Thursday, October 1, 2009

Malam raya di danau kota..

Punya la excited sangat cerita pasal hari raya sampai lupe nak cerita pasal malam raya. Adoyaii. hiks!

Ada orang kata, orang kata laaaa..

"Wa, nnti raya nanti buleh la guling2 kat jalan ampang tu mesti lengang gilerrr.. Nk tdo kejap pun buleh.."

"Wa, tak balik kampung ke?? Bosan la raya kat bandar.. sume balik kg laa.."

Takk adoo maknoo nyerr jalan clearrrr.. Tetap jemmm rotii okey.. Tu orang kata la. Disebabkan aku ni jarang sekali beraya di kota so sangat la excited bile beraya dikota. Heeee.. Semua orang berpusu-pusu pulang ke kampung, kami di KL relakssss je. Heee!~

Lepas berbuka aku ajak la mama n adik2 keluar malam raya tu.. "Ma, j0m gi danau kota nak?? jalan-jalan malam raya ni. bosan la d0k umah..". Yang lain J0Mmmmm aje kalau diajak. Hari sabtu siang tu kiteorg dah siap2 masak, tukar langsir, boh kuih raya dalam balang dan kemas umah, semua settle. Malam takde buat ape kan. Apa lagii jalan-jalan laa..

Adik lelaki yg besar tu plak.. "Wehhh.. mane ade org bukak kedai malam raya nii.. semalam aku gi danau, dorang kate semalam last.."

ERkk!!

Walaupon adik aku bgtau camtu kiteorg tetap pergiiiiiii. Hehhee.. Kate nak jalan-jalan aje kan., tak kisah la tutup pun takpe.. nk sedapkan ati aje ni.. =P

Gerak pon kol 9 sebab takut plak tak dapat parking, tau je la kang berebut plak kan. Sampai je booth kebanyakan nyer gelapp. Aloooo. ingatkan tutup ghupenye datang awal sangat, dorang baru je siap2 nak bukak. Hehhee!

Ingatkan tak ramaiiii.. Tapii.. isk isk iskk!~Ramai nye oranggg toksah ckp la.
"Ma, akk rasa kan tahun ni ramai raya KL kot..."
Hiks!Adik perempuan aku ni dah macam kena sampukk.. Bukan ape malam raya ni lelongggggg sesajorrrr.. Ni nak beli tu nak belii.. Lallallala!

Kalau kat kampung, cam gini orang takde kuar umah dah. Semua sibuk mengemas umah, pasang pelita, memasakk dan sebagainya. Kedai kat kampung pun tutup kol 9 mlm, kalau ade tempat gini pon mesti ramai tak gi. Takot woo kat kg byk tetttt.. Heee!~
Selalunya kiteorang akan berpisah kalau jalan. Mama dengan adik dan aku dengan adik perempuan aku. Memang takleh jalan sekali. Mama kalau jalan satu booth ke satu booth tu lama noo dia singgah. Kang satu ape tak buleh beli. =PNi dah menepekkk kepenatan. Dah malas sesangat nak jalan. Lepak kt tembok kat shell ni, mama masih membeliii.. kami hanya menunggu mama la nii.. Sampai abah call "Ni korang tak reti-reti nak balik ke.. Dah kol 2 ni. Nak raya kat sane ke?? Nanti abah hantar baju kat sane.."
Hahhaha! Aiseyyy.. Baik ke kena perli hohhhhh..
Penatt sehhhhh.. ni tgh tunggu mama. Ingatkan dia masih menyopinggg. Ghupenye dia sesat. Hahhahaha! Adoii mama ni kat danau ni pon bleh sesat. "Kak, ni mama depan restorant pakli ni. Nak jalan kanan ke kiri.." Heee.. Mama owh mama.. =PDah kol 2 lebih tu tak balik rumah terus yerr. Mencari 'car wash' yang masih buka tuk menyental SI PUTIH ku.. takkan nak biarkan kotor kan. Mesti nak raya gakk.. Huiii.. Jangan harap la korang jumpa yg kosong. Semua FULL. Aihhh.. kol 2 pun penuh lagii tuuu.. Lalu depan spectrum ni taktau la bile mase ntah buka car wash disini. Aku tak penah pon cuci kat sini. Tgk tak ramai try je la cuci sini. Janji cuci kan. Sokk pagii aku tgkkk.. Calarr sehh kete aku nii.. Adoiiiii.. Dia pakai kain ape ntah sampai calarr2.. Sib baik ckitt, tapi ckit2 pun hangin gak aku.. Gataii nk cuci situ kan.. gasakk.. hambekk koo!
Tercalar hati ku bile SI PUTIH ku dicalarkan. huk3!
heee!~

14 comments:

~0~ said...

wah....sonok ek...shopping sakan

ChiLaBaey's said...

Amboi sempat lagi.... macam tulah kalau beraya di KL ni.... dulu bolehlah baring atas jalan, sekarang ni jangan haraplah... saya dulu pernah baring atas jalan kat KL dulu...

nURmALa mAZLan said...

eh...ye la wawa..
akak pon lupa nak cerita pasal mlm raya akak gi jalan TAR

lily lotus said...

tabik springlah sanggup turun situ mlm raya :D

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

dah nama ujong dia town, baek downtown, uptown, oldtown...ramai org tak kira masa...sampai bercuci si putih yer... =D

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

danau kota..lom pernah pi


hati2 dik..time basuh kete...
sayang kete baru tu....

Lifesaver said...

wawa,
basuh sndiri mnjamin kepuasan

Wawa_Nadwa said...

~0~ :

sonok.
spai lupe nak balik.
=P

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

sonok gak klu tiap2 tahun cam gini.
=P

Wawa_Nadwa said...

nURmALa mAZLan :

haha.
cepat cepat update kak
=P

Wawa_Nadwa said...

lily lotus :

tu sbb sume keje dah settled!
=P

Wawa_Nadwa said...

Blog Anuar Kamaruddin™:

yela.
hee.
kena cuci woo kotor gilerr..
=P

Wawa_Nadwa said...

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ :

ajak la abg gi kak.
=P

tu la mane tau nak jadi camni kan.
hmm..

Wawa_Nadwa said...

Lifesaver :

rumah atas tanah bleh la cuci sendiri kak. ni rumah tinggi susah la.
=P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998