Thursday, October 29, 2009

Wahai pekerja gomen.. Sila berikan pandangan anda..

Komen dari Prihatin free heart ting!! utk entry Ni la keje gomen tempoh harii..

Kata2 korg kat sini masih tak mampu nak mengikis tanggapan orang ramai (rakyat yang ingin mengguna perkhidmatan kerajaan) terhadap pekerja kerajaan (rakyat/warga terpilih yang berkerja dengan kerajaan dengan menggunakan peralatan yang disediakan oleh kerajaan dimana wang pembiayaan peralatan itu datang dari sumber rakyat dan hasil bumi)...

hmmm apakah langkah2 yang harus cik wawa buat utk memberikan pandangan yang baik kepada rakyat?

Dan komen dariku utk dia :-

ok..
kadang2 mungkin mereka anggap pekerja kerajaan lebih byk menghabiskan lebih masa dengan menggunakan kemudahan yg kerajaan berikan.

Tidak dinafikan mereka akan memberi pandangan yg negatif terhadap kami. Bagi pekerja kerajaan seperti kami, adalah memberikan perkhidmatan yg terbaik kepada pelanggan. Itu sahaja. Depend la jabatan apa. Tapi tidak buleh menganggap semua pekerja kerajaan tidak buat keje, mungkin ada la segelintir tu..

Bak kata pepatah "kerana nila setitik, rosak susu sebelanga.."

Langkah2 yg perlu utk memberikan pandangan yg baik kepada rakyat??

Jadila pekerja yg gemilang, cemerlang dan terbilang. Hahha! Buktikan pada mereka. =P

p/s:tidak dapat bayangkan jika kemudahan yg diberikan ditarik semula.. Huh!!

Kepada kawan-kawan ku yg ku kasihi, aku juga perlukan pandangan, pendapat dan komen dari anda semua wahai pekerja gomen semua (bukan pekerja gomen buleh gak komen kalau nk bg pendapat) bagi soalan dari
Prihatin free heart ting tadi..

Sekian, terima kasih..

=P

22 comments:

zlan said...

betul tu dia orang dengki agaknya...kita kerja ikut progress yang ditetapkan tiap² tahun ada skt kan...ada yang tak tau ker apa skt tu...tanya wawa...hahahah

Wawa_Nadwa said...

zlan:

yela.
kite kan ade skt.
tiap tahun bos kasi markah tgk kite punye prestasi keje camne kan.
kalau keje kite bagus, tinggi la markah nyer..
kalau tak bagus, baik benti je keje.
kekekke!

skt tuu..
tett..
tanye la org lain.
hahahha!

sasha* said...

sy keje gomen tp sumpah byk keje.dulu ms keje pjbt daerah mmg ye takde keje.hr2 minum ptg.kt sini jgn harap la.raya pn kene keje huwaaa

tp biasa la.kita mane dpt puaskan hati sume org.dorg mmg tetap akan anggap kita ni takde keje,lepak2.

kita ke yg tau camne ;)

Lifesaver said...

leh x ckp no comment

CikPuanMiera said...

adoiyai.. panas jek nk menjawab neh... camni la yek....

xsemua staff gomen neh kejenye ngadap internet.. like berblogging, berchatting kat facebook ke, friendster ke, myspace ke n etc....

we all akan make sure keje setel then br la layan seme2 yg berikut d atas ye tuan2 dan puan2...

kalo keje xsiap.. serabut kepala otak ni taw x.. n uolls kene pk gak.. xkan la sepanjang2 time keje tu... nk hadap keje jek... harus la ade time nk rest gak kan?

elehhhhhhhhhhh.. mcm la korg2 yg xkeje gomen neh.. keje dgn penoh dedikasi kan? so.. xya la nk keco2 psl org gomen camni la.. camtu la...

hambik ko! aku nye bebel.. muahahaha

Prihatin free heart ting!! said...

uhh... rase bersalah la plak saya nih bila cik wawa buat entry khas berdasarkan dari komen saya...
hmmm tapi nak sambung cakap jugak la pasal hal nih.

kalu kita buleh memenuhi kehendak pelanggan + senyuman (bab nih rase cik wawa mmg dari azali dah terer kut) + layanan yang baik , saya rasa dah buleh mengimbangi hal2 tgk facebook waktu bekerja tuh, kerana pelanggan dah rase senang ngan kita, kita men facebook time tuh pun pelanggan akan terfikir "hmmm mungkin diaorg penat buat kerja, tak salah la diaorg nak berehat dengan tgk facebook kejap"

TAPI, kalau kita bagi perkhidmatan yang teruk.... hmm alamatnya si pelanggan itu mengutuk kita seteruk2 nya dan kalau bule diaorg mencari kesalahan kita yang lain pulak... kadang2 bende2 remeh pun diaorg besarkan.

mungkin utk elak bende nih berlaku lagi... pegawai atasan akan block facebook ker... ( tp tak mungkin, org atasan slalu guna facebook gak)

Syima Syaz said...

uuhhh kitorang kat bank dulu pun ade KPI..lagi teruk..stressnye ya rabbi...

well,kitorg swasta bkn marah semua org gomen.kitorang pn teringin sgt nak masuk gomen...sbb.....
MINTAK APA SEMUA DPT!

