Wednesday, October 14, 2009

Open House : Rumah sendiri..

Jangan la korang korang dan korang terasa ekk, kata aku tak jemput ke rumah aii plak yerr. Lagipun rumah terbuka aku ni hanya la untuk keluarga terdekat sahaja. Kalau kawan-kawan aku tau ni mesti dorang bising, "bile nak wat open house ni?? wehh sampai hati koo tak jemput aku ehh syaii..." Sorry la beb fulus den kureng, kalau tuk family mama aje yang keluarkan belanja, kalau jemput kawan2 aku kang, aku la kena keluarkan duit.. Tahun depan la ye kalau ada rezeki lebih. Hehhehe!

Hari sabtu tu aku terasa penat sangat sangat sebab mama keje dan aku kena sediakan bahan utk mama masak balik keje kang. Adik badik abah pon datang makan malam, so goreng apa yang patut dulu, mama balik kang dia masakk la apa yang dia nak masak kan..

Menu utk malam itu nasik minyak, ayam masak merah, sambal daging, arca, meehoon goreng, agar-agar dan lain-lain.

So, tgk gamboo je la ekk. Maleh nak taipp apa-apa.. Ngah kenyang nih. Haha. Jamuan je memanjang.. Huii jimat belanje.. =P

Sampai terkeluorr ko punye perot liss.. hiks!
Suke gambo ni. Nampak comel je makyang posing cam itu bersama anak-anak. =)
Acu dan AdamGambo2 ini semua budak2 kecik ni yang amek yer. Kemain lagi main kamera aku, mcm2 gambo dorang snap. Gamboo aku semua cam hampehh. Heee!~ Kena marah dek abah, semua larikk sorok kamera. Hahha!
Masa ni masing2 nak tgk gambo raya yang aku burn dalam CD. Bila pasang je gambo first je ada yang lain tak adooo.. Nape tak kuar pun taktau la..
Semangat menunggu, sayangnya takleh tgk. Hehhehe! Pastu abah bising. "Kak, betuii ke dah burn ni.. asal tak kuorrr gambooo.." Mane la den tau yang gambo tu taknak kuar kan, tanye la DVD player tu. hiks!Budak nakal ini telah mer0bohkan katil guwe. D0k lompat lompat sekali.. paham2 je la. Hahhahah! Katil tu mmg dah goyang, bile datang budak2 ini apoo laieee.. Tapi takpe den ni bab paku memaku kasi je kat aku.. Hhahhaa! Muke den tak adooo. Memang selekeh gilossss ok. Nyampah tgk muke sendiri. Hahhaa! Tugas malam itu membasuh pinggan. Kiteorg tak guna pinggan polistren ok.. Jenuh aku kena cuci pinggan. Cawan je guna polistren, sonang. Dah pkai buangggg.. Hiks!

19 comments:

Lifesaver said...

kalo pkai pinggan polisterin lagi sonang...hehe

sasha* said...

saje tanya 'bila nak buat openhouse yang?' hehe

ibu_umairah said...

best nya.....kumpul lagi ngan anak sedara2 ye.......!!!!!!!

ibu_umairah said...

best nya kumpul ngan sedara2 ini.....bukan selalu nak kumpul mcm ini kan

nesloais said...

apaa aaa guna pinggan polisterin.. x sayang alam sekitar kaa.. kurangkan perlepasan karbon dioksida.. kurangkan sampah sarap.. miahahaa..

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

kejap...kejap...karpet rumah tu cantek! ai like! =D

farish H said...

waa xajk pon hahahaaa

lily lotus said...

cantiknya rumah..murah rezeki jamu tetamu ;)

adenium said...

mana gambar food... heheh

ChiLaBaey's said...

Laaaa... tak ajak pun.... :)

Wawa_Nadwa said...

Lifesaver:

tu la.
tp kang kate anak dara pemalas plak kang.
hehhee.
=P

Wawa_Nadwa said...

sasha* :

tahun depan kot yang.
hahaha.
=P

Wawa_Nadwa said...

ibu_umairah :

best gak.
bukan senang nk kumpul camn.
klu takde buat mkn2 camni tak jumpe la dorng.
hahaha.
=P

Wawa_Nadwa said...

nesloais :

aloooo.
mane ade org guna pinggan polistren la.
guna pinggan kaca ok.
cawan je politren.
hahahha!

Wawa_Nadwa said...

Blog Anuar Kamaruddin™ :

tertibe karpet plak nuar ni.
hahaha.
org tak perasaan pon karpet itu.
=P

Wawa_Nadwa said...

farish H :

haha.
sowwy!!
=P

Wawa_Nadwa said...

lily lotus :

maceh!.
umah family.
alhamdulilah.
jamu sikit2 je kak.
=P

Wawa_Nadwa said...

adenium :

gambo fo0d takrak la kak.
org sibuk kat daput.
ni pon bdk2 tu yang amek gambo.
=P

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's:

aloo..
sorry la.
bukat sikit2 je tuk family.
=P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998