Wednesday, September 30, 2009

Sib baik muat, kalau tak..???

Masa bulan puasa lepas, aku bising la konon nyer baju raya ku sendat la, mampat la, ketat la kan. Yela gi ambil kat tailor tu, balik rumah mesti la terus cuba kan.. Bile pakai je.. Mak datokkkk.. cam sarung nangka tuu.. Seyess.. Mmg cam nak nangis bile pakai.. Alahaiii.. Kecewa makcikk.. =)

Berbuka puasa plak konon takmo la makan nasikkk.. Tak ado maknoo nyer aihhh.. Berbuka diluar sana sini, nasik sesajorr.. hiks! Orang kata rezeki jgn dit0lak.. tawakal je la muat tak muat baju raya tu nanti redhoo je la.. hihihihi..

Pagi raya tu bile sarung kan.. ehh ehhh longgar laa.. biaQ bet0iiii.. Aku dah ramping laa.. Hohohohoohoh! Pagi raya tu aku semangat pkai baju raya sbb tidak nmpk la berlapis2 segala mak nenek kat perut ku lagi. heee!~Aku memang tak penah buat fesyen baju kurung moden. Tahun ni gatai nak buat, tak sangka la plak ketat kan. Sib baik la buleh dipakai, ade la longgar ckitttttt.. Tapi tak tau la pasni buleh pakai lagi ke idok.. lalallala!~Tapi pipi tetap tembamm..
aarghhh! Camno nak kempis kan pipi niiii.. Ada petua tak?? =P



34 comments:

Lionel Azry said...

pergh gemuk gilak..makan lagi banyak2 :P

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

memang kamo0 nampak kurus dik...
tahniah2
hehhehehe

~0~ said...

aku pun nak kurus jugak..boleh??

nURmALa mAZLan said...

amnoi..
posing sakan kau dik kat tgh2 jalanraya

kathy jem said...

comel berbaju kurung...:)

farish H said...

shntek bju wawa..heheee

ChiLaBaey's said...

Walaupun beraya di kota, kemeriahan tetap dirasai.... Mahu meletop kamera lepas tu.... sentiasa snap tak berhenti.... hehehehe... :)

Uruchimaru @ kf said...

emm kena pose sllu nie taw !!!

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

lawa la baju ni dek...
mana ado ketat sangat..ok dah ni..
cun wooo..

ku tak sempurna said...

aku ada petua nak kempis pipi...

sehari ko lempang pipi ko 1000 kali...
lg kuat, lg bagus...
klu ko letih, suh adik ko lempang kan.... errr.. hikssssss jgn mara aaaaa... skrg kan musim raya...
0-0 ....

JIMMY ASMARA said...

anda buncit dan selulit?

guna lah pati halia manjakani!


betulkah?

Munirah Abd said...

baju raya yg cantik

eh i need the petua too!! nak kuruskan pipi yg tombam T__T

carl zafran said...

aish, cik wawa dh mmg sgt sempurna...

pasal tnmpk cik wawa kt RNR tapah tu, kita mmg lebih kurang smp sama2 parking keta. mula2 nmpk mak cik wawa, pastu adiknya plak. mcm ku kenal. kemdian nmpk cik wawa, baru la confirm, blogger mate rupanya.

family saya lepak di gazebo kt parking tu aje. saya try cari cik wawa semula kt foodcourt tu kot boleh bgmbr, tp xde rezeki.

org kedah rupanya yer =)

Wawa_Nadwa said...

Lionel Azry :

uwaaaaaaaaaaaaaaa.
yeke..
takpe2.
sok diet.
hahhaha!

Wawa_Nadwa said...

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ :

time kasih kak.
heee!
=P

miji said...

ait camni kate gemuk ke?? pelik2 hehehe

Wawa_Nadwa said...

~0~ :

ok.
merila kita sme2 diet okeh!
=P

Wawa_Nadwa said...

nURmALa mAZLan :

tgh jalan pon jadi kak.
jgn kena langgor suda.
=P

Wawa_Nadwa said...
This comment has been removed by the author.
Wawa_Nadwa said...

kathy jem :

maceh!
t'tbe maluu.
hehe.
=P

Wawa_Nadwa said...

farish H :

baju yg tantek ehh??
kekeke!
nway thanks,.
=P

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's:

meriah tetap meriah..
kamera tu selagi tak abes bateri, snap bagai nk rak.
=P

Wawa_Nadwa said...

Uruchimaru @ kf :

okeh!
baikkk..
=P

Wawa_Nadwa said...

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar:

mmg la tak ketat kak.
dh kurus ckitttt kot.
haha.
=P

Wawa_Nadwa said...

ku tak sempurna :

hahahha.
ko klu tak mengena aku tak sah kan.
meh ckit try kt ko dlu.
heeeeeeeeee!~

0-0

=P

Wawa_Nadwa said...

JIMMY ASMARA:

halia manjakani??
hahha.
salah la.
guna halia mustajab.
kekekke!~

Wawa_Nadwa said...

Munirah Abd :

uiks!
same la pulak pipi kite ekk.
heee.
meh lawan sapo lagi tembam.
hehheehe!~

Wawa_Nadwa said...

carl zafran :

owhh yeke..
tak sangka bleh jumpe kat sane..
wawa mkn kat KFC sbb foodcourt penuh kan..
lenkali klu jumpe tegu2 la ye.

mama org kedah.
=P

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

pipi tu lah aset wawa selain dari mata boolat mu...gtuh! =P

Nabil Fizri said...

gemok.












kih3.

Wawa_Nadwa said...

miji :

owh tak ekk.
hehe.
=P

Wawa_Nadwa said...

Blog Anuar Kamaruddin™ :

wahh..
aset gituu.
hahaha!~

Wawa_Nadwa said...

Nabil Fizri :

ahaks!

jahat koo ekk.
=P

Lifesaver said...

ok dah pipi tu...semua nmpk cantik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998