Wednesday, September 30, 2009

Bergambar sampai lebam..

Haaa. Hambekk kooo.. Tgk la gambar smpai muntah. Hahahha! Memang byk giler.. rase sume nak tempek sini tapi nk upload nyerr berjanggut tunggu.. hee!!

Tahun ini kami sekeluarga beraya di kota. Beraya bersama keluarga sebelah abah. Berkumpul ramai-ramai memang seronok, riuh umah jadinya. Muka terpampang wajah gembira. Kali ini rumah mak (nenek) lebih ramai sebab ramai yang beraya di sini makyang n family, makuda n family, family aku, acu n family dan pakcik2 yang masih bujang. Rumah kecik, bile berkumpul semua memang sempit tapi tu lagi seronok dapat mengeratkan lagi silaturrahim.

Kalau la hari raya korang tak berposing tuuu.. tipuuuu la sgt kan. Kalau tak posing pon mungkin sebab tadak kamera. Baik dat0k, nenek, abah, mama, pakcik, makcik semua turut sama sertai bergambar. Jgn salahkan kiteorg kalau suke bergambar ekk.. Salahkan atokk dulu muda2 suke nooo bergambar. Kalau posing tu cam-cam gayak ada. Cucu2 ni semua ikut jejak langkah dia ok, cume bile dh berumur ni dia dah slow skit. Bagi can cucu2 plak bergambar sakan. Heee!!~Seriusssss.. pas je salam-salam semua kan. Terus bergambar tanpa henti.. Sampai mak(nenek) aku tu bising koo.. "Korang ni tak laparr ke?? takmo makan ke?? bergambar je dari tadii..??" Sorang pon tak gerak makan. Selagi ade org tangkapkan gambar selagi tu la koo posing.. =P
Ni plak Pak Ngah.Psstt pstt pakngah bile nak kawen??
(T_T)Pakcik2 bersama anak sedara. Dah sama besar. Taktau yg mane pakcik yang mane anak sedara dah kan.. =)Semua bujang. Pilih yang mane berkenan.. Ado ke??
Pakcik Lee, Shauqi, Pakcik Fendi & Aik.Yang, makyang bersama anak-anak.
Yang kawen lambat so anak2 pon kecik2 aje.
Iman, Alif, Fatihah & Aisyah.Abah ni pangkat dia Ateh. Mama pun dorang panggil Ateh gak. Takde pak mak depan tuu. Hee!~ Kira abah kawin awaiii so anak dah besar2 la kan. Mak Uda, Pak Uda bersama anak-anak.
Mak Uda pon kawin awaii gakk. Tgk mudaaa lagi anak2 dah besar. Anak pun sepasang je, Shauqi & Zufika Aleeza.
Kalau dulu-dulu pkai kamera ade filem, nak bergambar pon terhad. Sekarang kamera digital, bergambar la engkooo smpai lebam. Kalau tak cantik delete terus.. Pastu amek lain smpai la puas hati. Hahhaha!~

Dalam rumah dah, luar rumah pon nakk gakk. Dimulakan dengan pakcik aku sorang ni. Budjet machoo.. Heee! Masih bujang. Ntah bile tahun nak kawen pon taktau la..Pakcik bersama anak sedaranye, alice. Alice ni tinggi gak dak ni, pakcik ni alahaii comeii aje. Ni nak bergambo pun pakcik soh tunduk ckitt. Kang terserlah perbezaan tinggi tu.. =POver tau 2 beranak nii posing. Hiks!3 dara pinggitan.
Cucu perempuan Dzulkifli.. =)
Ni dia mama di adam & adif yang sarat mengandung. 2 dah boy, kalau dalam perut tu boy gak aiyakk taktau la. Feninggg wooo. =P
Abah bersama abang dan adik nyer..
Anak ngn mak posing.. Adoii aku yang letih tgk gambar2 ni semua. Hahhaa!
Inilah keluarga aku.
Cukup la smpai disini. Aku plak nk muntah tgk gambo ni semua. Hehheheh! Ni baru raya kat KL yang kat kampung lagi. Ya Rabbi bykk nyerr la haii.. =P


20 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

takfe tewoskan gegeh mengupload...ai like! =D kelakor kan pagi raya tu tak makan sbb nak posing punya pasal...hahaha

Mrs Taj said...

patutla wawa ngn mak mcm adik beradik..chumel!

*ayu* said...

tak muntah!!! i want more!!!!
mauakkakakaka...

neezareef said...

lawo la baju wawa..dah le kaler ijao..menarik tertarikkk

Lifesaver said...

seronok tgk gmbr raya...gmbr raya ku takde..frust!

syanaim said...

::amboi beraya sakan adik aku sorang ni...hihi::

~0~ said...

hehehe...kemain lagi pose...hahahha...

memang meriah..

Wawa_Nadwa said...

Blog Anuar Kamaruddin™ :

amboiii..
nuar taktau berjanggut nak upload sume gambo ni tau,
hahahha!
letih makcik tau.
=P

Wawa_Nadwa said...

Mrs Taj:

kembang dh ni.
maceh!~

Wawa_Nadwa said...

*ayu* :

adoii.
fensann..
haha!

Wawa_Nadwa said...

neezareef :

maceh!
tu sib baik muat kak oi.
=P

Wawa_Nadwa said...

Lifesaver :

alaa.
tak dapek tgk perut akk.
=P

Wawa_Nadwa said...

syanaim:

raya setahun sekali kak.
=P

Wawa_Nadwa said...

~0~ :

opc0z la meriah.
=P

atty's said...

semua org dlm gambar ..meriah..ngn berseri2 belaka..

Uruchimaru @ kf said...

hee...emm x muntah pun !!!

ChiLaBaey's said...

Suka baju warna hijau.... tenang dan sejuk mata memandang.... tahun depan hijau lagi yer... :p

Wawa_Nadwa said...

atty's :

mesti meriah kty.
klu tak bukan raye nama nye.
=P

Wawa_Nadwa said...

Uruchimaru @ kf:

tak muntah eh,
ok nnti wawa upload lagi byk2.
hee.
=P

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

tahun depan lain plak.
=P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998