Wednesday, December 2, 2009

Cerita Aidiladha.. =)


Salam Aidilfitri.. Sudah 6 hari berlalu, adakah daku terlambat nak ucapkan salam aidiladha.. hiks!

Tak kira la, walaupon dah nk seminggu pon aii tak kira.. Lagi2 entry tuk raya haji tak buat lagi kan.. Takde ape nk cerita pon tapi totap nk wat gak entry raya nih. Hee!!

Tahun ni 4 ekor lembu dan 2 ekor kambing tumbang di taman kat umah tu. Memandangkan umah aku berhadapan dengan surau, tgk ke dari atas umah dorang sembelih lembu2 itu. Tak penah pon tgk dari dekat sbb kesiannn, lagipun sebab utama takleh tgk darah sebenarnye.. =PSeperti biasa sesi membesoo kan badan harus adooo..
Masa ni pi umah tok ibu kat Sentul.. Tok ibu masak sedap, rendang limpa+daging+hati...Sempat senyum lagi..Pastu dh tak kose nk pandang kamera.. lalalla!~Makteh, pakteh, abah n mama!Family makteh tahun ni raya umah kami, memandangkan tok takde kat kampung, ada kat shah alam soo depan turun la raya sini.. Kuantan ke ampang bukan jauh pon kan, pasni dorang dh pindah kedah, pakteh pon udah pencen..Rasanye muda lagi dh pencen ekk..Suka gambo nih!
Adif nmpk sgt comel.. Rasa mau geget pipi dia.. =)
Acu, mak buyung tunggu masa je. Kami adalah tidak sabo menantikan adik saudara baru.. Yang pasti boy gak.. Bertambah riuh umah mak nnti.. =)

Ape2 pun paling best, raya tu mak masak laksa.. Sampai2 je terus terjah laksa dulu, tp mak takde plak rebus teloq, frust jap. Hahhaha! Yeah.. Abes 1 hari beraya.. cutinye sampai hati isnin.. Dh boring d0k umah taktau wat ape. Kekkeke! Hangpa nk tau apa cek buat cuti2 nih.. sat sat gi cek update.. takpon, tunggu la esok ke lusa ke cekn update naaa.. =P
Sib baik gi mane2 naik kete abah aje, takyah nak drive. Sekarang ni dh rasa malas je nk drive pi mana2, kalau ada driver kan beshhh.. hiks!

Mata bile dh kenyang2 ni ngantok la plakk.. Pas je amek gambo ni terus terlena smpai umahh, rasa cam alohhhaii kejap la plak smpai umah.. Y0la dr sentul ke ampang tu bapa minit la sgt. Lallalala!!~ =)

Hidup yang semakin hari semakin membosankan..


4 comments:

lily lotus said...

cantiknya baju u..so sweet ;)

armouris said...

info tentang kebaikan cara sembelih Islam kat sini - Kelebihan Menyembelih Binatang

Rara said...

slmt ari rye aidiladha jua.. :D

Lifesaver said...

salam aidiladha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998