semalam tertibe abah ajak kuar makan, gi mkn satay. Macam tau2 je aku ngidam.. Yeyy!!

Bile abah kate nak makan satay aku pon cam heran la kan, ade ke satay yg sodap kt Ampang ni. Ghupe adoooo, baru bukak kot kt kg pandan.
Ni first time aku makan sini, tempat dia cantik sangat. Nampak tak rumah kt belakang nuuu. Haa.. kalau nk makan dalam kena duduk bersila tapi aku ajak abah makan kt luar sbb2nye aku tak biase makan d0k bersila. Nnti rase cam perut ni senak je, makanan cam susah nk masuk je. hahahhaha!Malam itu abah yg belanje.
Alaaa.. Bah, akk baru nak bayo kan. Kekkekekke!Malam tu aku mkn bercucuk-cucuk satay.
Makan sepuas-puasnya. Huiii Nikmatnye sbb mmg dh lame t'gu saat ini.
hehehhe!Cam family aku satay ayam je laku, daging cam kureng skit.
Tapi smlm aku bedal la jgk.. Kuah kacang pon bleh tahan. Sodapppp!!Abah makan mee rebus. Abah baru je nak makan suap masuk mulut aku jerit "Abah!!!! Kejappppp.. Nak amek gambo.." Hiks. sabo je laa.. Abah layan je la anak perempuan dia ni, dia kate mee rebus ni sedapp sebijik cam mama masakk.. Mama aii mmg pandai masak! Jgn tataw (pinjam ayat incik liquid.. hhahaha) =P
Semalam aku rase cam terlebih makan ajoo. Kat bengkel smlm ade mkn juga byk gak guwe bedal, kira dari pagi smpai malam makan, makan, makan. Waaaaa!! Gem0k la aku cam gini. Hohoho!!

Berakhir dengan JAYA nya..

Aku kan hadiri bengkel penulisan berita dan rencana 2 hari lepas kan. Kena la wat berita dan rencana. Mane la aku reti wat mende2 tu sume. Takde bakat pon dalam bidang penulisan ni. Takat tulis kt blog ni bleh la. Ayat pon cincaiii je kan.. Tunggang langgang ayatnya, janji korang paham sudaaa. Klu tak phm pun buat2 la phm ekk?? hee Mase soh wat berita tu, ku taram je la.. tajuk 'Trauma pasangan pengantin' Wahhh! Tajuk gempak je kan.. Aku kalau reka2 cite tambah2 ni mmg terer, cite pon cam real je. Pehtu soh wat rencana, ku tibai wat psl remaja.. Carik dlm tenet, copy n paste ajooo. hahahhah! Abeh citeee.. Nk wat ayat ni mmg ku lemah.. =PSetelah 2 hari berbengkel akhirnya aku telah menamatkan dengan JAYAnya. Hiks!
Aku kalau berbengkel atau kursus yg mane ade aktiviti ke, latihan ke, ade lawak2 ckit memang tak mengantok tapii klu dok ckppppp berjela kt depan nu aduihhh mata ni mmg kena letak pencungkil gigi tuh bg tahan mata tak terlelap. Hohoohoh!

Thursday, February 26, 2009

Habit bukak kasuttt..

Ini adalah salah satu habit aku, klu nk drive mesti kena bukak kasut.
Lebih selesa kot tak pkai kasut, klu pkai cam tak confident je.
Dulu mase belajar kete kalau pkai seliper mesti rase nk bukak je sbb tu aku pkai kasut tutup kasut sukan, takde la gatai2 nk buka. Hehhee!
Aku penah baca blog sorang teman ni. Dia kate dia tak selesa klu bukak kasut sbb rase geli berpasir dan tak selesa. Aku pon kadang2 klu berpasir mmg tak selesa so sebelum aku mula drive mesti aku pastikan kt bwh kete aku ni tak berpasir dan sentiasa bersih.
Goliii dennn.. Hiks!Dan habit yg tak bleh aku tinggalkan adalahhh...
Bergambo dlm kete.
Wakakkakkaka! Itu WAJIB.. =p

Gambo kena kecik kan sbb maluuuuuuu.. He he he!


Nak jalan ke tak??

