Saturday, January 31, 2009

Award Bestest Follower

Award kali ini diberikan oleh Ungu Violet a.k.a Kak Mardhiyah. Bukan bagi gitu je kena plak berikan 5 sebab musabab mengapa, kenapa, limaza, why.. aku memilih blog Ungu Violet nih.

Sebab-sebabnya adalah:-
  • Kerana ceritanye yg menarik
  • Gambar peribadi, pemandangan yg cantik2..
  • Macam2 jenis makanan kak mar nih masak yg tak penah tgk pon ado.
  • Bleh tau cara dan budaya org asing yg jauh nun diperantauan
  • Seorang yg sangat manis, peramah dan cute!~

Friendship Award

Award ni daripada Khalifah Fedi, beliau adalah salah seorang pengulas popular di blog aku.
Kiut kan award dia nih.
So sweet!!~~
=P

Ok, sekarang giliran aku bagi kt korang plak yer.
  • Cik ZUra (aku pasti merindui dirimu nnti)
  • Cik Zira (update blog ko skrang!!!! hiks..)
  • Kak Yanie (bila kita mau ketemu??)
  • Nad eusoff (bleh x amek gmbo ku dgn kamera br mu. hohoho)
  • Kak Ceera (tak sabo menanti baby mu. kekekek!~)
  • Incek Liquid (kelakor la entry ko.. sakit pewot aku gelak.. haha!)
  • Pujangga Asmara (yg sentiasa cb0k.. hee!~)
  • Cikgu Rashid (semoga emak cikgu cpt sembuh yer. Amin!)
  • Kak Nurmala (akan kawen tak lama lagik. Jgn lupe jemput eyh!)

Friday, January 30, 2009

Main tennis la pul0k..

Dalam kemeriahan org cina menyambut Gong Xi Fa Cai, kami satu family mengambil kesempatan berkumpul dengan semangatnye masing2 nk bersukan. Aku salah seorang yg semangat gile nak main tennis, maklum la jarang bersukan. He he he!

Adalah WAJIB bagi seorang blogger posing dlu sebelum wat ape2 perkara. wahahahha! Ayat tak bleh blaa siottt.. =P
Bagi yg biase bersukan pasti nampak kesalahan yg tidak sepatutnya bile hendak bersukan.
1- Tidak memakai kasut sukan (ade ke pkai seliper je.. hiks!)
2- Tidak memakai seluor sukan yg sesuai.. kekkekek!
See!!
Semangat taw aku main, tak dan nak tuko kasut ape bgai trus main. Korang ingat senang ke main tennis ni. Penat seyh kejar & kutipppp bola. adeh!
Main plak ngn adik bujang aku nih. Lagi bengang haku, dia pukul kuat gile camno aku nk kejor kan. salah kan dia bleh d0k?? hehe.Main pon bape minit je pehtu dah sakit2 tgn dah. Plak tuh berebut2 plak yg lain nak main tennis. Tension akak taw, tak puas main lagik so jadik penonton ajorrr..
Eei eii.. bapak ai la tuh.. Tuhhh nmpk tak??
Haaaaa!!
Camni la gaye org nk main tennis. Dah mcm Rafael Nadel aku tgk tapi gaye je la, main nye alahaiiii.. hampeh jgk. Hehe! Korang kenal ke?? Ala.. yg main tennis tuhh.. hiks!
Aku kenal rafael nadel, serena williams dan maria sharapova je. Yg lain OUT!!
Yang adik aku sorang ni tak abes2 posing je keje nye, sukan takmo. CIs!~
Bile dah penat main ape lagi.. Balik l0h!!
Rasenye berat badan aku trun d0k main tennis nih??
hahhaha!


