Friday, September 4, 2009

Servis PUTEH..

Meter dah lebih je 900km hati cam dah tak sedap dahh, tgh drive kejap2 tgk meter, eehh ehh kejap je dah 1000 km.. Maklum la kate baru kan, kena la servis pastu plak semua kena settle sendiri. Mane la aku retiiiii tapi buat2 la tahuuuu, ni first time semua buat sendiri. Kalau dulu semua abah yang buatkan A to Z, kali ni abah buat dekkk je.. Pandai2 la engkoooo.. Heee!! Ok finee.. erk elehh takat servis tu ape la sgttt.. heee!

Mase amek kete dulu depa dah habaq
"Kalau dah 1000km nnti hantar servis, kite akan bagi kupon. .bla bla bla blaaa..." Aku pun buat dgr tak dgr je la, excited nak dapat je mane nak dengar semua tu kan. Heeee!! Booklet yg dorang kasi tu pon baru nak baca.. Mulai sekarang aku kena alert dengan menda2 ni semua, takleh pandang remeh.. hmm..Sebenarnye buleh hantar servis di proton edar dimana-mana cawangan je. Tapi aku prefer hantar area ampang, sok ape2 jadi senang kan.. Sampai2 je register dan terus servis. Aku hantar pon weekday so takde la ramai sangat yang hanto kete masing2. Takde la lamo noo menunggu.
Mintak ijin b0s kuar jap siap kasi borang, bos tenyeh je tanpa byk soal. Hehhehe! Rase maleh nak datang opis balik, mau je ku balik terus. Dah la ujan, sejukkkk.. dapat bantal ni beshhhh woooo.. =P
Pas je servis dorang siap cuci kan lagi.. Alhamdulilahhh. mmg kete aku kotor gileerr.. dalam tu plak penuh ngn rumput. heeee!! mmg bagus la cuci kan teruss.. Tapi cuci dalam ujan. Apa daaa.. hehhehehe!
Cam kesian plak pakcik ni beria lap. Udah2 la pakcik, ckit sudahh lagipon ujan ni..Walaupon kasi servis & oil filter freeeeeeee tapi totap la mahal gak.. Bape hengget la sgt mende tuuuu kan.. cube kasi first servis semua percuma, kan BEST! hee.. =P



17 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

udah2 ler yer pakcik...lucu di situ =D

mrs.miera ^__^ said...

kalo dapat 1st servis free.. semua pon suke.. hihihi

SexyCow™ said...

bile nak bawak kite gi jalan2?? hehe..

atty's said...

kty pun esok service kete saga ku jugak..sbb auto utk 20,000km..kena dlm rm400..huhhuuhuh..melayang lagi duit..

Lionel Azry said...

tak lama lagi si putih pun kene jual!

Wawa_Nadwa said...

Blog Anuar Kamaruddin™ :

hehe.
kesian sehh.
=P

Wawa_Nadwa said...

mrs.miera ^__^ :

sapo tak suke semua free.
hehehhee.
=P

Wawa_Nadwa said...

SexyCow™ :

jalan-jalan??
minyak naik la sekarang.
hahhaa.
=P

Wawa_Nadwa said...

atty's :

rm400??????
mak aihhh.
byk tuhhh. melayang la duit kty tuk raye..
kekekkee.
=P

momguess said...

akk xpnh g servis sdiri
biasa p tam yg buat kan
lalalala
padan muko p tam dpt gf cam aku!!!

Lifesaver said...

akak pon baru service kete :)

Wawa_Nadwa said...

momguess :

yela.
untung akk ade paktam tulun buatkan.
sy ni..??
alahaii ape la nasib ku.
heee.
=P

Wawa_Nadwa said...

Lifesaver :

nak raye ni masing2 sibuk la servis kete.
=P

kojah said...

10 tahun keje pakai ferrari la kamu...hihi

ChiLaBaey's said...

Service jgn tak service... nanti dia merajuk baru tahu... hehehehe... :p

nesloais said...

nk servis keta jugak laa..

farish sinclair said...

serviss b4 nk ryee hehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998