Tuesday, August 4, 2009

EIMARace '09 : Race Day!

Hari yang dinantikan..
Owh aku yang berdebar-debar mcm aku plak yg nak sertai race ituw.. Hiks!

Tertibe gambo ini serba putihhh sucii jee.. Aihh.. kamera sapo la ni. Heee! Bkn aku punye tau, ni gambo curikk. Lalalla! Kami berempat adalah staf yang ditugaskan pada hari tersebut. Pendaftaran dan protokol kiteorg handle.
Duduk dari kiri hentak kaki.. tertibee. hiks! Dari kiri Zira, Wawa, Zura dan yg kt belakang tu Eja. Masing2 single n tettttt.. =P
Team yang paling awal mendaftar adalah dari Politeknik Kota Bharu, Kelate.
Ku tak bape berkenan ngn team ni, sbb2nye aduii byk ckp n ngade2. Sijil la sorang satu pul0kssss.. Ceh! tapi tak kasi pun.. heee!Pastu team ni plak.. dan la seterusnyeee.. Takkan nak tempek 12 team plak kt sini kan. Ni je laaa..Walaupon muke manyak senyum tapii hati takde sape yang tauuu.. Dup dap dup dapp dupp dappp!! Aiseyyy.. Lambat nauu aku nye partt laaa, majlis perasmian dan penutup buat sekali soo aku nye parttt lasttt.. aiyooo!!
Sebelum perlumbaan dijalankan pihak juri haruslah meneliti dan buat la 'spot check' ckitttt.. Ni pon ade markah maaa. Juri dijemput khas dari MODENAS, PETRONAS, 14 HONDA dan SIRIM. Paling dorang tak0t dengan org SIRIM ni. Heee.. Sekali juri sergahh, terkebil2 ko nak jawab.. Hiks! =P

Juri dari SIRIM sgt teliti ok. Lampu, tayar, wayar ape ntah, enjin semua dia tgkk.. Kalau tak pass takleh sertai perlumbaan ini. Tapi rasenye semua team lulus kot..Masa ni ngah test brake!
Kete cun melecun pun kalau brake tarak buleh pakai, tarak guna gak. Kete yang paling menarik hari tu dari Politeknik Sultan Salehuddin Abdul Aziz Shah. Huiiyoooo!! Mmg kaler je dh tarik perhatiann org, kaler oren. Bunyikk enjinn dia lagiii.. Dalam hati aku
"Sahhh!! Mmg dorang yang akan menang.." Tapiii.. baca sampai akhirrr yeee.. Hehhehee!
Disebabkan aku pkai baju kaler oren, aku minat yang ni. Minat je, sokong tetap la sokong team aii kan. Walaupon body nye.. alahaiii.. Lelehhh aiyakk matoo nengok. heeeeee!!
Penonton yang setia menanti sehingga perlumbaan bermula. Nak mula je berjanggut nunggu. Dari awal pagi aku sampai, nak ke petang baruu la mula..
Ni semua hasil kerja pelajar yer. Mane budjet besar tu, besar dan mantopp la kete nye. Kalau budjet ciputt, maka ciputt la hasilnye. =P
Penonton yg mula naik buhsan.
"Bile la nk abes niii.. Heeee!"

Setelah mengharungi beberapa lap, dengan kelajuan yang agak tak bape lajuu.. Akhirnya, ini la pemenang-pemenangnya..

JUARA - Universiti Industri Selangor (UniSEL)
2 - Universiti Putra Malaysia (UPM)
3 - Politeknik Kota Bharu (PKB)
4 - Universiti Tun Hussien Onn Malaysia (UTHM)
5 - Universiti Teknologi Malaysia (UTM)
6 - Politeknik Sultan Salehuddin Abdul Aziz Shah
7 - Institut Kemahiran Mara Lumut
8 - Politeknik Sultan Salehuddin Abdul Aziz Shah
9 - Politeknik Kota Bharu
- Politeknik Seberang Prai
10 - Institut Penyelidikan Penang
11 - Politeknik Seberang Prai

Sampai tempat ke lima saje yang ade hadiahh trofi dan wang tunaii..

