Friday, August 7, 2009

Selamat Pengantin Baru - Wan & Lily

Amaran : Entry ini adalah sgt panjang berjelaaaaa-jela diikuti dengan gambo yang agak byk. Heee! Harap Maklum..

Ya rabbiii.. Sejak ade fbo0k ni, aku lupe seyh mau update blog psl kenduri ni. Heee! Upload kt fbo0k, ingatkan dh update kt sini, ghupenye blom lagi.. Aiseyyy shusah la klu nk mula gile main fbo0k nii.. Hehehhee!

Pada 1hb Ogos yang lepas, aku n the geng konvoii ke batu pahat, johor utk menghadiri majlis kawin member kiteorg iaitu
Riduan Abd Rashid dan pasangan nye Norlaili bt. Abd Jalal. Pasangan pengantin dua2 pun member kiteorg gak, berkenalan kt opis la tu kottt.. Heee!!~

Ktorg bermalam di Yong Peng dan besok nye kol 9 or 10 camtuh dah gerak ke rumah pengantin perempuan. Nikah dan sanding pada hari yang same.. senang cite kan, buat skali je..

Nikah dirumah saje. Cantek kan pelamin dia.. Nmpk besaarrrr!!Debaran pengantin lelaki sebelum melafazkan "Aku terima.. bla bla blaa..". Muke nampak tenang tapi dalam hatinye siapa yang tau. Hehhehehe!Hanya sekali lafaz, SAH la lily menjadi suri idup si wan niiii.. Tapi yang lebih penting KAWAN-KAWAN sentiasa berada disisi wan.. Aku terharu gak la, kwn2 memberi sokongan.
Mase dah selesaii batalkan air sembahyang semua kan, selawat pastu kedua-dua pengantin salam la family dorang. Paling aku tak leh tahan sedihnye, ms pengantin laki salam mak nye, mak dia dh nangis beria-ria. Kiteorg yg dok sebelah nye dh bertakung air mata, alahaii sedi. Yela anak yang dibelakan dh jadik suami org, tapi lelaki takpe. Hubungan ibu dan anak tak putusss, maksudnye tanggungjwb sentiasa ada..

Disebabkan kami ni org jauh, pas nikah kol 10 tuuu.. Nak tunggu sanding kol 2 punye la berjanggut tunggu. So kami dijemput berehat di sebelah umah pengantin perempuan. Kalau tak silap umah sebelah tu umah mak cik pengantin la kott..eiii eeii baju baby ni same kalerr ngn aii tauu, pink kalerrr. Anak si baiii (staf makmal). Baru 3 bulan, nama nye.. batrisha?? aleesya?? cam tu la lebih kurang. Heee!

Lepak lebih kurang 2 jam kt umah ni sementara nk nunggu sanding. Heee.. cube korang tgk si wan (pengantin laki) senyumm. Heeee heee!! Kelakar.. senyum kambinnn.. =P
Tersengih mengenangkan byk gile babaiii TOL nye. hahhahaha!
T0L.. t0L.. T0L!!
Sib baik dh stanby byk angpaw nyerrr.. Mesti dh tauu ade byk toL..
SandingInilah pengantin perempuan nye, Lily. Lain sgttt muke bile make up, kalau tiap pagi hari2 terserempak kt tempat keje, muke biase je tak make up. Ni terserlah seri wajah pengantin. Crown dia tinggi kooo.. Heee!~Kenangan di atas pelamin. Amek berkattt ye masing2.. =P
Makan beradapNi kali kedua kiteorg makan. Pas nikah trus makan, pas sanding makan lagik. Heee! Bkn ape mak si pengantin lelaki, kalau kiteorg tak makan dia pon takmo makan gakk.. Akhirnye mengalahh laaa, walaupon masih kenyang..
Bergambo bersama teman2 sekerja yang hadir, yang setia menanti hingga akhir majlis.Dan gambo terakhirku bersama pengantin.
Muke aku nampak sgt letihhhh.. Hiks
"Selamat Pengantin Baruuu Wan & Lily"
Semoga kekal hingga ke akhir hayat..

25 comments:

ChiLaBaey's said...

Oooo dah layan fbook pulak ye... habislah blog tak berupdate dan bersawang lepas ni... herrmmm... :p

ku tak sempurna said...

untungla naik seri wajah masa jadi pengantin... sbb ramai gak yg aku tgk, tak berseri masa jd pengantin...

kesimpulannya, jgn mekap sebelum kawin... pergi kerja pun jgn mekap... boleh??

hihihihi

Dakjaat™ said...

canteknya pelamin.. wuu! wawa bila nak kawen? ada calon tak? :p hehehe!

rizz said...

tinggi nye crown pgntin hehhehe

lily lotus said...

meriahnya pelamin...

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

hamboi, mahkota dia sgt hebat! tinggi menjulang mencucuk langit =D

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

aih!
tu la psl.
hehehhe!

dlu ade mespes, ade blog tinggalkn mespes gituu aje..
ni ade fbo0k, blog plak bersawang.
adehh!
=P

Wawa_Nadwa said...

ku tak sempurna:

so jgn la salu make up.. nnti nak kawen takde seri.
ahhahahha!

Wawa_Nadwa said...

Dakjaat™ :

tunggu org dtg meminang je.
=P

Wawa_Nadwa said...

rizz :

takde sape leh lawan.
=P

Wawa_Nadwa said...

lily lotus:

cantek kan,.
=P

Wawa_Nadwa said...

Blog Anuar Kamaruddin™:

hahaa.
tp sgt cantek.
lain dr yg lain.
=P

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

cantik pangantin tu..
cam muka arab..

nURmALa mAZLan said...

oo..batu pahat kg akak
ye la..entry yg sgt panjang
letih..berpeluh baca nih
pape pon
selamat pengantin baru buat pasangan

Eazy Izzuddin said...

selamat pengantin baru...
nice!
pengantin sgt chantek
like oren
like my blog..
xD

Lionel Azry said...

bila lagi??

neezareef said...

cantiknnyee pelamin dierrr

Dakjaat™ said...

bak alamat stor.. kita g pinang sekarang gak .. ahhahaa!

Wawa_Nadwa said...

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar:

arab batu pahat kot.
=P

Wawa_Nadwa said...

nURmALa mAZLan :

hehhee.
smpai berpeluhh tuu.
kt sane yg panas kott.
takde ekon kot.
=P

Wawa_Nadwa said...

Eazy Izzuddin :

oren ke?
gold laaa.
erk.
kee coklat.

hahhaa!

Wawa_Nadwa said...

Lionel Azry :

bile lagi ape??
pang nak?
=P

Wawa_Nadwa said...

neezareef :

cantek!
besar pon besar.
=P

Wawa_Nadwa said...

Dakjaat™ :

ok ni alamat dia k.
ampang, SELANGOR.

hahahha!
ye ye je!.
pang kanggg.
=P

Lifesaver said...

tinggi giler crownnya..takut jatuh je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998