Thursday, January 29, 2009

Lan Meet Uncle HUssin

Korang kenal d0k??
Alaaaa.. Yang menang Juara Lagu tuhhhh..
Tak tahan!! tak tahan!! sambey tarik2 baju tuhhhh..
hahaha!~Seyes! aku sebelum ni mmg tak kenal sap0 mamat nih. Ngan gaye nye alahaiii mmg tak mcm artis pon, klu nmpk tgh jalan nih jalan pun laga-laga bahu je lah. hiks! =P
Tapi disebabkan dia ni dh jadik juara mase JUara Lagu harituh aku pun amek la gambo wat kenangan. Kalau dia tak menang taknak haku nk amek ngn dierr kan. Awek dia kt sebalah tuh BERBULU je neng0k. wakakakkakak!
wa tak heran laa.. 0psss!~

Dengar cite dia sakit eyh?? sakit ape ekk??
Patut la kurus je.. Shian kan.. =)

Wednesday, January 28, 2009

Cantiknye Dato' CT nih..

Seyes weyh!!~
Mmg tantekk kan Dato' CT nih.
Sedap je mata memandang.
Perfectooo!!~
Aku biasenye akan singgah tgk2 majalah tuk tgk cerita terkini mengenai artis, kdng2 beli kdng2 tgk ajor. Ternampak plak majalah ni, apa lagik trus capai gi bayo. Aku ni akan beli sesebuah majalah tuh klu cover & Info tuh menarik baru aku amek, sbb bleh simpan wat kenangan. Artis mcm Dato' CT ke, Erra Fazira ke Mawi ke, mesti aku beli punyeee.. Hiks!!~
(+_+)

Monday, January 26, 2009

Tukoo minyak hitam..

Aku kalau pegi servis kete tuko minyak hitam mmg selalu pegi bengkel ini. Sebenarnye bengkel ni kawan abah aku punye. Kire tokey bengkel ni pon dah kenal sgt kete kancil BIRU ini. Bile abah hantar kete dia kat sini, taktau nape aku pon servis kete kt sini jgk.
Ikut aje mane abah aku hantar kt situ la juga aku hantar, kang kena tipu pulak kan. Sia-sia je, sape susah aku jgk yela yg nk kena kuarkan duit sapoo lagi kalau bukan aku. hehehheh!~
Mase aku pegi tuh punye la ramai org kat sane yang masih menunggu giliran tuk servis kete masing2. Tapi disebabkan aku ni dah salu buat kat sini, aku ni plak seorang perempuan (lady first.. hiks!) dan aku pon konon2 nk cepat (kuar pun lunch hour) so dorang mendahulukan kete aku dlu. Hohohoho!!
Ok, siap!
Aku tuk bulan ini tak dapekk la nak shopping baju, kasut ape bagaii.. Duit pun perabih kt kereta ajorrrr.. Huhuhuhu!!~
Servis ekon + tuko stereng + wat alarm + tuko minyak hitam = Settle!!~
Huhh!! Leganyeee.. =P



Friday, January 23, 2009

Selamat bercutiiii..

Nampaknye ramai yang akan bercuti pada CNY nih kan.
(yang kena keje tu sabau je la eyh, lgpon dpt triple kan kan kan.. masyukk!)
Aku cuti hari..
.
.
SABTU
.
.
AHAD
.
.
ISNIN
.
.
SELASA
.
.
v
v
v
v

tapi aku tambah cuti 1 hari sampai hari RABU. hiks!

Padahal bkn gi mane2 pon sajor je amek cuti, nak perabihkan cuti tahunan aku. Byk nau cuti aku, sape nak????
Meh aku bagi cuti aku ckit.
kekekkekee!~

Disini aku ingin mengucapkan epy chinese new year dan selamat bercuti utk kawan2 sume.
Berhati-hati dijalan raye eyh.
Jgn lupe pkai seat belt taw yg kt belakang tu, yg kat depan takpe!!~
he he he.Aku paling malas mau pkai seat belt, kalau terserempak dgn pak pulisi baru terhegeh2 nk pkai. hehehehhe! Jgn la jadik macam saye ye kawan2. Ingatlah org yg tersayang. hiks! =P

Kepuasan main bowling..

Korang tau tak sebab ape aku suke main bowling??Kadang2 main bowling akan memberikan kite satu kepuasan, walaupon bola bowling tu ke longkang sekali pon. Bile PIN tu jatuh, rase puas, semangat dan bangga giler, lagi2 bile org yg tak kenal pon dok sorak dan memberik tepukan gemuruh (yeke.. tipu je) kt kite kan (kembang2 idong nih) Hahhahahha! Tapi bile bola itu ke longkang aku rase malu sampai taktau mane nk sorok muke nih. Lagi2 ade plak kt belakang, kanan kiri ade mamat2 encem d0k memandang. Malu ai taw.. Hiks!

