Friday, October 2, 2009

Jin Notti vs Momok The Movie

Dua-dua aku dah tgk. Cite ni biasa-biasa saja. Takde la best gile gile gile pon. Hee!~ Sorry to say.. Cerita melayu mane pernah best gile gile gile kan. Kira buleh tahan la. Agak memuaskan.

Nak komen cite ni ckit.. Huhhhhhh!! Mengeluh dulu hihihiihih..

1. Mawi owh mawii lakonan mu agak kaku.. Mungkin ni filem pertama dia kot. Mase dia berlawan tu cam kelakar pun adoo.. Muka dia terlalu baikkk utk menjadi jahat/garang/marah dll sbb muka dia cam lurusss gitu. Hahhaa!

2. Mawi ni polisss tapi nape dok dalam hutan ekk?? Hurm..

3. Lakonan fara plak.. biasa-biasa aje. Takde yang wowwwww!! =P

Cerita Momok The Movie ni aku rasa macam sama je jalan cerita dengan Momok siri duluuu. Mungkin penyampaian cerita hantu tersebut agak berbeza. Tapi takde la seram sangat pon.

1. Ade satu part yang aku rasa, hantu pontianak kot jalan-jalan dalam umah kat hutan, scene tu terlalu lama sampai rasa seram tu takdak dah.

2. Lakonan pertama faizal af kira buleh tahan. Takde la kaku sgt. Loghat dia masih ada.

Bila tgk cerita ni ada lah sama dengan cerita-cerita yang aku dengar dikampung. Pasal pocong, puntianak dll. baru2 balik kg pun aku ade dgr cerita seram dari makcik pakcik aku.. Huii... seramm sehhhh!!
Walaupon filem kita selalunya terdapat kelemahannya tapi aku tetap sokong filem kita ok.=)

8 comments:

Lifesaver said...

jarang sgt tgk cter melayu..sbb tau dah..mesti tak best

farish H said...

nk tgok momokk!

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

momok besh kan cik wawa kan...alamak, salah hantu...part tu lawak...ingat hantu pocong cina...wawawawa

ChiLaBaey's said...

Ni yang malas nak tengok ni... buat jantung bergetar dengan lajunye.... :p

Wawa_Nadwa said...

Lifesaver :

walaupon kurang best.
tp tetap sokong filem kite ok.
=P

Wawa_Nadwa said...

farish H :

pi la.
bwk gf sekali.
=P

Wawa_Nadwa said...

Blog Anuar Kamaruddin™ ":

a'ah ade part yg lawak jugak.. adoiyakk.
=P

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's:

huhuhu!
gi la try tgkkk.
=P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998