Monday, October 26, 2009

Jubah konvo + UiTM Shah Alam + Bob's Corner

Hari jumaat lepas kan aku c0tii kann.. Konon nye buleh la relaks goyang kaki rehat kan, nan adooo. Ingatkan kejap ajooo yoo amek jubah tuk konvo nyanyah tuu, lama berbenar sampai nak pitam guwe dibuatnya..

Pagi tu kuar rumah macam biasa nak pi keje, jalan alhamdulilahh tak sesak, sangat senang hati memandu tanpa mengalami sebarang gangguan. Almaklum la aku ni first time mandu sendiri ke shah alam nuu.. Hahha! Soooooo perasaan ketika itu agak gabra plus cuak utk ke sana.

Malam tu dah tanya abah dah nak lalu mane, jalan yg senang kan.
"Haa.. lalu je federel lagi senang.." owhhhhhhhh ok2.. akak tau. Confident je tau ko.. hahaha! Pagi tuu tertibe blurr.. eyh nak lalu federal tu jalan mane ekkk.. aduhh tertibe bleh lupe koooo.. (*_*)

Baikk je coverr. Takpe2 ikut je signboard janji sampai shah alam tuu.. Terussss je dont belok2.. hiks!

Dannn akhirnya selamat sudah sampai UiTM shah alam ini. Bukan terus sampai pun, kena la ronda-ronda melihat pemandangan dan keindahan shah alam (sesat kebarat oke) heee!!

Owh ingatkan awal la kot sampai kol 9 gitu, dah beratuq panjang. sila la beratur yer!!
Kol 11 lebih baru settle semua. Chaloooo carik makan guwee lapooo gilerr.. Angin dah naik pala dari pagi tak jamah pape. Dengan cuaca yang agak panas lagi buat pala ni berdenyut2, rasa nak marah sesajorrr.. =PPi makan kat sek 18, Bob's Corner. Nape pilih di sini?? Owhh... sebabnye ni kedai Maksu aku soo makan la ape yg engko nak.. Hihihihiihh..
Ok2 pilih ape nak makan.. Opcoz ku carik nasikk duluu.. Utk pengetahuan korang, restorant ni popular dengan lauk GULAI KAWAH.. Aku pun baru je sempat rasa lauk ni, first time makan.. Memang la s0dapp.. Daging pon lembutt aje..
Walaupon tokey ada pekerja yang ramai tapi dia tetap gigih bekerja, amek order ape yang patut. Yeah baju putih pala agak berkilat itu Paksu. Dulu dorang ni femess dengan Char Kuey Teow, mmg lakuu gilerr la.. Tapi bisnes semakin berkembang masak la lauk pauk plak, terutama sekarang GULAI KAWAH..
MakSu, adik mama.. Pas makan baru muke buleh senyum. Kekenyangan. Mula amek lauk sikit2 je, segan la wehh walaupon kedai maksu sendiri.. Yela nak makan staf maksu ashik d0k pandang je malu aii tau. hahahha! Nak bukak mulut pun alahaii cover baekk punyeee.. =P

Adik aku konon nak amek hati aku, haritu aku kurang ada mo0d dengan cuaca panas, sakit pala lagi.. "Kak, makan je pape kak.. aku belanje kooo.." Padahal makan pree je.. Citt!! Kalau ku tahu dia nak belanje sudah tentu aku ajak makan kt pizza huttttt.. Hehhee!


Taktau huh nk buh tajuk ape. kekekkekekke!!~

13 comments:

farish H said...

musim konvo dah hehee

Duke Luce Dell'amore said...

eh??wawa pun konvo skali ke??bile wawa konvo??jim akan konvo slasa ni(27hb)..

jim pun amik jubah jumaat lepas..jim p around 11pg..kul12 bru slesai..
mmg pnjg pun braturnya..

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

happy konvo adik wawa =D

TSS said...

Salam cik WaWa..

lama x mai singgah cni.. dh bertukaq rupa dh. makin meriah plak tu..

nk tumpang promosi skit la..

kalau member2 nk tambah income bulanan, klik Mesin ATM ni... Sama2 berganding bahu menjayakan 1Malaysia..

ku tak sempurna said...

walaopon dah byk kali ke shah alam, aku ttp amik peluang ronda2 melihat keindahan bandar tu...
teeeeeeeeeeeet..

hahahaha
tak pernahnya aku pas klu kat shah alam ni.. ke barat gak perginya :P

aku ttp salahkan sign board yg tah apa2.. anak panah suruh straight, tp rupanya kena belok..
sungguh cis!!

lenkali boleh aku singgah ke bob's corner tu :D.... klu tak ke barat laaaa...

hahahaha

Lifesaver said...

aish...nape tak tnya akak yg ex uitm ni..sonang je gi uitm shah alam itu

Wawa_Nadwa said...

farish H :

yalah.
musim konvo plak.
=P

Wawa_Nadwa said...

Duke Luce Dell'amore :

owh dia dh lepas la jim.
hari ahad 25hb..
hehehhe!

lmbt nyer.
kiteorg pagi2 buta dah ade sane dlm kol 9 gitu.
hahhaa.
tu pun dh ramai ok.
=P

Wawa_Nadwa said...

Blog Anuar Kamaruddin™ :

tenkiu.
bgi pihak adik wawa.
=P

Wawa_Nadwa said...

TSS :

meriah tetap meriah TSS.

promote nmpk.
hee.
ok thanks!

Wawa_Nadwa said...

ku tak sempurna :

hahahhaaa.
tak sangka ade gak geng haku.
tapi ko dh salu pegi pon sesat gak.
aku ni first time ok.
kira hebat la gak kan kan kan.
hehehhe!

Wawa_Nadwa said...

Lifesaver :

klu tanye pon bukan tau jalan kak.
kena sesat dulu.
hehehe!

nesloais said...

eh eh..
kedai untie awak tu seksyen 18 tu area mana yer..
apa? gulai kawah? mesti sedap tu.. nk try ler.. resipi pure klate ker...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998