Tuesday, October 27, 2009

KOnvokesyen My Sis a.k.a Nyanyahh!

Ahad, 25hb Oktober 2009..

Hari yang dinantikan oleh adik perempuan ku. Ini kerana hari itu adalah hari konvokesyen dia. Ouh sangat semangat okey.. =)Pagi lagi sudah memekak-mekak soh aku make up kan dia.. Aku pun make up yang simple aje.. Tudung tu pun baru terhegeh2 soh aku pi belikan dan kebetulan malam tu gi downtown cheras, belikan terusssss.. Sib baik sesuaii.. =P
Adik perempuan aku ni konvo di uitm shah alam. Jumaat tu pon ku pi amek jubah, dan ahad itu konvo. Dia sesi petang, so mama abah pi dulu dan aku adik-adik yang lain menyusul kemudian. Mama abah begitu excited pagi tuu.. Abah happy semacam je.. =P
Sebenarnye sebelum gi uitm shah alam ni aku gi putrajaya dulu ada kenduri kahwin. Oiiitt nasib baik la pegi kenduri dulu, kalau terus ke shah alam lagi la teruk kena tunggu sampai ke petang kan...

Nak tunggu sampai huruf 'S' tu punya la berbulu tunggu. Hahhaha! Kiteorg pon tgk kat koridor je, bile dah sampai huruf 'S' tu punya la kec0h. Kekkeke!My Family!~

Mula-mula tu adik lelaki aku yg perasan machoo tu takmo gi. Aku paksa, desakk, ugutt2 sampai dia pegi. Kekkeke! Yela susah sgt nk ikut, bukan selalu ko dapat camni kan. Tapi motif utama aku ajak dia sbb aku takut sesat gi kenduri kat putrajaya tuu, dia ni semua jalan dia tau. hiks!Abah mula2 sgt excited, dah petang tu muka tak buleh senyum dah. Penat + Panas + Sesak = Lambat!! Kekkeke!

Abah tak suka menunggu.. Mama ckp abah membebel je sepanjang menunggu tu.. Hahha! Shiann.. =)Muke toye je.. hiks! =P
Aii sgt terserlah dengan baju kebaya pink ini.. woooooo sgt panas ok, berpeluh2 satu badan. Lupe plak bwk baju spare, kalau tak mmg aku dah tukar dah. Maklum la gini la gi kenduri kan.. =P
Pakcik dan Cik Yati, antara yang hadir pada konvo nyanyah ni.. Pakcik adik kepada abah. Rajin datang bwk2 anak, dengan orang ramai, panas lagi. Sib baik anak2 tak meragam sgt.. Orang dewasa pon penat inikan plak budak kecik.. =)Bersama kawan2 dia. Pulangkan jubah hari itu jugakk, yela bile masa lagi nak pulang balik kan..
Sangat penat hari itu.. Masa balik tu berlagakk ok tak tunggu abah.. Malas la nk konvoi sekali dengan abah, nanti dia bising je, lambat la, ape la bla bla bla.. Disebabkan aii sudah agak terer balik sendiri, takde la nk konvoi balik sekalii.. heeeee!!
Mama bagi siap ada bear. Nyanyah tanye nape aku bagi 3 kuntum je. Cover baekk punye. "Alaaa.. 3 kuntum tu ada maksud.. I LOVE YOU.." Hee.. padahal 3 kuntum je mampu beli. Wakkakakakaka. Bunga mahal huh.. dengan ujung2 bulan ni.. CIs!! =P
Tahniah utk nyanyah.. Mama dan Abah mengharapkan koo je sekarang. Nak harapkan aku mungkin dah terlepas. Hee! Jangan kecewa kan mereka yer. Belajar rajin2, jangan gataii bercinta je.. hiks!

Sepatutnya buat entry kenduri kat putrajaya dulu tapii gambo kat adik la pul0kss.. tu nanti2 la ekk.. =P

12 comments:

adenium said...

congrates to your sis...

shiela said...

saya pn g konvo adik sy kat uitm tu..tp sesi pagi..hehe..mmg la penat n rimas menunggu ok..btw, saje singgah2 ur blog :D

momguess said...

akk dulu dh merasa dh
konvo adik2 nie
seksa yg amat
ngn panas
ngn lama giler
pastu dh kuar dewan tuuu
dorang ni sibuk dok ngambik gambar ngn kwn2

kebaya pink
cantek lahh adik manisss

ChiLaBaey's said...

Tahniah untuk Nyanyah.... Akhirnye konvo juga... teringat masa saya konvo dulu... di tempat yang sama... best giler time tu... terasa bangga pada diri sendiri sebenarnye....

Wawa jangan nak kata awak dah terlambat, kalau nak seribu daya yer.... jgn letakkan dalam diri kata2 begitu... siapa kata tak boleh diharapkan... marah ni....!!!

Lifesaver said...

congarts to nyanyah...teringat time konvo dulu..sampai demam2..huhu

lily lotus said...

congrates to her! sama cantiklah u guys ;)

sasha* said...

muka sama.congratz tu her :)

Munirah Abd said...

congrats nyahnyahhhhhhhhhhhh

sonokkan convoooooo

oh rindu convo!! :D

wawa awk masih muda
masih boleh lagi...
cuma nak xnak je..ok

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

++ tumpang wish...tahniah2....wiwittttttt yg baju pink tu...cun seh...kekekke ++

nesloais said...

lawa bj kebaya.. serba pink..

farish H said...

congratt to adik wawaaa

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

tahniah tuk dek nyanyah jugekz. mesti dia rs vangga sbb satu keluarga hadir beri support... =D

kemain cik wawa kiter pinkylicious =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998