Wednesday, December 30, 2009

Jadi kak andam la pul0ks..

Seperti sedia maklum aii kan bercuti utk pulang ke kampung kat kedah nuuu, adik sepupu aii bertunang.

Ada majlis pertunangan dan juga ada tahlil..

Sehari sebelum majlis bertunang adik sedara aku ni, depa habaq nak pi make up kat salon Bile dah hari nak bertunang tu tak jadi plak pi salon nyerrr..
"Takyah pi kedai la.. Nak make up cam kak wa je.. Kak wa atau makndak je la yg make up kak ija eyh??"

HAh?? Awat hang tak habaq awai2 kak ijaa oiii.. Dh la brg make up tak bwk byk. Ada foundation, bedak, mascara, blusher, eye liner, eye shadowwww tu dh ckup.. =)

Aku bab make up ni bagi saja pada ku.. Takde la pandai sgt pon, tibaii je la janji nmpk cantek.. hiks!

Tempek2 kan foundation kasi rata.. Sebenarnye foundation pun dak nih takde, pakai org punye.. Warna kulit masing2 tak sama yer uolls.. Jadi buleh jadi cerah sgt or gelap sgt.. =)Eye shadow mama yg tempek kan.. Yela kite tgh buat, org arahan itu arahkan ini mmg tak reti la nk buat bile diarah2 sebegitu.. Haaa.. Kasi mama buat tang mata. Bile mama lukis kening tuuu, ade la adik2 sedara ni kuat gilerr ckp
"eeeii cam pon*** laaa.." Hahhahaha.. Terus tarik aku soh buatkan.. Mulut bdk2 ni tak reti cover tol.. Belum siap lagii relekss laa.. =P

Aku klu make up org tak bape suke lukis kt kening sbb nnti nmpk garang. Mama dulu masa adik-adik dia kawen dia yg jadi mak andam.. Semua adik kawen dia yg make up kan, jadi sekarang giliran aii plak yerrr.. =)

Ok, tang bulu ni agak susah sikitt.. Huii aii tak penah pakai kan bulu mata palsu ni ok. Gigil tangan nk pakai kan. Hehehheheh!Utk bibir plakk.. Aku suke warna pink tuk remaja cam aii ni kan.. Tak sesuai warna terang sgt cam merah terang dan sebagainya. Sempoii giler guna jari jerr.. lalallala!~
Pastu buh la skit gloss kasi basah2 gitu.. Br nmpk seksi.. Auww!~
Pakai tudung plak.. Ni tak bape retii.. Pandai2 la hang.. =PBoh selendang.. Ala-ala wanita melayu terakhir gitu.. Dia ni gelakkkkk memanjang.. Rasa ni kaum kerabat ai mmg suke ketawa tauu.. =P
Ok dh siap..
Alohh.. lupe plak nk kasi idong tu mancung ckit.. Tak sempat pihak lelaki dh sampai.. =PPose ckit..
Yeah!
Mama(makndak), ct shahriza n me.. =)


21 comments:

sasha* said...

wah kak andam.u dh bole praktik sikit2 yang.nanti mane tau dpt job lain plak :P

momguess said...

cantik wa
boleh lah makeup untuk akk kan

Lifesaver said...

muka sama la wa...pndainya solekkan

Uruchimaru @ kf said...

eh wawa muke kamoo makin tembam hee !

iena said...

not bad... waa dah jadi mak andam la

ChiLaBaey's said...

Make up sama stail dengan Cik Wawa lah.... Abislah lepas ni Cik Wanie tutup kedailah kat Kedah.... :p

farish H said...

pewit not bad

lily lotus said...

sungguh cantik hasilnya..leh lah kembangkan bakat lepas ni

Cik Wanie said...

amboi bro ChilaBaey's ckp tutup business cik wanie,
huk huk huk...

tapi ok apa wawa make up kan,
kembangkan bakat wawa tue,
mana tau blh jadi mcm kak wanie:)
hihihihi:)

ChiLaBaey's said...

To: Cik Wanie merangkap dalam blog Wawa....

Takdelah bermaksud macamtu, saje jer gurau2.... Business Cik Wanie sentaiasa saya doakan maju senantiasa.... :)

To: Wawa_Nadwa selaku tuan empunya blog...

Sorry yer cik kak tumpang lalu dalam blog Wa yer.... hehehe.... :p

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

kikikiki...cik wanie ada pesaing nih...persaingan sihat takper...hihihi =D

Wawa_Nadwa said...

sasha* :

takde la.
ni pun saje suke2..
camner make up diri sndri camtuh la make up kan org.
=P

Wawa_Nadwa said...

momguess:

simple je kak.
=P

Wawa_Nadwa said...

Lifesaver :

kata sepupu.
agak sama la kan.
=P

Wawa_Nadwa said...

Uruchimaru @ kf :

alamakk.
tembam erk.
hehhee..

Wawa_Nadwa said...

iena :

tlg menolong..
bantu menbantu je.
=P

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's:

dh kata wawa yg makeup kan mesti la lebih kurang wawa gak.
hehhee.

ish takde la sampai gitu.
kak wanie profesional wawa ni sape la kan.
=)

Wawa_Nadwa said...

farish H :

tQ farish!
=P

Wawa_Nadwa said...

lily lotus :

wawa mmg ske makeup dr dulu lagi.
biasa2 je bulah la
=P

Wawa_Nadwa said...

Blog Anuar Kamaruddin™ :

ish takde la nuar oii..
tak tergugat nyer kak wanie tuh.
=P

Cik Wanie said...

wakakakakaka,
nuar dan chilaBaey's sudah berinteraksi disini,
ala cik wanie lagi suka kalau wawa teruskan bidang nie,
wawa pun berbakat apa,

psssttt,
24hb jan kita jumpa mau ngak????

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998