Ni la kete yang disangjung hari itu. Dari UniSEL.
Walaupon body tak bape, tapi enjin dia fulamakkkkkk mantopp beb. Lajuu.. Jgn memandang dari luaran ye.. hiks!Baju aku bur0k. Besar. Nampak aku gem0k!
Hahahha!
Tak ske... Wekkk! =PKete yang aku kate akan menang itu, hanto 2 bijikk kete tapi uua-dua somputtttt. Bodyy mmg cun pheeewittt tapii enjinnnn tak bape nak mantoppp.. Baru bape lap dah berasapp. Yang kete lain body alahaiii sodihh tgkk, tapi enjinn nyeerrr.. Poweerrrr! Heee..

Jgn la lihat pada luaran, walaupon luaran nampak cantek tak semestinya enjin BAik wookkk! Lallalalala..

22 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

last pic tuh cuba u pose camtu time race tu tgh bermula kt tetengah litar...kikikiki =P

DIK AN said...

Don't judge a race car by it's color, kan?

Wawa_Nadwa said...

Blog Anuar Kamaruddin™ :

hahahha!'
tak k0se!
=P

Wawa_Nadwa said...

DIK AN :

yeah yeah yeah!
u rite beb.
=P

Lifesaver said...

dont judge people by his face....kan?

Eazy Izzuddin said...

halamak!
unisel!
bangge skit
tmpt stdy
haha

ChiLaBaey's said...

Rasa2nya bukan salah bajulah Wawa.... salah orangnye tu.... Besday Nuar pergi ke...???

lily lotus said...

posing mcm last pic tu mmg wajibkan kalau gi tempat2 gini

Wawa_Nadwa said...

Lifesaver:

yola tuh kak oi.
=P

Wawa_Nadwa said...

Eazy Izzuddin :

eazy,
sila kembang2 hidong kamu tu ckit..
kate bangga kan..
=P

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

nape salah org nye plak??
adoii..
sian kt org yg memakai itu.
hehehe!

insyaAllah.
klu takde pape hal wawa ade la disana nnti.
=P

Wawa_Nadwa said...

lily lotus:

wajib eyh.
takde la saje je gatai nk posing cam gini.
hahahhaha!

ChiLaBaey's said...

Saya segan nak pegilah... Tapi nuar ajak juga... segan siot... Tak pernah jumpa dengan korang2 ni.... Lagi satu mungkin saya ada program camping dengan geng bagan lalang hari tu... tak tahu lagi... kalau saya pergi saya cari wawa je lah.... dengan awak je saya biasa sembang, itu pun dalam blog....

ChiLaBaey's said...

Oooo. Lagi satu, buleh kita main bowling kat sebelah Low Yat Plaza tu... apa namenye federal kot... Lama tak ke sana.... Hehehe.... Kalau jadilah.... :)

Lionel Azry said...

UTM no 5?
ayam sungguh!

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

alaa..
jom lah!
bleh gossip2.
hahaha!

wawa lagi la segan, bkn kenal sgt kwn2 nuar. Lagi klu wawa dtg sorang, aduihh lagi la segan gle kan.
=P

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's:

wawa penah ade tounament kt stu dulu.
dh lama tak gi sane.
ade lagi ekk tempat boling tuh.
hahahah!

Wawa_Nadwa said...

Lionel Azry:

tak kisah la janji adoo.
=P

ChiLaBaey's said...

Nanti hari Jumaat saya confirmkan dgn wawa ye... jadi pergi atau tak... kalau jadi saya cari awaklah... boleh... yang main bowling pun nanti kita confirmkan balik... email still yang lama lagi atau ada yang lain...???

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

wokeh!
email je kt email opis tu k.
=)

ChiLaBaey's said...

Wokey cik wawa.... terima kasih... bye2 chilabaey..

Rashid said...

wah menarik le gambar kete tu sume.. tapikan gambar yang akhir tu rasanya yang paling menarikkkkk sekali..

Naper ek, saya suka tengok gambar tangan dibuka.. cam sayap nak terbang..( tule sebab header kt blog saya cam tu..)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998