Ade 1 hari tuh aku gi keje, mmg lalu jalan yg same tiap2 hari tetibe trafic light yg kt keramat jadik camni.
Korng nmpk dok?? Tak nampak??
Maksud aku sume trafic light ni diubah ke arah lain. Conpius la jap. Ni nk jalan ke tak ni?? Mane satu aku nye trafic light?? Aku tgk kete yg lain pon cam teragak2 nak jalan ke tak, padahal lampu dh ijoo. Aku yakin jalan aku ijo tertibe lori besar lalu dpn.. Fuhhhh! terkejut aku, sib baik tak tekan minyak lagi. huii Bahaya wooo..Balik keje petang tu aku tgk la betulkan dah.
Aiii.. sape la punye keje tu kan.. =P

Wednesday, February 25, 2009

Bengkel penulisan berita dan rencana

Hari ni guwe masuk keje lambat loh. Sbb2nye trafic AMMED!!
Sila salahkan polis trafic ituu. hehhehee!Pagi tadi kol 9 bos aku En. Nasir panggil,
"wa, awk gi bengkel ni wa ganti sy.."
huh?? Sayeeeeee?? Aloooo..
"Yela, awk masuk je la sy kena pegi johor. Pegi skrng dh nk start niii.."
Baikkkkk!!
(sambil buat muke senyum manissss, padahal hati geram je. hiks!)
Aiyakkk!
Suruh last2 minute ni.. Mencik taw!
Dalam hati tak sempat aku nk update blog.. Wakakakka!Ni yg aku lambat update ni, skrng br ade mase nk update.
Huhuhu!!

Tuesday, February 24, 2009

TAG - Mata, idong & mulot..

Bile sekali aku kena TAG, ade je TAG lain sampai. Hehhee!
Kali ni kena TAG dgn Kak Mar a.k.a Miss Ungu Violet.

Tag rules:
1. Anda dikehendaki mengambil 3 pic di bahagian muka..
2.
Pastikan dicrop..
3.
Setiap 1 pic hanya boleh menampakkan 1 @ 2 anggota sahaja..
4.
Huraikan sedikit tentang pic itu..
5. Tag sape jer asal lebih 5 org..

-Mata ku-
-Hidung ku-
-Mulut ku-
Sebenarnye agak susah memilih gambo yg sesuai sbb2nye takde gambo yg clear laa. Maklum la hp murah, kira ni yg terbaik. Cehh! Hiks..

Aku nk TAG org tapi takut lak kena marah, yela rmai tak ske kena TAG ni. Tak kira dorang nk marah aku, marah la aku tak kisah. Wakakkaka! Mangsa-mangsa itu adalah :-
  • Ryan Rayhana
  • Diana-K
  • Kak Wanie
  • Sis Lin Md Noor
  • Kak Nurmala
  • Chilabaeys
  • Kojah
  • Cikgu Rashid
  • Mrs Taj
  • fq bloggers
  • Ewan The Legend
  • Ceeramoon

Gangguan si budak kecik..

Hari Sabtu harituh cuaca kan sgt baik, panas toksah kate la. Plan baekk punye dgn pakcik dan makcik ku nk main tennis. Sejak dua menjak ni kegilaan ku main tennis menjadik2. Jam 5.30 ptg langit mula gelap tanda-tanda hujan akan turun. Adehhh! Musnah harapan guwe nk main tennis. Sib baik ujan kejap je, semangat gi jgk .. Tak kiraa ape pun yg jadik ku sanggup redah. Cehh! Hee.Dan seperti biase penat mengutip bola sajorr. Dgn lantai yg basah memang tak selesa nk main. Dorang kate aku main tennis cam main badminton aje. Hahhaha! Biar la sibuk jee, janji dpt pukul itu bola kan kan kan.. =P
Dah la semangat nk main, pakcik aku sorang ni bwk anak2 dia la plak. Bdk2 ni memang nk kena geget nk aku nih.. Suare aku nyaring je mase tuh.. Sib baik takde org. Lantak la kan.. Hehe!
Mula2 cam nak marah je kan pehtu siap bwk air bagi kt aku. "Kakak2, nak air tak??" Alololoo.. tak jadik nak marah. =P
+Adif & Dayani+
Main pun ala kadar. Pukul pun cam hati2, sopan dan lemah lembut je.
Peluh pun cam segan-segan nk kuar. Mane taknye risau kt bdk2 tuh, kang ade plak tanda cop bola kt muke. Hiks!
Yg dak kecik bwh ni memang takleh lepas ngn bapak nye. Shian je pakcik aku nk main kena jaga anak. hahhaha! Soh aku jaga tapi anak dia takmo ngn org nk buwek camno.. Bini pegi kursus so tugas anak diserahkan sepenuhnya pada bapak nye. Bgusss bgus bgus.. Aku risau btol kalau terkena bola ke raket tu ke kan.. haii bdk2 nih!!!
Sakit tekak dok menjerit, lagi dikejar lagi suke.. Huii..
Bapak Mithali, sanggup dukung sambil main tuh. He He He!
Aku ade gak amek dak kt bapak dia tapi nangis dia cam kena tubit je tau. Kang bapak ko ingat aku tubit plak.. Ishh!
Pakcik ku sorang ni eksen je lebih. =P
Dia lagi tension nk main ade bdk2, muke hangin je. Sabo ekk saboooo.. Pasni korang jgn ikutt taw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dok umah je ok.. =P

