Wednesday, October 28, 2009

Pesta Tokong

Kat area umah guwe ni majoriti ramai penduduk cina. Sebelum rumah yg aku tinggal sekarang ni dibina, tapak kt ni memang org panggil "Kampung Cina". Korang akan jumpa cina sesajorrr tapi sekarang ni melayu pon sudah byk..

Jika anda orang ampang, mungkin anda tau tentang tokong ini. Ada juga yg taktau kot sbb tokong ni area rumah guwe je. Hiks!
Ada pesta ape tak tau la teman.. Ada sembayang dorang la kot. ada la tu bagi agama dorang. Tgk cam meriah dalam ni, aku pun tgk dari luar je la, gileee ko nak masukk.. Ntah ade vavi panggang dalam tu mane tau kan.. Kekkeke!Setiap tahun jalan nk ke tokong ni memang akan sesakk.. Sesak yang teruk.. Memang ramai la, ntah datang dari mane pon tarak tau. Ada berbijik-bijik bas masukk.. dah la jalan sempit..
Sebenarnye dah tau dah jalan ni memang sesak, saje je nak lalu nak tgk pemandangan kat sini. Koo kena tawakal je la yg kereta ko tak akan kena sagat.. Hee.. Berdebor-debor aku drive jalan ni. Kereta ada parking kiri kanan.. Fuhhh! sgt mencabar.. =PKadang tu jerittt je lebihh.. Yela takut kena sagat kan SI PUTIH tu.. Mau nangis aii tauu.. =P

Kuang asam huh ade kaki tuhh.. Korang tau2 je la kaki sape. Cis!! Aku tak perasan pun yg dia angkat kaki, maklum la kusyuk drive kan. Tgk2 kamera je ade nmpk kaki busyuk tuuu. Hahha!
Aku mintak gambo kenduri kat dewan putrajaya tu kat adik lelaki aku ni, dia buleh transfer kt lappy nyanyahhhhhhhh. Baik je delete kat hp dia. Uwaaaaaaaaaa.. dah takleh upload gambo n cite psl kenduri ituu..


Pagi2 tadi nak maj0k dengan dia. wakakkakakka.. mesti dia rasa serba salah. Padan muke!! Padan muke kat aku gak, dah kurang satu entry.. Heeee!! =P


2 comments:

atty's said...

suka tgk pesta tanglong

Lifesaver said...

kaki adik anda sungguh comel !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998