Wawa_Nadwa said...

sasha* :

bergantung pada jabatan ape kan yang.
ade yg kalau sibuk, sibuk betuii smpai takde mase tuk minum.
jabatan yg relaks, goyang kaki sgt.


betui gak tu kite mane la dpt nk puaskan hati semua pihak.
nmpk yg buruk saje..
=)

Wawa_Nadwa said...

Lifesaver:

takleh!
=P

Wawa_Nadwa said...

CikPuanMiera :

wakhahahhaa..
hambekk koo..
pjgn lebih lagik.

thanks!

ape yg cikpuan miera ckp kan tadi ada betui nye.
tapi tu la mungkin mereka anggap kita ni salahgunakan kemudahan yg diberikan.
=)

Wawa_Nadwa said...

Prihatin free heart ting!!:

eyh!
jgn la rasa camtuh.
i really appreciate it komen yg awk berikan itu.
just nk kongsi je dengan org lain.

senang cerita la.
FIRST, keje.
dan selebihnya anggap je la utk realese tension je.dan mungkin tu kelebihan keje gomen ni.
kekekke!

setiap jabatan BERHAK block laman-laman web tertentu jika mereka rasa pekerja mereka lalai ashik bermain internet aje.

skrng pun kebanyakan orang atasan juga mempunyai fb, blog dan sebagainya. Tak heran la pekerja bawahan ada sama. =)

sekian, terima kasih.

huh, penat la.
hahahahha!

Wawa_Nadwa said...

Syima Syaz :

tak semestinya semua dapat wakk..
kalau gitu mesti semua naik lemakk.
Nk BONUS dpt..
nan adooo..

cume mungkin pekerja gomen lebih byk dpt intensif daripada pekerja swasta.
rite??

CikPuanMiera said...

sape cakap ape org gomen mintak seme dapat? sape sape sape????

kalo dapatttt.. xde nye la CEUPACS nak bising2 kat PM... choiiiiiiiiii

ChiLaBaey's said...

Malas nak komen lebih2 sebab saya dulu orang gomen juga.... tapi apa cerita dan situasi di dalam pejabat gomen ni memang ada banyak kebenarannye.... tapi bergantung juga kepada jabatan dan jawatan yang disandang.... dan ada sebab juga saya keluar dari gomen dan ada juga kekesalan keluar dari gomen... Ada baik dan buruknye.... Bergantung juga kepada diri sendiri untuk meningkatkan mutu diri sendiri dan juga jabatan yang diduduki..... :) :(

sasha* said...

kdg2 diorg ni jeles gak dgn org keje gomen.kutuk2 gomen pastu bab gaji,bonus laju je nk keje gomen

tepuk dada tanya selera.bak kata bos sy.bonus mintak bila tak dpt marah.pastu undi pembangkang.pikirkanlah ;)

ChiLaBaey's said...

Tapi apa2 pun, kerja dalam kerajaan juga memang best berbanding private.... :)

Syima Syaz said...

CikPuanMiera - ehemm excuse me,saya penah keje kat dlm gomen....!

Diana Abd Rahman said...

hakikatnya keje gomen sekarang tak macam keje gomen dolu..

sekarang dah ada KPI, SKT la ni..lagi..separuh Jabatan dah ada penilaian 360...sesapa yang nak maintain trend keje cam dolu2 tu alamat ketinggalan le ye...

Cam sy ni dapat lak kena buat kerja carca marba semua kena buat...kalu time busy tu..masa berlalu pun tak perasan..

Wawa_Nadwa said...

CikPuanMiera :

betui tu.
sy setuju!!

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

takpe komen ckit je pon takpe.
hahahha!
ada la kelebihan masing2.
terpulang pada individu tersebut.
jangan merugikan jabatan sendiri sudah.
=P

Wawa_Nadwa said...

sasha* :

haaa.
yg last tu wawa setuju.
ada gak keje gomen tapi undi/sokong pembangkang.
tu pembelot nama nya.
=P

Wawa_Nadwa said...

Diana Abd Rahman :

yer betul tu kak.
sekarang ni semua jabatan kerajaan sibuk dgn KPI..
ada masa nyer sibuk sgt2.
ada masa nyer juga kita takde keje.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998