Monday, February 23, 2009

Hot fm AM CREW vs Hot fm JAM!!!

Pagi sabtu tu ku gigih bangun awal sebab mau pegi Tasik Titiwangsa, semangat seh nk tgk Hot Fm AM CREW vs Hot Fm JAM. Saje je ajak zura & zira jumaat tuh, tak sangka dorng nk pegi gak ade la teman.Aku msj si zura mlm tuh kate nk gi kol bape, dia ckp kol 7.45 pagi. Bile bgun pagi tuh rase cam awal sgt je kan so aku jemput dorng kol 8. Ingat kiteorg paling awal ghupenye ade yg lagik awal. Hehhee! Punye la sesak dgn takde parking lagi.. Adehh!
Cuaca pagi yg panas mencucuk2 kulit ni haaaa.. Nak sedapkan hati takpe panas pagi elok tuk kulit. Hiks! Ape2 pon yg penting kena terjah penyampainye dlu. Mata ni dok usha2 je fara kan tapi apekan daya takdok rezki nk bergambo dgn dia. Sentiasa bodyguard kt sblah, nk dkt je dh berduyun2 peminat serbu. Akhirnye kami mengundurkan diri sajooorr. =P

Yang pkai spec ni anne, dia kocik ajo aih. Samo boso ngn eden ajo. Dalam tv cam tinggi kan. Bile dah amek ngn si Anne tuh, cam tak sampai ati plak klu tak amek ngn Bong ni kan. Padahal dia yg snap kan tuk kiteorg td. Aku tak bape ske sgt ngn dia nih.. Alaaa.. Layan jeee.. hiks!
Azura, dia sgt cantik loh tgk secara live. Natural je ko, muke bersih je. Dlm tv dlm gambo takde la lawo camgini. Seyess! Aleya ni ngh peknen nih. Perot dia chumel je.
Trademark dia ni
soo suuwwett, How come u.. hehe!Mase game dah mule, org dok bergerumun tgk kan. Aku ni la kiut miut mmg takdo harapan la nk dpt tgk. =(
Yang dok dpn aku pon lebih kiut kan nk tolak depan ckit pon cam tak gerak, tak lut. hahhaha! Sabo je laaa..Yang bdk 2 org ni mungkin nmpk la tgk ckit, yela dorng ni tinggi menggunung kan. Taknak pon offer aku "wa, ko tak nmpk ke? Meh aku dukungkan.. " huk3! Sampai hati korang tgk sendiri2 je, tak ingat aku pong. ahaha! =P
Aku kena pulang awai sbb si zira kena keje kt Yayasan Selangor. Dia keje plak, shiannn koo.. Hehehe! Sebelum tuh posing skit kt poster besar nih.
Opsss! aku tunjuk ape tuh.. Tak sengaja laaa.. I'm Sorryyyyy (gaye amir raja lawak)
Hehehhehehhe!
Haaa.. Cube teka aku pilih Hot fm AM CREW ke Hot fm JAM??
Tgk kaler baju la wehhh!!
Hohohoho.. =P

Aku dicabar oleh seorang LELAKI..

wAHHH! Tajuk tak bleh blaaa laa. Wakakakka!!
Kali ni aku diberi cabaran oleh bro Chilabaeys utk menempek gambo yg ade dlm pc aku nih. Bagi tidak menghampakan beliau akan ku kotakan cabarannye itu:-


1) go to your picture holder in your computer.
2) go to 6th folder of photos
3) go to 6th picture of that folder* put the picture on your blog n description of it..
* invite six friends to join the challengge..

