Monday, October 19, 2009

Jamuan Raya Pihak Pengurusan

Ok2.. rasanya ni entry makan-makan yang terakhir untuk raya tahun ini. Jamun raya mungkin dah abes kot, ade la jamuan makan-makan tuk lain plak. Heehehh! Nnti ade je la si lionel azry tu siiibukkkkkkkkkkkkkkkkk je komen "ashik makan aje.. membesoo kan badan je bla bla blaa.." Suke atik guwe l0h! aloo bukan aku makan byk pon. Dah ashik buh entry makan soo korang jgn la ingat aii makan 24 hours k. =)

Rasenya ni tahun yang ke 3, pihak pengurusan kat rumah aku ni buat jamuan raya. Tahun-tahun yang sebelumnya dorang buat dalam dewan kecik yang kt bwh tuu. Alahaii. mane la muat kan.. memang kena tolak menolakk antara satu dengan yang lain.. Tahun ni buat diluar kat playground, siap ade khemah bagaii..

Mase kol 8 tu aku tgk dah ramai org kat bawah.. Aiyooo.. cepatnya.. bukan leh makan pon turun awal2.. Yang abah pon tak buleh blah ckp "ehh ramainye 'cifinafa' kat bwh.. dorang tak tak menyempatt.." ahhahah! saboo je la.. =PDalam kol 8 lebih baru la trun dengan mama. Semua cantik berbaju melayu, berbaju kurung dan kebaya.. Aku, mama n abah pakai biasa2 je. Tak kose la nak berbaju raya bagaii.. Hahhaha! Kiteorg kan sempoiii.. =P

Adik, org beria ajak temankan gi open house siang tu, idak la dia mau. Sibuk practise main kompang ni. Hehhe! Last2 YB pon tak datang.. hiks! tapi main tetap main gakk..Nape mereka ini pandang ke atas?? Beria lak mendongakk nyer.. nampak segala mak nenek dalam idong tu.. Hahhah!Tahun ni ade kelainan sikit, siap ade bunga api bagaii.. Buat atas rumah je.. Yang kelakar nyer pembakaran bunga api ni tidak berjalan dengan lancar.. Tapi ok la dari takde.. =)Masak-masak semua dilakukan oleh AJK. Menu satay adoo, mee soto, lemang, rendang dll. Rasenye tahun ni satay memang laku la. Jamuan mane2 adooo je satayyy.. Satay satay satayyy.. Huii bosan.. heee! Tapi malam tu makan satay gak walaupon dah bosan sbb dah taktau nk makan ape..Nak amek makanan punya la berebut2. Dak ni mau je ku pangg.. Senang keje dia, orang lain beratur punya la panjang dia amek pas kat family dia kat luar, amek pas kat luar.. Amboiii.. pakcik kat belakang sound dia, udah amekk kasi orang lain plak. huhuhu!!
Mama beratur dalam kesesakan dalam orang-orang. Aku maleh la nak berebut2 makanan, cam orang tak makan seminggu kan. Hahhaa. Bile orang dah kurang sikit baru la dengan ayu nyer pi amek makanan, pastu bile ade org tolak.. "Eyh tak reti beratur ke..??" Haa.. kantoii terus.. kekekkekkee!
Owhh pejam celik pejam celikk.. Makan tido makan tidoo.. dahh berakhir kita beraya ekk.. Kalau hari minggu tu sesakkk jgn cakap la.. Byk ekk orang buat open house sampai ampang ni mengalami kesesakan yang terukk gilessss.. Maleh den nak kuorrr. hiks! =P

Anak beranak pencinta HITAM. Kalau abah masuk ni HITAM gak la kaler nyer. (+_+)

Ok, dah abes cite jamuan raya. Jamuan lain tak abes cite lagi. Entry makan makan makan akan menghiasi blog ini sampaii la korang rase muakk.. lalallala!! =P


7 comments:

farish H said...

meriahnya.jeless.nk g!

nURmALa mAZLan said...

wahhhhh
meriah weh...
siap bunga api tu

nesloais said...

awk duk kat kondo mana ni.. bagus ye pengurusan.. buat jamuan raya.. siap ada bunga api lagi tu..

Wawa_Nadwa said...

farish H :

harus la meriah.
hiks!

Wawa_Nadwa said...

nURmALa mAZLan :

bunga api yang kejap ade kejap takde.
=P

Wawa_Nadwa said...

nesloais :

bgus kan.
meh d0k ampang meh,
hahaha!

Lifesaver said...

patut la ari tu nmpk firework..rumah korang rupanya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998