Thursday, November 12, 2009

Tak phm ape ko taip daaaa..

Budak2 sekarang ni kan pelikkk noo dorang punya ayat tauu..
Sampai kdng2 aku mmg terkebil-kebil nk baca..
Berpinauuu mata ni haaaa..

Yela kalau nk shortform pun agak2 la kan. Kadang2 sampai susah sgt nk baca dan mengambil masa yg agak lama nak abeskan ayat tu. Yela aku ada gak pi blog org baca, kalau ade yang tulihh blog gituu,
Kalau mo0d ok, baca la sampai abes. kalau tak terus tutup dan gi blog org lain plak. Hiks!

dye = dia
kalau = law
lagi = ag
takut = tkt
guna = gne
malas = mlz
orang = owrg
sayang = cyunk
sorry = sowie
fikir = pk
Kita = kte
tak mahu = tamo
aku = ak

ni baru sikit.. Bayangkan kalau buat ayat semuanya gituu.. Adoiii tak paham aku aihh.. muehehehhe! Maleh sungguh nak taip ekk.. Kalau SMS tu mungkin aku paham la kot maleh nk taip kan. =P

Kepada adik-adik,
kasihanilah kakak-kakak mu ni yang agak kurang pandai membaca ayat sebegitu rupa. Hee.. Memang susah nak paham la yang..

Sekian,
ikhlas dari misswawa.blogspot.com =)


14 comments:

faqiha said...

hoho nk buat mcm mane,,bdk2 zmn skrg da terlebih maju haha :D

♥ QaseH ♥ said...

blog kiter phm,,,hukhukhuk

tol gak tue,,,kekadang x reti nk bc da

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

nampak sgt jurang perbezaan dari segi usia...ekekeke...org skrg kan bahasa canggih-manggih... =D

Nem0 o0h Nem0 said...

aku pun same ssh nak faham,adik aku suka guna taip cmtu.. selalu kena marah ngan aku.. pdn muka..hahah

adenium said...

hish..kalu dpt sms cenggini... ulang berkali2 pun tak reti jugaks.... adoiiii.... kengkadang tak reply dah..

Lifesaver said...

tu shortform budak2 tahun alaf2 baru ni...

ibu_umairah said...

biasalah kan...budak dah IT....

farish H said...

wakakkaka bkn sng ke hahah trkena lak aku ahhahaa

★ Nu♥ℜul ★ said...

hehehehe .. nurul pun kekadang xpaham kawan nurul taip apa . ove shortpom .

momguess said...

ko occay lagik wa
mudo lagik
akk ko ni dh tuo
kalo baca blog mcm tu konpem tutup
pastu satu lagik
kalo huruf besar kecik besar kecik
juling bijik mato den ni

ChiLaBaey's said...

Tulah ayat trengkas budak2 sekarang.... Kena ambil kursus 3 bulan tu nak belajar.... entah apa2 lah budak2 sekarang ni.... jangan sampai ambil SPM pun tulis karangan macam ni sudah... memang lulus nanti... :p

lily lotus said...

ahai..samalah..fenin nak faham

nesloais said...

erk? akak? awk muda lg kan kan?

atty's said...

kdg kalo akak dpt sms..tah apa2..
tp kty tak kasi tulis gitu ..sbb tak elok kalo dibiasakan ..
nanti karangan bm failed..lak ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998