Tuesday, October 13, 2009

Lunch @ KL Tower

Seperti tahun lepas aku berpeluang makan tengahari di Restorant Berputar, Menara Kuala Lumpur. Majlis ini bukan jabatan aku yang anjurkan tapi jabatan lain. Disebabkan aku keje hujung minggu 'part time' di SPACE sooooo dengan ini aku diundang join dorang makan di sana dan dengan besar hatinya aku menerima jemputan mereka. Yela bila lagi kan aku nak makan sana.. Walaupon kena bayoo, sama belanja makan aku tuk 2 minggu tuuu.. lalallalal!~ =)Ok cam biasa, tgk menu aku dulu yer.. Nasi totapp ada, tak bleh tinggalkan. Tapi amek dalam kuantiti yang sedikit saje sbb ade byk lagi aku perlu rasa. Lauk pun sedap jgk.. Yela bayar mahal2 makan sikit je kan. Membazirrr je.. hiks!Sup ekor dia. Perghhh! Wallahhhh.. Lembut gilerrrr daging nyerr.. Dap dap dap.. =)Cuba ni plak.. Konon ala-ala mat saleh gituu. arghhhhhh tak leh masuk sehh.. Bagi aku kurengg la mungkin sbb aku kan tekak melayuu. Hahhaa!~Dessert.. Alahaiii cinonett je aku amek. Terasa perut semakin penuh. Maklum la tangki aii ni kecik ajo yoo.. Tak muat masuk byk2.. aihh rugi rugii rugiii.. Bayar mahal2. Hiks! =)Dann last sekali aku makan aiskelimmmm.. Sudah semestinya perisa vanilla + coffee + keladii.. Ok, sekarang kak nurul kan sudah berhijrah ke jabatan lain, bukan jabatan aku lagi soo apa-apa aktiviti yang melibatkan jabatan kami, kak nurul tiada lagi bersama. Alahh tapi dalam kampus sama gak. Bukan jauh pon. Haa. jabatan ini la yang kak nurul keje sekarang. Jabatan ni bestt.. =)Kazira dan Kak Gee. Makan dan terus makan yer.. jgn malu2.. =)Best nyer makan kat sini sebab tak sesakk.. Dan ko buleh makan dengan senang hati. Masa ni ada 2 sup, sudah tentu pilihan aku adalah sup ekorr. Restorant ni sedang berputar ye kawan-kawan, kalau pandang kat luar kita perasan la gerak tapi slow aje, dont worry. =)
Mak budak ini adalah pengemar nenas. Byk gila koooooooo dia makan nenas hari itu.. Seyes mmg bykk. Hahhaha!
Cam biasa, pas makan bergambar tu adalah wajib. Taktau napa kan?? hehehe.. Tapi kalau org yang jarang bergambar tu mesti pelik tgkk "budak ni ashik bergambar je" hiks! Blogger ni pi sana sini, bergambar tu tak penah lupa ok. Kalau takde gambar tak best nak cite apa-apa. =)
Aihh.. kak nurul ni membebel ape lagii.. Tu tuu org nk amek gambo tuu. Senyumm aje laa. Heeeee!!1.. 2.. 3.. Smileeee!! Gayat seh d0k kat sini. Kiteorg bukan d0k atas kaca itu yer. Kalau pecah tu jatuh sia-sia aje. eeiii.. Tak0tt!dan lagii..Gayak gini taktau sape s0h buat. Hahhahhaa! Kami ikut sajee ape yang disuruh tanpa bantah apa-apa.. Janji ado gambar.. =)
Gayak gini plak.. Si fahmi yang s0h buat camni, kami pun ikuttttttttttttt aje.. Nampak cantik plak walaupon muka tak nampak.. =POwh ini kak jah, salah seorang kakak kesayangan ku. Korang jangan taktau aku ramai 'kakak' kat sini. Hehehhee! Kak jah baru je jalani pembedahan kecil. Semoga kak jah cepat sembuh yer. Rindu la nk dengar kak jah ghoyakk kelateeee.. Hiks! Aku hanya belajar "gelenyerrrr" jee.. =P
Sebelum pulang posing dulu kat lift ni yerrr.. Peace!! no war.. hak hak hak.. =P

Rasanya aku makan kat sana pon hanya masuk perut dalam rm30 hengget ajerr.. separuh tuu.. hiks!


