Tuesday, December 1, 2009

Bape kali tukoo daaa..

Rasanya ni dah kali ke bape aii tukar hp yerrr.. Tahun ni je dah 3 kali kot, SE - nokiah - SE. atoyaiii.. Sekarang lebih selesai pakai SE. Bukan suka2 nak tukoo, bukan byk duitt sgt pon tapii tak tau nape hp yg aku pakai ashik masalah je..

Aku kalau amek hp mmg amek kat aku aku yg sorang ni, Derrick..

"Derrick, aii mau beli hp.. Ape yg latest??"

"U dtg sini dulu tgkkk.. Manyak yg baru maa.."

Tanye je lebih, tapi aku tak pi beli pun kat kedai dia, pi amek kedai kat ampang point tuu.. Gataii sgt kan, pastu tak pasal2 rosak je memanjang.

"Wawa.. u kata mau beli hp.. tak dtg pon??"

"Derrick, sorry i dh beli lain la.. heee.."

"sampai hati u tak amek dkt i.."

Hahhaha!! dia kalau msj dengan dia bestt woo.. Cam kesian je bunyik nyer kan.. =)

Hp yg aku amek dkt ampang point tu, dah bape kali hanto servis pon, ado je yg lain rosakk , sib baik ada waranty. Malas nak pikir amek je yg baruu..

"Derrick, hp aii rosak laa.. U mau kah hp N** aii nii.."

"sape suruh u tak beli kat aii.. degil! "

"Alohh.. sorry la.. u mau ka tak mau.. kalau tak i tolak kedai lain.."

"Ok2 dtg sini ptg nih.."

Heee!!

Ini la derrick.. dia banyak cakap ok.. cam org melayu je cara dia cakap tuh.. Membebel2 sbb aku tak beli hp kat dia.. "eh wawa.. u jgn la amek pic aii.. aii ni pemalu lah.." Cehh!!Aku takmo amek kat kedai lain dah huh, dah serik. Kalau adik badik aku nk beli hp kah, servis kah.. Mmg aku rekemen derrick..

"Derrick, hp mana yg sesuaii tuk aii nih, kasi yg latest, yg murah yg cun??"

"U pakai yg nih wawa.. i tgk klu girl pakai cunnnnn woo!!"

"i ni kasar la.. tak sesuai pkai yg nii."

"U kena la lembutt sikitt.. bile u jawab call org tgkk.. Pheeewittt.. bukan sbb u, sbb hp u.. mmg smart"

"Cisss!!! kuang ajooo koo ekk.." Hahhaha. sengal btoii derrickk nih..
"Wawa.. sbb u VVIP soo aku kasi u bla bla bla bla blaaaa..." Dia mmg kuat cakap la, aku ashik gelak dgr dia membebel. "Wa.. u gi masjid kat belakang ni dulu.. Nanti dtg sini balik amek hp.." hehhehee.. "Wa.. esok raya kan.. lepas u sembahyang raya u datang sini bwk redang, ketupat, kasi aii makan.." adoiii.. selamberr je.. cina nii.. udah2 la wehh..

Cover hp pon nak charge aku ok.. "Alah koo.. kasi free je la.. tu pon nk bayoo.."
"Yela yela.. u punya pasaii aii kasi free.."
Tapi mmg la free dia buat kt hp aku tu cam lahabauuu.. Byk gelembong, cover hp tuh. Muka tersengih cam tak bersalah je.. Hahhaha. Sib baik free la derrick.. aihhh!
Harap2 hp yg ni ok la.. kalau prob lagi aku cariii ko derrickk.. =P



3 comments:

Shahrul Azry said...

eleh..

Syima Syaz said...

hehehe same lah kita...selalu tukar hp.rosak sket je (padahal dh repair) mula gatal tapak tangan nk tukar hp...
takpe...anggap je kedai hp tuh mcm family kita punye...heheheehe

Lifesaver said...

last2 amik hp apa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998