Friday, December 4, 2009

Jogging jua akhirnya.. lalallaa!

Amaran : Entry ni penuh dengan gamboo sesajorrrr. Harap Maklum! =)Aku memang menantikan saat-saat ini.. Nak jogging takde teman, sanggup la tunggu adik perempuan ku cuti semester kononnya nak soh dia temankan jogging, nan adoooo.. Yolah tu kan, bile ku ajak jogging je.. malass.. bile ajak jogging je.. malas.. Cehh!!

Ujung minggu tu semangat nak berjogging dh berkobar-kobar, dipendam kan dh lamoo gilerr. Kali ni ade teman ke takde, nak piii gakk.. Ni first time jogging kat Taman Tasik Ampang Hilir ni, tempat baru kot, bestt gakk.. =)Walaupon adik perempuan aku takmo jogging tapi takpe adik laki ku sanggup temankan. Aku mula2 bukan takmo ajak dia, masalah nya dia ada masalah jantung soo tak bleh penat sgt..
dia yg excited yer.. =)
Gaya harus adoo..Hiks!
Ni naik tak turun2.. taktau nape.. berat sgt sehh. lallalala!~Masa aku wat sit up ni kan, sampai sekarang perut ku terasa sakit.. Mungkin kesan-kesan nk mengempis kot. Hahahhahha!Bile koo gayuttt baru terasa.. Mak datokk berat nyer hakuuu.. =PUtk seorang blogger macam aku ni, sudah semestinya membawa pembantu utk amek gambo. Hahhaha! Sudah tentu yang jadi mangsa nya nyanyah.. =POk2 udah la tu tgk gambo yer.. Mari la berjogging.. =PDapat jogging satu pusingan aje.. tu pun dh tak larat.. lgpun takleh nk jogging jauh2 sgt, adik tak bleh lari jauh2, nyanyah plak tak bleh sorang2, risau la dia perempuan dok sorang2 kat taman ni, ade je org kaco kang.. alasan.. =)Tangan tu tetap nak buat gitu.. :DHaaaa.. dia bab posing kasi je kat dia, cube ajak jogging mane la dia nak. Kekkekeke!Ajak je jogging, kuar dari mulut dia tu malasss sesajorrr.. Cube ajak pi shopping ke, tgk wayang ke.. gerentii rajin.. =PCandid!
Sempat lagi kooo.. Hahha!
Sib baik tak terguling terus dalam lombong tu.. =P
Nyanyah keje dia skodeng org je.. hahahhaha!! ko takde keje lain nk buat.. =P
Ok.. Akhir sekalii.. Tarikk napassss.. lepasss.. Tarikk napasss.. lepasss.. huhhh!!
Alololooo.. penat yer!
Shian dia.. Thanks adik temankan kakak!! =)
Second day.. Abah dan mama temankan plak.. Memberi semangat kat anak-anak berjogging.. hiks! =)Budak ini tukang bwk air.. Hahha! Bile ajak lagi ade je alasan "alah takde track suit laa.." Ahh blah la koo, kalau taknak tu mcm2 alasan bagi.. =PPeace yoo! Kurus dah.. ahaks!
Cantik permandangan.. =)Adik peneman setia.. Rambut terpacak beb.. =)
Kalau makan rojak badan tak naik balik kot erk?? heeeeeee.. =)
Kalau korang nak jogging ajak la aku erkk, tp area ampang je tau.. haha! Roh rajin sudah malii nii.. Semangat nak turun kan berat badan ke 46kg.. Chaiyok2!! lalallala.. =)
Kak yanti kata aii dh gem0kk.. takpe takpe kak yanti tunggu la sy dh kurus nanti. Menangis akk tgk sy.. ihihihiihihihh..

"Selamat Hari JUmaat!!"

22 comments:

Shahrul Azry said...

patut la pergi berjogging..dah gemuk rupanya..

sasha* said...

ni bersenam ke berposing ni yang huhu :P

Wawa_Nadwa said...

Shahrul Azry :

yela.
nk gem0k cam ko.
=P

Wawa_Nadwa said...

sasha* :

bersenam sambil berposing.
bleh gitu?
=P

Lisa said...

erm takde gemok la, orait ler tu, kang kurus bf peluk tak besh dh kehkehkeh..

nURmALa mAZLan said...

tasik ni baru kan dik..
dulu ni lombong tempat diorg buat memancing..

Rara said...

sy slalu brngan je lebey..nk joging tuk kurus la ap la..pdhal,xg pn..xde mber, n mls..hehe D:

UnGu VioLet said...

yerla.. elok kan jogging.. sini nak berjogging.. tak lalu nak kluar.. kat luar sejuk.. hehe.. alasan..

cik EPAL said...

rajinnya joginggg :)

Anonymous said...

xde gemuk pon wa,ok dah tu..kurus nti x cun plk..he2


Sue_Besut

Lifesaver said...

ok je wawa..tp senaman tu bagus utk kesihatan

Wawa_Nadwa said...

Lisa :

auwww!
yeke kak.
ok la biar la gini.
hahahhaha!

cis! bg la semangat skit kakkk..
hahahha!

Wawa_Nadwa said...

nURmALa mAZLan :

a'ah br ni kak.
dlu bur0k giler.
tempat org pancing dlu ni byk org matik.
hehhehee!

Wawa_Nadwa said...

Rara :

klu cube sekali pasti mau lagik.
hahahha!
dlu pun camtu gak.
malas malas malas.
tp bile berat dh naik mengelupur nk pi jogging.
=P

Wawa_Nadwa said...

UnGu VioLet :

klu cam tuh kak jogging atas katil pon takpe.
=P

Wawa_Nadwa said...

cik EPAL :

saje mengisi masa lapang.
=P

Wawa_Nadwa said...

Sue_Besut:

tak cun ek.
tp perut ni berlapis la.
ahhaa.
mencik huh!

Wawa_Nadwa said...

Lifesaver :

yer betui tu kak.
ni klu rajin je.
klu dh malas tu jogging atas katil la nmpk gaya nyer.
=P

ChiLaBaey's said...

Wahhhh Wawa, akhirnye.... tapi part yang last tu susah nak cakap... lepas jogging pi kena rojak pulak.... bila nak kurang cept ni... hehehe.... ;p

Rashid said...

uiss iyake wawa tuuuu???? macam tak percaya je yang jogging itu wawa.. hehe

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

hhahahhaa.
ala pakngah..
makan rojak mane naik kot.
turun tu mungkin mengambil masa.
kekekkeke!~

Wawa_Nadwa said...

Rashid :

sila la percaya cikgu.
kerana itu adalah WAWA okey.
semangat tau jogging.
bukan lagi jogging atas katil dah.
hehehhe!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998