Monday, October 12, 2009

Filem Papad0m : Best gil0ssss!

Seperti sangkaan ku, filem aflin shauqi sudah semestinya menepati citarasa ramai. Jarang la filem yang dia hasilkan mengecewakan. Dari mula sampai la akhir cerita ashik gelakkkkkkk aje. Memang gamat dalam panggung tu. Hehhehe! Bagi aku, memang BEST la.

1. Cara aflin berlakon cam selamber je, muka cam tak bersalah. Alololo.. Comel je! Hiks..

2. Watak Que haidar pon cam kelakooo gakk.. Jarang la que amek watak cam gini. Sesekali pegang watak skema cam kena ngan dia, 'Wajib Tayang'.. =P

3. Watak Noorkhairiah pon unikk.. Walaupon dah meninggal tapi watak dia masih dihidupkan. Sentiasa bersama-sama suami menjaga anak dorang, macam-macam gaya time dia muncul. Heee!~

5. Watak liyana masa kecik tu pon comel. Pandai sebut "Papadom" Suweeett je!


5. Ade yang kelakoo gilerrr, ada yang buat kita terharuuu, ada yang buat kita sedih. Semua perasaan ada dalam cite tu. Pastu kwn2 dia berbilang kaum, kira 1 malaysia gituu!

Memang patut la filem dia menang di Festival Filem Malaysia ke 22. Tak rugi tgk. =)

Sinopsis Filem PapaDom:
Mengisahkan Saadom adalah seorang pengusaha kedai makan yang terlalu kuat bekerja sehingga berjaya mengejar impian hidupnya, namun dia gagal dalam tanggungjawabnya sebagai suami kepada Munira dan ayah kepada Miasara. Situasi ini berubah apabila Saadom kehilangan isteri kesayangannya yang mati dalam satu kemalangan ketika ingin melihat anaknya menerima anugerah di sekolah selepas suaminya memberikan alasan sibuk. Sebelum itu, Munirah sempat berpesan agar suaminya akan sentiasa menjaga anaknya seperti mana menjaga kerjanya. Sejak itu Saadom tidak lagi seperti dulu, ke mana saja anaknya berada dia sentiasa berada di sisi. Sehinggalah saat berpisah apabila Miasara ditawarkan untuk melanjutkan pelajarannya di IPTA. Miasara tidak lagi mahu ayahnya mengikutnya ke Kuala Lumpur dan mengugut akan berhenti belajar sekiranya tidak patuh arahannya. Saadom akur dengan kehendak anaknya, namun di sebalik itu Saadom punyai rancangan untuk memohon jawatan sebagai tukang kebun di IPTA tempat anaknya belajar agar dapat sentiasa melihat anaknya.



Pas je tgk cite ni tertiba teringin makan papadom, cam sedapp je. hahhaha!

25 comments:

sasha* said...

tulah mcm best je kn cite afdlin ni.wajib tgk.ada ke ayah yg sanggup berkorban cmni kan hehe

Cik Wanie said...

Akk pun dah g tgk ngn mama & Ecah,
mmg best citer nie,
layan sungguhh tau...

wakakakakka...

rindoo sama kamoo dik:)

Lifesaver said...

malam ni nak pi tgk la..hehehe

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

kalau wawa dah kata best

nak kena pi tgk gak nih...

haih....

=]

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

best ye.
ni yang nak ajak hubby p tgk gak ni..hehehe

atty's said...

itu lah ramai yg ckp..citer ni besh..

Wawa_Nadwa said...

sasha* :

cite dia besh gak..
tu la ade ke bapak yg cam gitu.
haha.
=P

Wawa_Nadwa said...

Cik Wanie :

haha.
mmg la kak.
wawa ni ashik gelak je.
heee.

wawa p0n rinduu sama kamo0.
takmo turun KL kah??
=P

Wawa_Nadwa said...

Lifesaver :

gi la tgk.
sebelum abes ditayangkan.
=P

Wawa_Nadwa said...

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ :

bagi wawa la kan.
tak rugi tgk.
bebaloii.
=P

Wawa_Nadwa said...

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar :

pi la tgk.
bwk qaisz sekali.
=P

Wawa_Nadwa said...

atty's :

mula2 terpedaya gak.
bile tgk sendiri mmg besh.
=P

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

ko mmg suker tgk kekiutan afdlin kan wa =P

Wawa_Nadwa said...

Blog Anuar Kamaruddin™:

hahhaha.
pandaii nyerrr nuar nii.
=P

nURmALa mAZLan said...

best ker?
patut la menang besar aritu eh

Munirah Abd said...

esok saya nak g tgkk..yeahhhh :D

ChiLaBaey's said...

Tak ajak pun....... :(

ku tak sempurna said...

aku tak suka papadom...
.
.
.
.
.
tp citer papadom, aku suka walopon tak gi tengok lagi...

hahaha.. boleh gitu??


.
.

semua ckp citer ni best... kompem kena gi tgk...

farish H said...

wajibb tgok nih

farish H said...

wajibb tgok nih

Wawa_Nadwa said...

nURmALa mAZLan :

best!
sbb tu la menang.
bebaloii.
=P

Wawa_Nadwa said...

Munirah Abd:

baik beli tiket awal2.
takut abes..
=P

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

alooo.
sorry. tak rancang pon sbb balik dari open house terus gerak KLCC.
hehehe!

Wawa_Nadwa said...

ku tak sempurna:

aku pon kurengg la papadom ni.
tapi bile tgk cite ni cam sedap plak dorang makan.
nak mcm chezel dah.
=P

Wawa_Nadwa said...

farish H :

pi tgk sebelum terlepas.
=P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998