First time main bowling dah buat aku jatuh chenta dgn permainan ini. Walaupon mula2 tak bape pandai main tapi aku tetap suka. Nak kate pandai main tuh takde la juga, byk juga ke longkang. Aku ni kira ikut nasib la, ade tempat yg aku main ashik strike jeee. Ade tempat bile aku main ke longkang ajorrr, tu perkara biasa.

Macam idup, kalau bola tu ke longkang anggap itu satu kegagalan tapi tak mungkin kita akan putus asa kan. Lagi bola tu ke longkang lagi kite bersungguh-sungguh nak baling bola tuh sampai PIN jatuh kan. 1st ke longkang, 2nd ke longkang, 3th ke longkang tapi kite diberi peluang tuk balingan seterusnye. Rasenye tak mungkin balingan yg anda buat tu ashik ke longkang aje.
Kan kan kan??

Ade aku tgk org baling BERIA-RIA tapii PIN tak jatuh pon, ke longkang lagi ade.
Ade juga org baling alahaii lemah lembut dan slow je tapi buleh STRIKE.
betul tak?? hiks..

Penah mase main dolu-dolu, punye la semangat nk baling dan taktau camne bola tu terlepas dari tangan dan terus meluncurrrr ke belakang. Kalau ke dpn takpe lagik, ni ke belakangggg. Ya Rabbiiiii.. Maluu nyeeee aku mase tuhh.. hehehhehe!


Thursday, January 22, 2009

COntact Lense..

Kan aku penah buat entry pasal migrain kan sebelum ni yg ada kaitan dengan mata aku nih. Disebabkan degil takmo pkai spec sakit pala aku ni semakin menjadi-jadi. Oleh kerana takmo pkai spec konon nye nmpk tuekk, Kojah ade mencadangkan supaya aku memakai lense.

Bile pikior balik bgus jugak kalau aku pkai lense je kan, senang skit nak buat keje nak drive pon senang. (alasan sbb takmo pkai spec. ihhiihih)

Mase hari isnin harituh dh gi wat lense so semalam aku gi pick up l0h.
Wahh! excited gile koo..Sebelum nk cube pakai kena basuh tangan dlu ye kwn2, mata ni sgt sensitif dan tak bleh amek mudah mende2 ni sume.
Aku ni pon jgn mule2 je jaga pehtu kang ske2 atik je. =P
"U penah pkai contact lense x?.." Nop
"Okey, biar i ajar u k.." Okeh!
"Firstly, u mesti kena wat cam ni.. n than bla bla.. blaa..."
Takkan aku nk kena bgtau plak kan, korang mesti sudah expert pkai lense nih kan. Aku kurang arif psl mende2 ni sume.
D0k je KL tapi agak mundur ckittttt.. ckitt ajorrr k!
Tapi sekarang aku agak maju berbanding dulu. Hhohoohoh!
Amoi ni tunjuk kat aku dekat gilerrrr.. Macam la aku ni rabun sgt kan.
Agaknye kalau bleh tuh, lagik dkt dgn mata aku. Aiyaaaa..
Belah kanan dia pkai kan tuk aku.
Aku mane biase pkai kan dan seblah kiri aku pkai sendiri.
Mula-mula pkai rase cam ade mende je dalam mata aku ni. Cam de habuk.
Rase mcm nk tony0h2 je mata nih. Berair2 mata aku mase tu.
Amoii tuh gelak je. Kurang asam l0h!!!
Ok, settle!!~
Layanan = Mant0oppp!!~
Aku amek 'set half year' kiranye tuk 6 bln la kan. Senang kan takyah ssh2 nk ulang alik pi beli. Pkai sebulan pastu buangggg.. Mata aku ni takde la rabun sgt pon cume silau ajorrr.
Patutlah klu drive malam mata ni cam silau semacam je kan, pastu salahkn kete org tuh punye lampu. hiks!
Dannn hari ini aku tak pkai spec dahh!! Heee!
Tgk tgk tgkkk.. (belagak gilerrr..)
Astarfirullahallazimmmmm.. ish, tak baikk.. Maaf yer!
(+_+)
Kasi z0om dkt skit ye.
Nmpk tak kawan2.. he he he he!

