Friday, October 16, 2009

Jamuan Raya Peringkat Universiti 2009

Sebelum Majlis sambutan raya peringkat universiti dimulakan kami, telah dihidangkan dengan ceramah yang menarik dari Uztaz Mohd Farid Ravi Abdullah.

Mula-mula tu cam 'al0hhhh.. tak makan dulu ke?? Lapoo nih.. pagi2 dah kena dgr ceramah" tapi bile penceramah tu dah mula kan bicara sampai tak perasaan dah berjam aku duduk dgr cemarah dia. Memang tak bosan, rasa lapo hilang tiba-tiba.. Pagi tu terisi la dengan perkara-perkara yang baik.. =)
Bagi yang tidak tau, jabatan-jabatan besar seperti universiti biasanya memiliki beberapa pentadbiran kecil yang lain.Contoh seperti disini ada pejabat pendaftar, pejabat hal ehwal pelajar, pejabat bendahari, pejabat harta bina, perpustakaan sultanah zanariah dan byk lagi. Takkan nk sebut semua plak kan, sooo setiap jabatan dikehendaki menyediakan hidangan tersendiri.

Jabatan kami menyediakan sate. Sate ayam dan daging. Oder je luar tak kuasa nak membakar kan.. Jabatan lain ade la buat sate gak, nasi beriani, lemang, rendang, air panas, air sejuk, airkrem pon adoo..Tahun ni nama aii naik plak soh bertugas, tugas pon menghidang je. Kekekke! Baru la nak bergaya sakan takyah wat keje kan, nan adooo.. Tapi ramai yang turut membantu..
Mari marii sate ria. Hari raya..!!
Mari marii sate ria. Hari raya..!!!
Hahhaa.. tu kak juita (baju pink) ek yg beria buat gituu. Yang aku kt sebelah gelak je. Muke dia selamberrrr je koo.. Aku yang maluuu.. (*_*)Wakk, nama dia takde pon rasanya kena bertugas. Tapi dia dengan rela hatinya membantu tuangkan kuah kacang.. Bertuah bini ko dpt laki rajin ceggini.. haha!Zira pon namanya takrak, tapi atas dasar keperihatinan dia membantu. Tolong susun sate atas pinggan polistren. Kira sama byk yer zira, jgn ekau tapau bwk balik sudaa.. hiks!
See see seee.. pagi tu terkojuttt si kak yanti n azri (baju kelabu) tgk baju sedondon. Hahhaha! Dan macam pengantin dah aku neng0kk. Kebetulan aje masing-masing, baju raye same.. =P Mereka yang sakan berposing..
Kak lina, fadlina dan kak yanti..Kak enon dan kak ina.. Tapi kak ina biasakan diri dia dengan aku Cik Ina, anak dia dulu satu sekolah dengan aku so nk gelarkan KAk tu cam segan la kot..Bersama Kak Ani, kerani kanan (tengah). Dia ku anggap dan hormati cam Ibu. Cara dia cakap tu lembutt je, dia marah pon lembutt je.. Tapi bile dia sound tuuu, perghhh terasaa beb. hahha.. "Kak ani, nak kuar awal harini bleh tak... Wawa nak cuti ekk.. wawa mc tau.." Semua bagitau kak anii.. Hiks!Haaaaaaaa... Bos bersama staf nyerrr.. Terasa kecik huh berdiri sebelah en nasir hahha! ke aku mmg kecikk?? erkk.. =P
Zira memakai jubah pada hari itu. Hitamm aje dari atas sampai bawah, tampak anggun dengan fesyen muslimah.. Beruntung sape dapat zira.. Masih single dan available ok.. hiks! =)Dua beradik yang over tau bile bergamboo. Hiks! Kak yasmin dan kak yanti.. =)Abg Ben dan anak. Huii dah same besoo dengan bapaknye.. Baru tingkatan 1 kan.. Gaya dia sebijikkk cam bapaknye, suke masukkan tangan dalam poket. Mase nak ame gambo ni pon tangan abg ben masuk poket gak, itu pun aku dah sound soh kuarkan.. hehhe!
Kat opis abg ben je panggil aku "Kakak". Aku pun selesa dengan panggilan itu, terasa cam family je. "Kakak, amek la gambo dengan anak abg. Mane tau terngorat ke nanti tau la tu anak abg Ben.." Ciss!! Takut anak abg Ben tu je terngorat aku je tu. kekekee! Dia lagi besoo dari akuu.. Tgk tgn tu tak keluar2 dari poket.. hahah..
Owh ok.. Ni Kak Ram dan Kak Bee. Kat opis aku dok dengan mereka. Aku tgh2 dan diapit oleh mereka.. Kak ram, bahagian kewangan dan kak bee, HR. Dan aku rekod dan cuti belajar staf. =)
Gambo jabatan lain aku tak sempat amek lohh.. Yela sibuk hidang tuk org.. Haritu pon aku hanya makan laksa penang dan ais krem je.


14 comments:

ChiLaBaey's said...

Ehem... ehem... ada apa2 ker tu.... :p

nURmALa mAZLan said...

oh..ingat kan yg pakai baju sedondon tu pasangan..rupanyer kebetulan

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

ish..
takde la.
tu pangkat adik je tu.
hahaha.
=P

Wawa_Nadwa said...

nURmALa mAZLan :

yer..
kebetulan,
=P

Lifesaver said...

nak satay!!!!!!!!!!!!

Rashid said...

salam wawa

"hmmm sedondong nampak.
Wawa, naper wawa sampai hati bergambar sedemikian rupa. Sungguh tega sekali melukai hati ini. mencik mencik!!!!"

hehe.. rasanya tak boleh jadi pelakon le saya wawa. Tak ada emosi langsung. adoiii..

Eazy Izzuddin said...

weee...
satay!!
ayak!
nek bdn
hehe
xD

BigMouth said...

Hi wawa...tambah cun skrg eee...

nesloais said...

bile nk blanje sy sate nihhhh..

Wawa_Nadwa said...

Lifesaver :

pi la beli.
=P

Wawa_Nadwa said...

Rashid :

hahahhaa.
adoi.
lawak cikgu ni tau.
tak penah gurau sedemikian rupa.
hiks!

tak leh bayangkan muke cikgu kalau ckp ayat tu.
=P

Wawa_Nadwa said...

Eazy Izzuddin :

mkn dua cucuk tak naik de badan.
hahaha!

Wawa_Nadwa said...

BigMouth :

owhh ekk kak.
maceh!!
(*_*)

Wawa_Nadwa said...

nesloais :

ok.
j0m sabtu ni.
wawa belanje, kamu bayoo.
=P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998