Monday, August 3, 2009

EIMARace '09 : First Day!

Tarikh : 24 & 25 Julai 2009
Tempat : Pasir Salak, Perak

Cerita yang dah agak2 basi jgk, tapi baru sekarang nak publish. Hiks! Bkn apeeeee.. Sejak tak sihat ni, mase utk berblogging ni agak terhad. Heeeeeeeee!! Alasaannnn..

24haribulan bulan lepas, lama gileeee kan. Hahhaa! Lantakk.. Nak cite gakk. Aku n the geng telah ditugaskan bertugas di"Education Innovation of Motosports & Automotive Race '09 = EIMARace '09" di Perakk. (Bdk2 itm balikk KL sbb ade yg kena virus, kami ni berduyun2 pi saneee plakk.. Patut la balik tu aku demam.. hiks!)

Bertolak 23hb malam, smpai dlm kol 4, maka nyerrr kami bermalam di dalam bas dihadapan surau ini. huii lenguh la haiii bdn2 ni kena tdo dlm bass.. Kami solat subuh disini, dengan ujan yang turun tak henti2.. Pagi2 tuu kan gelapp, yg pompuan2 semua lalu la kt belakang surau, sekali nmpk tempat keranda tu. Berderauu darah dennn.. Heeee! Seram tertibeee.. =PSemua penginapan, makan segala-galanye diuruskan oleh pelajar kejuruteraan mekanikal. Oleh ituuu, berteraburrr laa dorang punye pengurusan.. Bas, pelajar tak ckup tempat. Hotel, takleh check in awal.. kol 2 baru leh masuk, dengan ituu hari jumaat tu tak mandi la engkooo smpaii kol 3 ptg gitu.. Aiiihhh.. sib baik bwk minyak wangii sprayy la sebotoll nak coverr.. Hiks!

Yang lelaki pi solat jumaat, yg kami bertiga aku, zura, zira tdo dalam bas. Habeh nak buat ape kan.. heee! Menunggu nak masuk bilik lama gilerrrr.. Time ni "Huii rinduu nye nak mandiii.. " hahhaha! Sampai gitu sekalii.. =PBreakfast time!
nasik lemak+mee goreng+kueh lapis+kueh badak+karipap+ Teh tarik.
Byk plakk menu bekpes nye.. Menu tghari plakk.. alahaii shian nye dgr. heee!
Lepas je hujan berhenti, masing2 mula jalankan tugas sendiri. Melawat tapak dan sebagainye. Ni first time aku terlibat dalam race gini..

Cantekk gakk trekk kt sinii..
Muke masing2 belum mandi, tapi org bkn tau pon kan.. Hiks!
Posing masih berbaju tdooo.. hiks! =PMuke org yg belum mandi itu. Rinduu nyeee kt bilik aiyoooo.. Hiks! Kalau korang la dpt lihat jam tu kol bape.. 3.30ptg tuuu baru dapat masuk bilikk.. Aiyakkkk! Dh la masuk lambat, staf kt resort ni plak agak kureng ajooo. Baru kt kaunter layanan suda tidak memuaskan, ok fine. Pehtu "Kena abeskan bayo payment dlu yer sebelum dpt kunci bilik.." Duit dh la bos semua pegang, camnoo tu nak settle payment tu. Sib baik rm500 je tinggal. Tongtong la duit sorang ckit duluuuu.. Sib baik jgk dh dpt gajii time tuuu.. Heee!

Masuk2 chalettt tuu, ekon takleh on.. tepon takdakk.. Aihh! Dorang niiii... Buat aku hanginnn je. Dah la nk ke kaunter ni punye la jauhhh. Nak call pun tepon takdakk..
Mase dapat mandi tuu. huii bestt nyeeeeee.. Rase dh bertahun tak mandi. Hahhaha!


26 comments:

DIK AN said...

Under UTM? Kenapa Saruk x pergi?

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

Pasir Salak?

Ada saudara mati dibunuh kat situ...huhu

JWW Birch

Hakhakhak =D

zamdotcom said...

walaupun muka tak mandi yg penting senyuman mesti manis serta di ikuti dgn simbul peace ^^

p/s: kalo xmandi org pn xtahu ^^

Lionel Azry said...

dick an: gua utm skudai la..lagi pun gua tak main race2 ni :P

Sis-Lin said...

cite baru le tu..bkn cite basi..hehehe
seronok yek..sis x de peluang nk smpai U tu..huhuhuhu

Lifesaver said...

ada bau bucuk la...hehehe~

lily lotus said...

ahaiii..dpt mandi tu rasa mcm bertahun tak mandi! tu diaaaa

honeysour's blog said...

huhu..dekat dah tu ngan umah mak aku...
ko g kampung aku tak roger pun...

Wawa_Nadwa said...

DIK AN :

saruk tu sape??
adakah saruk khan??
hahaha..
=P

Wawa_Nadwa said...

Blog Anuar Kamaruddin™ :

JWW Birch tu sedara hang ke?
hahahha!

Wawa_Nadwa said...

zamdotcom:

senyuman mesti kena control..
heee!

Wawa_Nadwa said...

Lionel Azry:

ko tak main race2 ni kan.
ko mendayung bleh la.
heeeee!

Wawa_Nadwa said...

Sis-Lin:

yeke.
ni buat kt perak la kak.
klu gi skudai naik la kuda.
heheh!

Wawa_Nadwa said...

Lifesaver :

erk!
yeke.
wangi je niii.
=P

Wawa_Nadwa said...

lily lotus:

haaa.
smpai gitu la wawa rase..
lame bebenor nunggu.
=P

Wawa_Nadwa said...

honeysour's :

owh yeke.
mane la den tauuu.
=P

rizz said...

huho best x psir salak resort tuu cik wawa:)

*ayu* said...

mandi mmg heavveenn.... peerrgghh...

ChiLaBaey's said...

Patutlah Wawa demam, hang pi tengok keranda kat surau tu... kena demam ketegurlah ni... macam budak keciklah pulak... hehehe....

Rashid said...

haha!! tu le wawa - pentingnya air.. tak dapat nak bayangkan jika tak dapat mandi 2 3 hari.. apatah lagi seminggu. Adoii temtu lemah sagalanya..

Eazy Izzuddin said...

wat di kg ku...
ehehe
xD

Wawa_Nadwa said...

rizz :

tak best!
hee.
=P

Wawa_Nadwa said...

*ayu* :

yeah!
u rite sis.
=P

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

wawa mmg bdk kecik pon.
heee.
bkn ape terkojut aje.
hahhaha~

Wawa_Nadwa said...

Rashid :

haaa.
tau takpe.
hehehe!

lemah segala bagaii..
air mmg PENTING!!

Wawa_Nadwa said...

Eazy Izzuddin :

owh.
kg mu dipasir salak yer.
=P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998