Wednesday, January 21, 2009

Lagu KITA kt blog shayee!!

+Nieyl Mentor - Kita+
Lagu ni takde la baru sgt pon, rasenye dah lame.
Lagu ni lagu tema tuk drama LIMA.
Kalau korang tgk cite tuh mesti korang tau kan.
Saje je nk boh kt sini bagi korang sume dengar.. Bestt taw!!
he he he!
Meh dgr rmai2 mehh!!
Layannnnn!!~



Disaat ku terlupa akan hadir dirimu..
Ku terlalai dalam mimpi..
Saat ku tutur namamu..

Dikala ku mengenang semua yg ada pada ku..
Hanyalah milik dirimu..
dan kau tak pernah meminta..

Ku harus terus mencari semuanya pernah kau beri..
Walau kau tak disini..
Takkn pernah ku berhenti takkn ku salu mengerti
Mengapa ku berdiri..

* Cinta..
Kan selalu abadi
Kita.. takkan pernah mati

Cinta..
Dikala ku sembunyi
Kita.. rindu yg kembali..

ulang*

Disaat ku terlupa akan hadir diri mu..
ku terlalai dalam mimpi
saat ku tutur nama mu..



Servis aircond SI BIRU..

Jika anda bijak.. Eyh silap..
Jika anda tak ade rabun jauh cube carik dimanakah kete sayeeeee??
Nampak tak??
Tuu.. tuu tuuu haaa!!
Haaa.. Ni dia si BIRU itu.
Macam aku bgtau entry lepas yg si BIRU aku ni aircond nye wat hal kan. Sebelum raye harituh aku dah servis kena la dalam rm700 (tkar compressor la, ape laaa.. jgn tanye la tukar ape mmg tak tauu) jgk, kali ni wat hal lagik. Aiseymennn.. Ape lagik aku gi workshop tuh balik, ko phm2 je la cina kan manyak pandai ckp loh. Ini rosak la itu rosak lah. Hangin btoi haku.
So kena tukar suis
(suis ape jgn ditanye mmg aku taktau, mmg senang la kena tipu.. heheh!) + gas = rm115
Sib baik A&W dkt aje ngn workshop tuh. Bagi menghilangkan 'hangin' aku ni singgah jap kt A&W makan. Dah lama seyh tak makan sini tapi kureng la sosej dia tuh. wekk!!
Float Root Beer + Onion Ring = Mmg bestttt!!Bapak la punye panas harituh, dah wat aircond pon masih tak rase weyh. Huiii.. panas betoiii Bile cuaca panas nih rs nk marah je, ade kete dpn bwk slow pon kena marah. hahahhaha! Yelakan bwk slow giler.. Dah la panas ni nak bercinta pon tempat lain laaaaa!!!!~~
Sib baik aku nye hon rosak kalau tak mmg dh kena hon dah.
Aiyaaa..
(+_+)

Tuesday, January 20, 2009

Tiada lagi Noh HUJAN..

Ingat lagik tak adik bujang aku yg ala-ala Noh HUJAN tuh.
Korang ingat lagik tak??
Alaa.. Bkn muke cam N0h tapi rambutnye saje yg agak2 serupe.
Kadang2 aku tgk dak ni cam 'lembut' je dlm gambo.
Duduk pon sopan je. hahahhah!
Cube korang tgk??
Setelah sekian lama dia menyimpan rambutnye, akhirnyeeee terpakse dipotong jugak.
Mama soh potong tak jalan, sekalik kena sound dgn lecturer dia baru terhegeh2 gi potong.
Ape lagik aku gelak giler2 la.. wakakakakkaka!
Dan dia memilih style ala-ala David Bechkam tuk kali ini.Kak, aku rase aku sekarang makin encem aar..
Ko tau geli aku dgr bile dia ckp camtu mase tgk gambo nih. HahhahahA!
Eeeiii.. Bweekkkkkkk!!~~
Dia ni bile snap 1 kali gambo dia nmpk OKEY mula la mintak aku snap byk2 dgn mcm2 gaye. Siap pesan "Kak, masukkn gambo ni dlm myspace aku taw!"
Mase ni dia dah nak balik Klang dah blajo kt sane, lgpun tiap minggu dia balik.
Tu yg nmpk agak smart skit kalau takk muke cam mintak pelempang je. =P

