Friday, November 6, 2009

Tak malu ke copy entry orang..

Ada la org tegur aku kat fbo0k, katanya ayat kat blog aku ni berterabur dan mungkin tak indah bila baca kot. Terima kasih la di atas teguran itu. =)

Bagi aku apa yang aku tulih kat blog ni janji org paham.. Kalau tak paham sila la buat2 paham ehh utk menjaga hati aku. Kekkekkee!

Setiap pagi, sampai je opis aku akan terus bukak blog dan lihat komen2 yang anda semua berikan. Tapi pagi tadi terbaca satu komen ni, hati guwe tak sedap..

i wawa..
xtau la kalo wawa pasan ke idak..
tgh2 blogwalking, somebody telah copy wawa punyer n3 about n3 'ni la keje org gomen'.. sjibik cam n3 wawa..


cube tgok kt link nie..
http://***************ni-la-keje-orang-gomen.html

sukati mak pak dia dok copycat org lain punye n3..hampeh tol org tu mniru hasil org lain.. geram tol!! ishhh...


Terima kasih kak.. Kalau akak tak bgtau, tak tau la plak wawa ada org sebenarnye suka copy org lain punya entry.

Bile tgk entry hamba Allah ni, mmg dia copy bulat2 entry yg aku buat itu. Aihhh!! tak sangka yer, ayat aku yg berterabur tuu, ada gak yg minat ekk.. =P

Aku tak kisah la kalau ko nk copy info2 utk dikongsikan bersama yang lain, tapi entry tu luahan hati aku pon dia copy gak. Hahhaa. Lawakk la..
Boh gambo aku gelak ekkk.. ha ha ha ha haasshimmmm.. =PAku ade gak baca blog k.ceera, ada org copy gambo2 dia dan letakkan dalan fbo0k org tu. Nape sanggup ko curikk copy gambo org lain dan b0h kat fbo0k koo ekk. Aku ada gak 'kawan' yg sanggup copy gambo aku kat blog, dan boh kat YM dia.. Nape nape napeee boh gambo aku?? nape tak boh gambo bini ko ke, macik2 ko ke, jiran ko ke kan?? Seyes aku mmg tak ske..

ishh tak paham aku..

Sekian, terima kasih!

Ok ok okk.. Aku nk buat keje dahh.. byk keje harini..
"selamat bekerja semua!!"

18 comments:

ikiqzana said...

wawa.. klu x nk org copy kita nyer n3.. wawa buat disable right clik.

akk dh wat dh kt blog sendiri.

eazy said...

hihi
tawu tape.
klaka gile org yg rajin plagiat ni.
aish

*salam kenal kak :)

mai a.k.a ibu leya said...

xpaham knpa org suka copycat hakcipta trpelihara ni.. ade tu snggup amik pic anak org lain utk masuk blog contest (x hengat add blog dia rrr)ishh.. so pas nie, kna la sntiasa alert kan.. sape x marah kalo hasil sndiri kena cetak rompak.. ye dakk..

wawa, camne ek nak wat n3 n pic blog kita tu disable right click, tunjuk ajar sikit dik.. tq :)

Wawa_Nadwa said...

ikiqzana :

wawa dh buat dh.
cume dorang bleh highlight je.
tu yg buleh copy kot..
=

Wawa_Nadwa said...

eazy :

klaka kan.
=P

salam kenal dik!

Wawa_Nadwa said...

mai a.k.a ibu leya :

ntah la.
wawa pon tak paham dgn org gitu.
takde ideal kah??
tpi gambo anak org pun dia amek.
takde perasaan kah dia ni??

wawa pun tak bape reti sgt kak.
wawa pun belajo kat blog ceera.
akk try tgk kt sane ekk.

momguess said...

mmmm
ader jgk manusai cam gini
ni mesti malah nak buat n3
pastu copy n paste org punye
choiiiii

Lifesaver said...

org mcm ni pon ada erk

neezareef said...

akak igt ade org tiru n3 wawa je..ni siap copy paste mmg x ptt arr..akak pn salu ade je peminat setia kan asal kita wat n3 ni sok dia wat n3 yg sama..sok aku wat n3 tu..dia pn wat n3 yg sama..kira no idea tp nk blogging la gituhh..huhu

Munirah Abd said...

entry copy mengcopy ini kian menjadi trend masa kini..heheh

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

plagiat sana sini dalam dunia blog la ni...haish...kesian siapa yg jadi mangsa...

Ceera said...

dorang loser sangat kot.

Wawa_Nadwa said...

momguess:

yela mesti malas sgt nk taip kot.
main copy n paste je.

Wawa_Nadwa said...

Lifesaver :

ada gak.
wujud org itu.

Wawa_Nadwa said...

neezareef :

tp takkan la luahan hati kita pon koo nk copy kan.
sib baik ada org perasan.

Wawa_Nadwa said...

Munirah Abd :

hahah.
yela kot.
=P

Wawa_Nadwa said...

Blog Anuar Kamaruddin™:

kesian jgk kt wawa kan.
=P

Wawa_Nadwa said...

Ceera :

yup!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998