27 comments:

sasha* said...

huhu rugila wawa bayar mahal tp mkn sikit.eh u keje kt mane.lupa la.universiti eh?

atty's said...

sodap2 menunya ..sambil makan leh tgk view kl.

Paan said...

Makan x ajak! Majuk ah!

ku tak sempurna said...

humangaaaiiihhh..

patutla aku tak smpi lg ke restoran tu..

patutlaaaa...

sape suh letak harga mahal2!!!

kan aku tak pergi..
hihihi



.
.
.


rugi la ko... byr mahal, mkn ciput.... lenkali, sorok aku dlm henbeg.. boleh aku makan kan ko nye separuh bahagian lagi :D

Lifesaver said...

buat akak terliur la wawa ni...rasa nak gi tempah skrg...abg!!!aku mau makan ke sana jugak!

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

eh, samerlah!! =D

Wawa_Nadwa said...

sasha*:

tu la mmg rugi.
takleh bwk mkn hotel ni.
hahhaa.

uni tek m'sia (UTM).
=P

Wawa_Nadwa said...

atty's :

tu la.
cantek tgk dari atas.
semua nmpk kecik aje.
=P

Wawa_Nadwa said...

Paan :

alololo.
jgn aar maj0k.
bugh0k..
=P

sasha* said...

hr tu i mkn steamboat beria2 pulon sbb nk cukupkan dgn harga yg i bayar tu haha.kwn i lg kesian.dia vegetarian.steamboat mkn sayur je.kami segala jenis seafood cuba haha :P

oh branch jalan semarak la?kalau u kene transfer skudai cmne yang?:P

Hunky said...

Ya ALlah...

BEST NYEEEEEEEERRRR!!!

haha
Nanti lain kali nak dating2 kat situ la. Malam pun ada buka kan?

zlan said...

sedap la nmpk sup dia tuu..mmg minat la mkn sup tu...

Wawa_Nadwa said...

ku tak sempurna :

sib baik ade byo bulan2 kt opis takde la terasa mahal sgt.
cube ko kena bayo sekali tuh.
perghh sorry la aku nak gi.
hehehe
=P

Wawa_Nadwa said...

Lifesaver :

gi la ajak abg akk gi.
shian baby tu.
kang kempunan plak.
hahhaa!

Wawa_Nadwa said...

Blog Anuar Kamaruddin™:

eyh.
ape yang same nyer nuar oi.
=P

Wawa_Nadwa said...

sasha* :

hahhaa.
steamb0at takpe takde naik.
balun je semua ape yg ade.
hahahha!
rugi woo tak mkn seaf0od.
hiks!

transfer??
aloooo.
takmo la klu transfer sane.
jiwa, hati, jantung aii kat KL.
hahahha!

Wawa_Nadwa said...

Hunky :

pi la dating sane.
aww romantik seh.
candle light dinner..
malam mesti bukak nyer..
pemandangan mesti lagi cantik bile malam.
=P

Wawa_Nadwa said...

zlan :

sup ekor tu memang sedap wakk.
wawa pun suke gak.
=P

farish H said...

sdapnyaaaaaa

lily lotus said...

woohoo..berbaloi2 dgn harganya kan

nesloais said...

uiyo.. makan tmpt mahal tu.. xgayat ke pusing2 tuh..

ChiLaBaey's said...

Sup ekor saya tak makan sebab tak buleh masuk tekak... Sedap yer, lagi2 part tang2 dekat muntut tu.... hehehe... errrr tidak.... :p

Wawa_Nadwa said...

farish H :

sedappp rizz..
hingga menjilat jari.
hehehe.
=P

Wawa_Nadwa said...

lily lotus :

berbaloii la sgt.
mkn wawa utk 2 minggu ok.
=P

Wawa_Nadwa said...

nesloais:

mahal gak.
tp tak terasa sgt sbb bulan2 bayo so bile sekali pegi tu tak terasa la.
=P

pusing tu tak gayat tapi tinggi tu buat gayat.
hehhee.

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

alooooo.
jgn la ckp psl muntut.
klu wawa dgr mmg wawa tak makan la.
hahahhaha!
cis!!

Rashid said...

wah seronoknya. Tak pernah saya ke sana. Lain kali, kalau saya berkesempatan ke sana, apakata wawa temankan saya okey. Bolehke ni??

Wawa, 'gelenyarnya'.. haha!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998