Nak makan chips more pon mcm2 gaye dia buat. Dia ni klakar ckit, aku bleh pecah perot klu dia buat lawak bodo dia tuh. Ske tiru gaye Zizan dan johan yg cam lembut tu. Aaawww!!
He he he!!
Kini, tiada lagi ghupe ala-ala Noh HUJAN itu.. Ha ha ha ha!!

Monday, January 19, 2009

Aaaarrgghhhhhhh!!!!!!

AAAaaaaaarrrrrgggghhhhhhhh!!

-1-
Tertibe aku rase nak menjerittt..!!~~
Rase semacam je arini, macam ada tak kena je.
Tidur tak lena, mandi tak basah, makan tak kenyang..
ish.. ish.. ish!!

-2-
Tak sihat kah??
Memang dari semalam aku selsema dan sakit tekak.
Sekarang rase nak demam pulak.
Aduhhh!! Kenapa niii..?? PMS kot.

-3-
Dengan tepon aku tertinggal kat rumah lagikk!!
Nape la tepon tertinggal rase tak lengkap je.
Rase nak balik sekarang amek tepon tuh..
Uwaaaa!!!
Argghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!

-4-
Masuk meeting td dimaklumkan bahawa sume staf pentadbiran akan dirombak dannnn dgr kabo nye aku tak jadik kot hijrah ke akademik.
Alaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!

-5-
Aircond SI biru wat hal lagikkkkk.
Adoyaiiii.. Panazzzz!!
.
.
.
.
.

Sorry ye kawan2 nk lepas kan geram jap.
AAaaaargggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!

p/s: J0m la jerit sama2.. he he he!!

Friday, January 16, 2009

Rezeki di hari jumaaat..

Wahh! Arini ade org belanje haku mkn loh. Siap book aku lagi tau "Wa, ari jumaat ni akk book ko eyh. Akk nk belanje ko mkn." Takkan aku nak tolak kan, bak kate org dolu2 'rejeki jgn ditolak'. Huhuhu!!

Aku pun sebenarnye taktau pon dorang ni nk mkn kt mane, aku ikut sajorrr. Yelakan org nk belanje takkan byk tanye pulak kan. So aku ikutttt je laaa..

Cube teka aku makan dimana???
Owhh.. bijak2!! Mesti tau kan..
Aku sebenor agak 'kureng' mkn kt sini sbb tak kena ngn tekak aku tapiiiiii org dh nk belanjeeee bedalll je laaaa.. Tak sodap pon jadik sodappp! =P
Ni diaaa org kaya baruuu. Hiks!
Kak Yanti ni la siap2 book aku ko. Amboiiiii..
Dia ngh kayo tuh korang mintak je pape mesti dia kasik.. Wakakkaa. Larikkkkkss!!
Kak, nak baju nak kasut nak suor??
Pangggggggggg!!
He! He! He!+Grilled chicken, rice & mixed salad+
+Mango Juice+Muke org kenyang cam gini la ghupenye. 0psss!
Matik la haku kalu kak min tgk gambo nih. (*_^)Aku mcm biase makan mesti tak abes, rugi wooo blanje aku mkn tempat mahal2. Kalau nak blanje aku kt mample aje ckup. Tekak aku ni tekak melayu ko bg nasik lauk pauk mmg jalan laju je aku habes kan. Hahhaha! Senang kan sape dpt haku ni, eyh eyh untung nyerrr. Wahh! puji diri sendirikk.. (+_+)
Ape lagiikk, gi la bayooooo..
huhuhuhuu!!
Mekaseh la kak, semoga akk dimurahkn rezki & pjg umo.
Nnti buleh blanje lagikk yer..
(+_+)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998