Jadi resultnye adalah :Sib baik gambonye OK. Huii selamat! Bayangkan la klu gambo yg merepek2, haaaa jenuh aku nk explain. Ni folder KL T0WER kt pc aku, kami baru pulang dari melantak kt Menara KL tahun lepas bersama-sama staf SPACE. Muke aku nmpk tembam laaaa, dgn tudung yg penyek ni sume salah aircond kuat sgt (bleh kan slhkan aircond tuh?. huhu..!)

Dan seterusnye aku nk tag sahabat2 ku yg cantik2 dan yg emcem2.
Culan-culan nye adalah:

1 - Cik Zura
2 - Cik Zira ( zira, update blog koo plssssss! hehehe)
3 - Cik Honeysour
4 - Ewan the legend (ni first time aku TAG ko. Sila buat ekk!)
5 - DakJaat
6 - Kak Yaya (kak, jgn tempek gambo kucin taw. hihihi)

Friday, February 20, 2009

Anggap je TIADA jodoh antara kita..

Kojah.. Owhh! Kojahh.. Ko ni kan bagi TAG kt aku menguji tahap fizikal dan mental tau. aduyaii.. Berpeluh-peluh aku nak jawab nih. Hahhahaha!

Apa2 pun aku nk jaja gambo aku dlu sbb aku tuan punye blog so ske atik aku la kan. Hiks!
Sape kekasih anda?
Perghhh!! Soalan.. Menguji minda btoi laaa.. wakakakakka! Seorang Lelaki, yg agak tinggi, ade idung, ade mata, ade tinge, ade mulut, alhamdulilah dia ckup sempurna. Sape gerangan itu?? Nabil tlg!! "Lu pikir la sendirikkkk!!"

Macam mane die melamar anda?
Owhhhh!! Mcm2 la cara dia lamar aii.. Dia jerit dpn org rmai, dia buat iklan dlm paper, dia buat iklan dlm TV, melamar aku dibwh bulan purnama tapi sayangnye aku TOLAK.. Wahhh! gituu.. kekekkee!

Ape perkare paling BODO penah di lakukan kat korg?
Takat ni perkare bodo takde sume yg pandaii jeee..

Korang still KAPEL ke?
Korang raseeee..??!

Sila TEMPEK gambar BF/GF korang..
Alooooooo.. korang niiiii.. kejam taw!! Kang tak pasal ade mulut tempayan kt sini, kec0h plak satu kampung baru kang!!
No.. No.. No!!

Senaraikan 10 perkara yang korang SUKA pasal si dia..
1) Romantik (Owh bagi aku dia sgt romantik.. Nak muntah jauh2 ekk. Hee!)
2) Penyabo (yela skrng ni bleh la saboo. SOk2 taktau laa. hahaha)
3) Suara dia ala2 awie klu nyanyi (perghhhh! sedap weh sore dia.. Huhu)
4) Sangat penyayang
5) Agak berterus terang (kdng2 huiii makan dalam beb..)
6) Pandai amek hati ( pandai amek hati aku dan juga my family)
7) Matang (Klu borak ngn org tua, dah cam baya2 je.. Wakaka. ampunnn!)
8) Sgt Kelakar orgnye
9) Senyum dan gelak dia sgt suweettt
10) Amek berat ttg aku

Ape korang nak cakap bile BF/GF korang nak BUANG korang dari life dia?
Redhooo je la. Nak ckp pape pon tak gune.. ANGGAP JE LA TIADA JODOH ANTARA KITA. he he he!

Aku tak tau la nak TAG sape. Nak TAG Kak Yanie bleh dok?? Kak yanie, sila buat skrng ekk.. Peace!! =P

Thursday, February 19, 2009

Sabo je laa..

Aku makin sibuk dengan keje-keje baru.
Walaupon tak jadik berhijrah ke akademik tapi aku telah diarahkan menguruskan fail pejabat. Bapak punye byk fail jabatan dan paling memeningkan pala bile staf yg sebelumnya tak minitkan sume fail dan keje dia Yaa Rabbiiiii!! bak kate mama aku 'wat keje tak semenggah'. So aku terpaksa minit kan semula fail-fail yg ade.

