Tuesday, December 15, 2009

Model Muslimah.. heee!!

Minggu lepas, di opis aii ada buat Majlis keraian utk wanita. Sudah tentu hanya wanita-wanita sahaja yang terlibat. Ada pelbagai program diaturkan dan aku juga tiba-tiba terlibat dalam program ini..

Aku terlibat pon sbb nk bantu kakak aku sorang ni, kak yanti. Dia kena arrange model2 muslimah utk memperagakan baju muslimah, kalau bukan sebab dia tak kuasa aku nak buat huh.. Malu siot.. Hehhehe!Ok, bile kata model muslimah tu masing2 dalam pala hotak ingat pakai JUBAH.. Huiii teringin gak pakai jubah mengenangkan aku ni tak penah pakai jubah sapa yg tak teringin.. Mula la berangan nak gayakan ala-ala wanita arab, mata plak cam NUR KASIH.. hahahha.. =P

Make up pula adalah sdn bhd.. Aku make up sendiri, konon nyer nk ala-ala arab gitu, mata hitam je sekali salah tema daaa.. =P

Kiteorg sampai dewan seawal 8.30 pagi.. Tapi baju utk digayakan masih tidak kelihatan.. Suspen tuuu.. Camner la ghupe baju ituu nantii kan.. Punya la tak sabo nak tgk baju, sekaliii bile org itu sampaiiiii jerrrr.. Masing2 tercengang bile tgk baju yg nak dipakai itu.. Heeee!!

Muke kecewa sbb baju itu tidak menepati citarasa kami.. iihihihih.. Dalam hati dorang aku tau mesti "Alooohhhh!! nape baju ni bur0k sgt..?? nape cam baju org tua je..?? Napa baju pesyen lama-lama" =P

Nak taknak kena pkai kan.. Jgn byk songeh plak macam model terkenal je. hahah! Masing2 pilih mana yg sesuai..

Mula-mula aku dh capai baju oren depan ni, pastu tgk punya la labuh.. Mau tgh cat walk depan tuh tersungkur terpijak kain, huii malu ai u. Aii ni dah la agak tinggi kan.. Heee!!Dan aku telah memilih baju ini, walaupon agak besar, kira ni yg paling OK la yg aku tgk. Yang lain campak kasi kat dorang.. allalallallala!~Hanya 6 orang staf yang terpilih.. Semua panggil kroni2 je.. hehe.. Tapi kalau panggil yang lain belum tentu nak, kurang sporting depa semua..

Azimah (merah), Hanie (Hijau), Yasmin (Biru), Aznor (oren) & Shima (Kelabu).. =)Masa tengah make up tu, borak2 la pasal tudung ikin ni.. ada yang muke sesuai la tak sesuai la. Tup tup tup.. Baju sekali dengan tudung.. Haa kooo tak psl2 kena pakai tudung ni.. Dah la teman tak bape gemar pakai tudung ni sbb terserlah ketembaman ku.. =PBaju ijoo ni k.hanie cakapppppp baju dia ni tahap buleh kasi org gaji indon pakai.. Isk isk iskk.. Ok pe cam dak sekolah je. Hehhee!Ok. pose ckitt! =PPasti ada yang tertanya-tanya napa kami berlatar belakangkan kerusi2 ituu kan.. Maklum la ni kat belakang dewan sooooooooo byk la kusi kusi pekse disitu.. =PSiap dalam kol 9.. Tunggu sampai kol 12 lebih.. Badan berpeluh2, dh la baju agak tebal.. Melepekkk kat tangga belakang tuu.. Ish3!! Muke aku ni plak cepat berminyak.. Hilang make up aii taw!! =P
Posing bersama pengurus yang bosan gak tahap cipan.. Kat belakang dewan tu siap practise nak senyum lebar masa cat walk nanti. Bile dah turn kita tu menggigil plak nak jalan.. Jalan pon kena cover lantai licin.. hahaha! Senyum pon cam, alahaiii asal berat sgt mulut ni nak senyumm.. aduhaiii malu ya amatt.. Heee!
Peace!
Cam biasa la klu takde V tu bukan la aii namanyerrr.. =)


10 comments:

Lifesaver said...

ok je wawa...comel je

ChiLaBaey's said...

Wah... wawa.... dah tukar profesion dah.... Kena catwalk selalu lah lepas ni... hehehehe.... Teruskan usaha mu.... saya sokong dari belakang, depan dan tepi... ;P

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

korang memang suwitt
=}

comey....

Wawa_Nadwa said...

Lifesaver:

tQ!

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

haha.
takde la.
saje tlg kawan.
=P

time kacih kerana sentiasa menyokong diri ku ini.
=)

Wawa_Nadwa said...

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ :

tenkiuuu.
=)

Anonymous said...

ciut la wawa pakai macam nie..

sue_besut

atty's said...

lawa je wa pakai tudung ekin ..

lily lotus said...

dear, cantiknya ur make-up ;)

sasha* said...

yang,anggun gitu.lepas ni u cubala apply jd model muslimah kt majalah dara eh ke apa ntah.mane tau lekat.

u pandai mekapla.i fail bab mekap ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998