Monday, October 19, 2009

Renew Licence..

Minggu lepaihh, ade la akak kat opis ni cite psl JPJ. Cerita itu tidak perlu la aku bagitau kat sini kan, takkan tu pon den nak citoo. Tertibe...

"Alamakkkkkk.. Lesen wawa laa!!"

Baru teringat lesen matikkk bulan 10. Kelam kabut bukak wallet tgk lesen.. Fuhhhh!! Lega 18hb baru mampuihh.. Hee.. senyum kambing lagi.

"Takpe la es0k esok esokk la gi renew.."

Haa.. yela tu 18hb tu hari ahad.. kalau jadik pape hari tersebut camnoo.. Eii paling malas la nk pi pejabat pos, gerenti ramai.. Takkan nak tangguh plak kan.. Baru den teringat pejabat pos yg paling d0kek je opis ni ha.. Tu tuu kat Pulapor, kat sane tak ramai yang adoo pun abang2 askar je.. =P
Pi renew pon tak sampai pun bape minit. Alahaii kejap la pulokss.. Eyh eyhh.. gini ekk ghupenye lesen baru itu.. Ni pes time tgk nii.. Eeii mmg jakunn cikittt.. Hiks! Simple je kan. Yela korang kena paham aku ni baru bape kali pi renew lesen, tu yang agak pelikk sikit.. =)
Mase dapat tu muke agak terkejut.. Dahi berkerutt.. Belek2 sambil masuk ke kereta. sib baik tak masuk longkak.. Aiyakk buekk maluu je dengan abg askar itu. Hehhe!
Ni nak story mory sikit pasal lesen ni. Ade la org-org tertentu ini memiliki lesen tapiiiiiiiiiiiiiii..

Takut nak drive..

korang telah lulus dengan jayanya nak dapat kan lesen itu tapii takmo gunakan. Aiyooo.. apa guna nyer ko susah payah belajar kereta, bila dah dapat lesen takut plak..

Yang tak tahan tu, bile lesen engko matikk pandai plak pi renew.. Hehhehe!

Tak kisah la bwk oto ke manual ke gunalah lesen anda sebaik-baiknya. Rugiii woo ade lesen tapi takut nak drive.. Berani la sikittt.. Aku ckp ni pun ade kawan sendiri yang mmg takut nak drive. Kekkekekee!~

Korang yang kat luar tu nampak kete slowww giler tu paham2 je la dorang tu sedang belajoo dan masih takut2 lagi tuu. Jgn la meradang yer.. Pesanan utk aku gak.. Heee..

Tapi agak2 la nak belajoo tu drive la malam2 ke.. Jgn plak drive pagi2 org nak pi keje ye.. Memang hangin la kan.. =P



Lebih baik pandu kereta manual berbanding autoo.. Kalau emergency nanti sonang. Camno la gayak nye aku bwk manual.. Gigil lutut ni haa.. HIks!

15 comments:

CikPuanMiera said...

weh.. bawak manual la best... baru careeeeeeeee

sasha* said...

eh u tak baca eh blog i?psl i tiap2tahun renew lesen tp tak pnh drive hahaha :P

a i z o u l h a s h i m i e said...

huhuhu..
aku xde lesen keta mcm ne
tp berani je bwk
hahahha


***sory lama x komen2..bz melanda jiwa

a i z o u l h a s h i m i e said...

huhuhu..
aku xde lesen keta mcm ne
tp berani je bwk
hahahha


***sory lama x komen2..bz melanda jiwa

lily lotus said...

kann..seb baik teringat nak renew..klau smpi raya thn dpn baru ingat camne :P

Wawa_Nadwa said...

CikPuanMiera :

dpt lesen trus bwk oto nk bwk manual balik pikir 2 3 4 5 kali gak.
hahahha!

Wawa_Nadwa said...

sasha* :

owh.
entry ni tuk kamu jgk.
kekekek!
=P

Wawa_Nadwa said...

a i z o u l h a s h i m i e :

bz la sgt2 kan.
=P

haa.. tu kira saje je carik psl.
klu kena saman sape ssh??
engko jgk.
=P

Wawa_Nadwa said...

lily lotus:

klu smpai raya tahun depan tu kira HALAL je la.
hahahah!

Framestone said...

he..23x tue kes xleh nk drive if xde abg JPJ dok kat sebelah he..23x teu pasl ade lesen tp xberani nk drive...

www.broframestone.com

nesloais said...

wah.. cantik gambar lesen.. hehe..

Wawa_Nadwa said...

Framestone :

bile dh dapat lesen pun takleh drive apo cite.
hehe.
=P

Wawa_Nadwa said...

nesloais :

tgk gambo plak dia.
=P

Rashid said...

wawa.. gigil lutut takper jangan gigil tangan dah.. nanti pergi lain kan. hehe

Lifesaver said...

uiks!kalo akak rempit manual..terus tak jalan kete tu..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998