Ini hanya sesukunye je fail, ade belambak lagi fail dlm bilik dlm kabinet nk diminitkan dan di'update'kan. Yela takkan nk kuar kan sume fail kan kena buat skit2.
Aku tegur la staf yg lama tu dengan lemah lembut + perli Nape kak tak minit fail sebelum ni?? Byk yg tak update?? Dah mcm ape fail ni.. aiiii..
Slumber menjawab..
Alaa.. tak sempat laaa wawa.. Byk yg nk kena buat..
Pastu nk la mntk tunjuk ajoo kan, yela aku ni bdk baru belajoo..
Dia bleh jawab Tak tau.. tak tau.. tak tau.. Padahal org lama nih.
Berbulu aku dgr jawapan itu. Aiiii.. Takkan taktau kot, abes selama ni wat ape??? Dussssshhhhhh!! Hambek koo.. hiks!
Patutla tak sabo2 nk lepaskan keje tuh kt aku.
Rupe2nye ade udang disebalik mee.
huh!
Sabo je la..

he he he.

Muke aku nmpk garang ke ek??

Aku amat sukekan kanak-kanak dan rasenya sume wanita pon begitu kan. Takde wanita yang tidak ske kanak-kanak. Aku idamkan anakku sendiri, zuriatku sendiri.. Idong, bibir, mata sume cam muke aku. Comel kan? Chewahh! Agaggagaga (maluuu.. t'tbeee.. hiks!)

Tapi ade org kate, ni org kate la muke aku ni nampak cam garang. Garang ke ekk?? Sebenarnye aku nk kate garang takde la garang sgt pon cume maybe tegas sikit kot. Kalau dengan adik2 memang tegas, kakak sulung katekan. Camne la kalau ade anak sendiri nanti..
*****************************************************************
Ni nk cite ckit kat korang.
Aku ade anak angkat sorang, kira anak kawan aku la.
Mak dia beria-ria mintak aku jadik mak angkat kpd anaknye.
Aku pon kan suke bdk2 so memang dialu-alukan la.
Sekarang ni pon dah besar dah dalam umo 3 or 4 tahun cam tuh la.

Ade 1 hari tuh aku amek la anak angkat aku ni balik umah aku.
Saje je sbb dia dok sebut2 name aku, dia panggil aku 'mak'..
Ni mak dia la soh panggil aku 'mak', aku takmo sbb tak glamerrrrr.. hahhaha! Abes tu dah beso pjg nk soh tukar mmg takde la kan.

Balik pd cite tadi, dia pon main la dlm bilik aku.
Pastu siap kunci dari dalam lagi.. Aku pon cuak la yelakan klu jadik pape naya je kan.Ketuk la pintu dari luarr "Aliaaa.. buka pintu ni.. Buat ape kt dalam tuh syg??"
Lambat juga nk tunggu dia bukak.
Huiiii.. Berdebar aku beb. Yela anak orang kan..
Akhirnye dia bukak juga, terus kuar kt ruang tamu dgn muke serba salahnye.
Aku heran la kan, masuk2 je bilik aku ko tau ape jadikkkkkkkkk..
Abes lipstik aku dia tonyoh2 kt kapet aku dan tonyoh2 kt baju,muke dan bibirnye. Geramm nye la akuuu, pandai plak dia selongkar.. Sib baik tak conteng dinding, sib baik jgk dia takde pape. huii!! legaaanye.

Aku tak marah pon cume pandang dgn pandangan yg tajam je sambil cekak pinggang..
Baru pandang beb dah nangis.. tau dia salah la tuh.
Nmpk nooo muke aku garang dan bengis ketika itu. Wakakka!
Apo lagi aku siap2 terus hanto dia balik umah mak dia.
kekekkeke!

HAAaaaaa..!!!
Tu anak orang bleh la hanto balik umah mak nye, sok2 kalau anak sendiri nak hanto mane tuh?? Wakakkakaka.. Ku hanto umah nenek nyee aje.. =P

Bile tgk blk muke dia ni aloooo shian la pulak..
Sorry ye syg! =(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998